directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 23:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Antoni Castells i Ernest Maragall reactiven la Fundació Catalunya Europa de Pasqual Maragall com a 'think tank'

Ho desvinculen de qualsevol partit i Ferran Mascarell s'incorpora al consell assessor

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els exconsellers socialistes Antoni Castells i Ernest Maragall reactiven el projecte Fundació Catalunya Europa que va posar en marxa Pasqual Maragall poc després de deixar la presidència de Catalunya, amb intenció de convertir-lo en un think tank que contribueixi a crear 'grans consensos de país', en paraules de Castells, que també ha insistit en el seu convenciment de 'fer europeisme' com a via per fer 'catalanisme de veritat'. Tots dos han desvinculat el projecte de qualsevol partit i partidisme i han destacat que en el nou consell assessor els socialistes no hi són majoria. Precisament, una de les incorporacions és l'actual conseller de Cultura, Ferran Mascarell.
La presidència de la Fundació Catalunya Europa continua recaient en Pasqual Maragall, que la va impulsar ara fa quatre anys, quan es va distanciar del PSC. Però a partir d'ara s'hi incorpora Antoni Castells com a president del consell assessor i Ernest Maragall n'és el vicepresident executiu.

En la llista del consell hi ha noms com Ferran Mascarell, Miquel Valls, Germà Bel, Gabriel Colomé, Antoni Comín, Perdo Nueno o Rafael Vila-Sanjuán. I al patronat hi figuren noms com Antoni Brufau, Diana Garrigosa, Joan Clos, Helena Guardans, Manel Royes o Josep Gassiot.

Quan falten poc més de tres mesos per celebrar el congrés del PSC, Castells i Maragall, de l'ala catalanista, han desvinculat aquesta reactivació de la Fundació de qualsevol voluntat partidista ni de partit. És més, Castells ha dit explícitament que no té cap intenció de deixar el PSC ni de crear cap partit polític.

L'exconseller d'Economia, que ha considerat que aquesta presentació no era el lloc adequat per valorar l'acord entre CiU i PP sobre els pressupostos, ha assegurat que la Fundació no és 'l'embrió' de cap partit, sinó un think tank 'per influir', 'prendre partit' i esdevenir 'un referent públic'. La intenció és 'fer catalanisme' i 'fer europeisme' per 'contribuir a crear grans consensos de país'.

Amb la mirada fixada a mitjà i llarg termini, la Fundació Catalunya Europa pretén crear 'opinió europeista' amb la finalitat de definir l'horitzó de la societat catalana. En aquest sentit, Maragall ha insistit en què volen 'formar part del debat del país respecte d'ell mateix i la realitat que l'envolta', amb la 'urgència de treballar des de l'europeisme'.

Les línies de treball dels propers mesos passen per la identificació de bones pràctiques europees, el foment del debat sobre el model de futur d'Europa, els models i projectes de futur de Catalunya i la col·laboració amb entitats europeistes. Debats monogràfics, sopars-col·loquis seminaris i conferències estan a l'agenda de la Fundació Catalunya Europa. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa bcn
9 de juliol de 2011, 10.37 h

Em sembla bé , però com es compagina l'actitud del PSC a españa i Catalunya? és incongruent , no s'ho creu ningú. Es vol fer a Europa el que no pot fer a españa, aleshores perquè a la UE es comporta com si no fossin catalans?. Aquesta fundació no hauria de ser el boc expiatori, no cola mes aviat emmascara la decisió de l' ex-president que quan la va fer ja no era militant del PSC o no? Sigueu coherents...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.