directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Parlament aprova presentar en tres mesos una programació i un calendari per a la línia 9 del metro de Barcelona

Rebutja iniciar ja les obres dels accessos a Mataró d'acord amb les propostes per a la mobilitat del Maresme

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Parlament ha aprovat aquest dijous per unanimitat presentar a la cambra catalana en el termini de tres mesos un informe que estableixi la programació d'execució de la línia 9 del metro de Barcelona i el seu calendari, així com les previsions sobre el finançament de la seva construcció, per resoldre l'endarreriment actual de l'obra. La moció, presentada pel PSC, també insta el Govern a establir una política de foment del transport públic i ampliar les prestacions de l'actual línia R8 de Rodalies i fer les millores infraestructurals necessàries perquè es pugui prestar serveis de passatgers tant a Santa Perpètua de Mogoda com a l'estació ja finalitzada a Barberà del Vallès.
tunel metro madrid
Comparteix
   


Etiquetes
Rebent després el suport de tota la cambra, el PSC ha transaccionat el punt de la moció sobre la línia 9 amb el PPC, mentre que ha acordat amb ICV-EUiA tot el que fa referència a la línia R8 de Rodalies, que també inclou iniciar d'immediat els treballs necessaris per garantir la connexió ferroviària del municipi de Ripollet.

També s'ha aprovat per part de tots els diputats -després d'una transacció amb CiU- establir una política de foment del transport públic que inclogui potenciar i consolidar els consorcis del transport públic, garantint l'aportació de recursos suficients per part de la Generalitat; mantenir la col·laboració i la coordinació amb les administracions locals mitjançant convenis per al foment a l'àmbit local, i garantir el manteniment del sistema de finançament dels serveis de transport públic per carretera en el marc dels contractes programa formalitzats amb les empreses concessionàries dels serveis.

No s'ha aprovat, però, el punt que demanava donar continuïtat i impulsar l'acord basat en les Propostes per a la Mobilitat del Maresme, iniciant de forma immediata l'execució de les obres dels accessos a Mataró, el desplegament de les mesures de foment del transport públic al conjunt de la comarca i l'aplicació del nou sistema de bonificacions de peatges incloses a l'acord. PSC ha votat a favor; CiU, ICV i ERC han votat en contra, i PP, SI i C's s'han abstingut.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.