directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Catalunya és la primera destinació de turisme estranger de l'Estat espanyol

El Principat ha rebut 5,1 milions de turistes estrangers durant el període gener-maig

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Catalunya s'ha consolidat com a primera destinació de turisme estranger de l'Estat en el període de gener a maig d'aquest any, amb un total de 5,1 milions de turistes estrangers, segons revela un informe elaborat pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa. A més, el país afronta aquesta temporada turística d'estiu amb optimisme, després d'arrencar amb una ocupació del 69% durant la primera quinzena de juny. El conseller Josep Huguet, que ha estat l'encarregat de presentar l'informe al Consell Executiu, també ha constatat que s'està produint una desestacionalització, perquè el creixement del turisme ja es registra en mesos que no corresponen a la temporada alta tradicional.
catalunya turisme
Comparteix
   


Etiquetes
En el període gener-maig, Catalunya s'ha consolidat com a primera destinació de turisme estranger a l'Estat espanyol, amb un total de 5,1 milions de turistes estrangers; un volum similar a l'any passat i que representa el 25,3% del total del turisme estranger que rep l'Estat. A més, Catalunya s'ha situat com a segona destinació de l'Estat en entrada de passatgers per via aèria, amb un increment interanual del 10,4%.

En aquest sentit, el total de passatgers que han utilitzat aquest mitjà de transport ha estat de 4,2 milions. Un volum que suposa el 19,7% del total de passatgers per via aèria que rep l'Estat espanyol. L'aeroport del Prat, concretament, ha estat el segon de tot l'Estat en entrada de turistes, amb 3,2 milions.

Pel que fa a l'afluència de viatgers en establiments hotelers, Catalunya també és la segona destinació de l'Estat. En aquesta modalitat d'allotjament, l'increment ha estat del 2,3%, amb un total de 5 milions de viatgers, que han generat 12,6 milions de pernoctacions.

En la resta de modalitats d'allotjament, els establiments de càmping han augmentat un 13,3% el nombre de viatgers; els de turisme rural han rebut en aquest període de gener a abril un increment del 16,5% de viatgers, i els apartaments turístics també han mostrat un comportament a l'alça respecte de l'any passat, amb un 5,4% més de viatgers.

Amb tot, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha pronosticat una bona temporada turística, que, a més, ja confirma les expectatives d'anys anteriors sobre la progressiva desestacionalització del fenomen del turisme. Això vol dir que, cada cop més, els creixements es produeixen en mesos diferents als considerats tradicionalment de temporada alta i aquest fet, segons ha comentat Huguet, es produeix gràcies 'al turisme de ciutat; el que utilitza vols de baix cost; el turisme de congressos i esdeveniments empresarials i el turisme de comerç, que fa que no només Barcelona sinó altres ciutats del país comencin a ser destinacions importants', en qualsevol època de l'any.

Un fenomen que el conseller ha assegurat que ja té unes conseqüències 'clau' per al sector, com ara que permet que evolucioni en una línia 'd'empreses solvents, oferint estabilitat laboral al llarg de l'any, i amb treballadors que es podran considerar en conseqüència qualificats' i també perquè ja permet que Catalunya competeixi amb destinacions 'madures', que ofereixen ja no només sol, platja o neu, sinó 'serveis i identitat'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.