directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

Una 'Junta Electoral' de luxe per a la consulta d'Arenys de Munt

Demanen que la jornada es dugui a terme amb 'pau i tranquil·litat'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Mentre s'acaba de decidir quin serà l'emplaçament definitiu de la consulta, avui la Comissió Organitzadora de la Consulta d'Arenys de Munt ha presentat la Comissió Avaluadora, un organisme que desenvoluparà les funcions de Junta Electoral. La Comissió Avaluadora lliurarà el material, l'assessorament tècnic, s'ocuparà de resoldre els conflictes i les reclamacions, aprovaran les actes de constitució i escrutini de la consulta i en certificaran el resultat. Un organisme integrat per personalitats que exerceixen o han exercit funcions institucionals o electes del més alt nivell i que està presidit per l'exconseller de Justícia, Agustí Bassols, i on exerciran de vocals Uriel Bertran, Montserrat Candini, Oriol Junqueras, Alfons López Tena, Antoni Marpons, Elisenda Paluzie, Jaume Renyer i Joan Tardà.
agustí bassols, carles móra, alfons lópez tena, arenys de munt, consulta, comissió avaluadora
Comparteix
   

'Pau i tranquil·litat'. 'Ni crits, ni consignes, ni mítings, ni actes de partit'

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha afirmat aquest dijous que el seu municipi 'serà el dia 13 la capital de Catalunya', el dia en què es portarà a terme la consulta independentista en aquest municipi. En una roda de premsa conjunta, el membre de la Comissió organitzadora de la Consulta i membres de la CUP, Xavier Mitjà, s'ha adreçat als joves independentistes que volen participar a l'acte que hi vagin amb 'pau i tranquil·litat'. 'Ni crits, ni consignes, ni mítings, ni actes de partit', ha destacat.

Diumenge, Arenys de Munt serà el centre de les mirades


Durant la seva intervenció, Móra ha destacat que Arenys de Munt està al centre de les mirades de tot el país. L'alcalde d'Arenys de Munt ha lamentat que 'el marc legal actual doni protecció a grups que només volen aigualir la festa'. 'Els parlamentaris han de fer unes lleis, modificar-les perquè en aquesta Catalunya lliure que volem tots no hi hagi els mateixos defectes i vicis en els àmbits que ara ens toca viure', ha declarat. 'Tirem endavant la consulta que no és vinculant, però no deixa de tenir molt de valor', ha afegit. 'Segons el que passi el diumenge molta gent s'animarà i hi haurà aquest efecte dominó', ha dit.

Móra ha convidat a tots els 'demòcrates pacífics que creuen en una Catalunya lliure que ha de ser i ho serà segur'. 'Esperem que en un futur la Generalitat faci un referèndum vinculant a Catalunya i que el poble català decidir el seu futur democràticament', ha afegit. Així mateix, ha apuntat que 'ja s'ha obtingut l'èxit sigui quin sigui el resultat' del referèndum.

Ha explicat que el dispostiu d'Interior serà el mateix de fa tres setmanes. 'És un dispositiu eficaç que fa un efecte gàbia que immobilitza la concentració i crea uns espais on no hi haurà mobilitat ni circulació', ha dit. 'Tenim una plena confiança amb els professionals', ha explicat Móra. També ha dit que els companys de la CUP han cregut que s'han de portar més de 50 ciutadans que contribuiran al servei d'ordre.

L'exconseller de Justícia, Agustí Bassols, valora 'pèssimament' la decisió judicial

L'exconseller Bassols ha valorat 'pèssimament' les darreres decisions judicials i ha manifestat que 'és una demostració més del funcionament defectuós de la justícia'. Bassols ha ressaltat que el problema comença en el Tribunal Constitucional espanyol. 'Els jutges que facin la seva feina i sabem que avui no comptem amb una judicatura suficientment preparada, però ens queda l'esperança d'una Catalunya lliure una jurisdicció adequada', ha afirmat.

Per la seva part, Uriel Bertran, d'ERC, ha dit que el poble de Catalunya 'estarà molt atent al resultat del referèndum'. 'En la mesura que sigui reeixit portarà a altres pobles a fer aquest referèndum i donarà un arguments potents i importants a tota la classe política perquè el debat no es perllongui durant més temps al Parlament', ha remarcat. 'Aquesta realitat segur que serà vinculant', ha indicat. De fet, ha manifestat que 'si la consulta va bé el poble de Catalunya prendrà consciència de la possibilitat d'organitzar un referèndum'.

López Tena ha lamentat que 'la manca de reacció a Espanya i dels demòcrates espanyols front a l'auto judicial d'aquests dies'. 'Una jutgessa impedeix l'ús d'una instal·lació municipal per fer una activitat legal i ningú ho ha impugnat', ha assenyalat. 'Aquesta subordinació del dret de fer servir els elements públics en funció de que el govern espanyol li agradi o no el que va a fer-se és una limitació dels drets constitucionals de llibertat d'expressió i de manifestació', ha afegit. López Tena ha criticat que 'aquesta prohibició no té precedents en els 30 anys de democràcia a l'estat espanyol'. 'Els espanyols volen la llibertat i la democràcia només per a ells i no per als catalans', ha manifestat.

Votar a partir dels 16 anys

El dia de la consulta es posaran en una sala quatre meses on els ciutadans hi podran votar. El dret de vot es pot fer a partir dels 16 anys i no cal tenir la nacionalitat de l'estat espanyol, només caldrà estar empadronat a Arenys de Munt. 'S'acreditarà sobre la base de la presentació per part dels votants dels seus documents, el DNI, el passaport, el carnet de conduir, el carnet nacional del poble català, la targeta de residència', ha dit. 'El sistema informàtic està basat en que només es podrà votar una vegada sobre la base que només es pot votar en un número determinat de DNI o el número de residència', ha explicat López Tena. Mitjà ha dit que encara s'està estudiant la qüestió del local on s'ha de portar a terme la consulta.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
11 de setembre de 2009, 11.34 h

Això que dius, amiga Glòria, prou se'n cuidaran de trencar la pau els falangistes, amb el suport de les institucions que els han avalat: Els jutges. No veus que el què volen, els jutges i poders a l'ombra antidemocràtics i cavernícoles de taberna de baixa estofa, en concedir autorització a aquells feixistes, és que precisamemtn que hi hagi aldarulls ????. Després no criminalitzaran la falange, sinó a nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
gloria fletxa arenys de mar
10 de setembre de 2009, 19.36 h

llastima que no puguem pujar a votar els de Arenys de Mar,estic amb vosaltres,espero que la consulta sigui un exit i que ningu trenqui la pau que desitjeu per aquet dia VISCA CATALUNYA LLIURA ARA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.