directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias centrarà buscarà inversors per Barcelona a la Xina, l'Índia i Amèrica Llatina

L'alcalde referma el seu compromís de crear l'Oficina de Captació de capital provinent d'altres països

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, centrarà l'acció exterior de l'Ajuntament en intentar captar capital estranger que pugui ser invertit a la capital catalana. Concretament, el nou batlle centrarà els esforços en cercar inversors a la Xina, l'Índia i Amèrica Llatina. Trias ha definit aquesta estratègia emmarcant-la en la seva aposta per 'internacionalitzar' Barcelona i convertir-la en 'una de les àrees econòmiques més dinàmiques d'Europa'. Dins aquesta pauta que vol començar a aplicar, l'alcalde ha confirmat que el que fos un dels seus compromisos de campanya, la creació d'una Oficina de Captació d'Inversió Estrangera, acabarà sent una realitat per, així, 'atraure grans empreses' a Barcelona.
xavier trias, alcalde de barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
En el marc d'una conferència pronunciada a la Fundació CTecno, Xavier Trias ha refermat la seva aposta per mirar cap a les economies 'emergents' com una de les vies per captar inversors. En aquest sentit, ha anunciat que l'Ajuntament 'definirà una estratègia per a la promoció internacional de Barcelona, a la recerca d'inversions i de noves relacions comercials, conjuntament amb els grans agents econòmics i socials de la ciutat'. Concretament, Trias ha explicat que vol 'obrir Barcelona als mercats emergents d'Àsia, com la Xina i la Índia, i d'Amèrica Llatina'. 'És molt important treballar de forma constant envers aquesta aposta', ha sentenciat.

Trias ha destacat el 'potencial' de la capital i la possibilitat que té de convertir-se en ' una de les àrees econòmiques més dinàmiques d'Europa, amb una gran projecció internacional i amb una marca de prestigi arreu del món'. 'Avui més que mai, Barcelona s'està consolidant com la porta d'entrada d'Àsia a Europa i a la Mediterrània', ha explicat, tot apostant per 'crear les condicions necessàries perquè totes aquelles empreses internacionals que ho desitgin, també les asiàtiques, vinguin a invertir a Barcelona'.

Lligat amb aquesta estratègia, Xavier Trias ha explicat que el compromís que va assolir durant la campanya electoral de crear 'una Oficina de Captació d'Inversió Estrangera' es manté, i ha anunciat la seva creació imminent al consistori. Des d'aquest ens, l'alcalde pretén 'desenvolupar polítiques de captació d'inversió estrangera directa, amb la intenció d'atreure grans empreses o capital financer per als emprenedors de Barcelona'.

D'altra banda, a la mateixa conferència Trias ha aprofitat per tornar a reclamar a l'Estat la competència per decidir el futur i la gestió de les principals infraestructures de Barcelona i la seva àrea metropolitana. 'Hem d'exigir a Madrid el poder que necessitem perquè des de Catalunya i Barcelona puguem gestionar i decidir les nostres infraestructures', ha dit parlant específicament del Port de Barcelona i l'aeroport del Prat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
mario fletxa bcn
8 de juliol de 2011, 19.20 h

Això no ho hauria de fer la conselleria a qui pertoca ? o ara l'ajuntament farà de comparsa al govern pel mateix preu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de juliol de 2011, 10.42 h

Y un bé negre, quins c.llons.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.