directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 150è aniversari del naixement del president Macià marcarà els actes institucionals de la Diada

El Govern i el Parlament celebren l'Onze de Setembre conjuntament per sisè any consecutiu

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya celebraran conjuntament per sisè any consecutiu la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional al Parc de la Ciutadella. L’acte es desenvoluparà a la Plaça de la Cascada a les 11.30 hores, en un escenari disposat per a l’ocasió. Enguany, per primer cop es posarà a disposició dels ciutadans unes 2.000 cadires perquè puguin seguir l’acte amb més comoditat. Els eixos centrals d’aquesta edició seran el 150è aniversari del naixement del president Francesc Macià i l’espai mediterrani, amb motiu de la designació de Barcelona com a seu de la Unió per a la Mediterrània.
acte onze setembre parc ciutadella
Comparteix
   

L’acte institucional al Parc de la Ciutadella l’encapçalaran el president de la Generalitat, José Montilla, i el president del Parlament, Ernest Benach. Prèviament, a les 9.00 hores, el Govern realitzarà la tradicional ofrena floral davant el monument de Rafael Casanova (c. Ali Bey de Barcelona). L’encapçalarà el president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat de la resta de membres de l’Executiu.

A les 10.00 hores, el president, acompanyat d’altres membres del Govern, farà una ofrena floral a la tomba de Rafael Casanova, a Sant Boi de Llobregat.

La celebració de la Diada culminarà amb el lliurament de la Medalla d’Or de la Generalitat al col·lectiu de Bombers de la Generalitat per la vocació, dedicació i generositat personal del Cos, i al poble mexicà per la valentia i fraternitat en l’acolliment de l’exili republicà.

Recepció oficial al Parlament de Catalunya

Dijous a les 19 hores, el president de la Generalitat, José Montilla, així com altres membres del Govern, assistiran a l’acte institucional organitzat pel Parlament de Catalunya amb motiu del 150 aniversari del naixement del president Macià. Hi intervindran els expresidents Pasqual Maragall i Jordi Pujol; el president Montilla i el president del Parlament, Ernest Benach. L’acte tindrà lloc a l’auditori del Parlament.

Jornada de portes obertes al palau de la Generalitat i al Parlament

Amb motiu de la celebració de la festa nacional de Catalunya, hi haurà jornada de portes obertes al Palau de la Generalitat i al Parlament. La seu parlamentària restarà oberta de les 10 del matí fins a les 19 hores del vespre, mentre que la seu del Govern ho farà de les 10 del matí fins a les 16 hores de la tarda.

Crida a la participació ciutadana

Tant el Govern com el Parlament han fet una crida unànime a la participació de la ciutadania en la celebració d’aquest Onze de Setembre. Des d’ambdues institucions s’ha volgut recordar que els actes de la Diada són un bon moment per expressar la unitat política i social del poble català al voltant dels reptes futurs.

En aquest sentit, i com és habitual, el president ha fet arribar una carta als alcaldes i alcaldesses del país per mitjà de la qual els demana fer dels actes institucionals de la Diada de l’Onze de Setembre uns actes de civisme i participació.

A fora de Catalunyna, també

Finalment, el Govern, mitjançant la seva delegació, organitzarà a Madrid el tradicional acte commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya. El president José Montilla oferirà una recepció dilluns, 14 de setembre, a la Residencia de Estudiantes, a la qual han estat convidades personalitats del món polític, econòmic i cultural de la capital. L’acompanyarà el delegat del Govern a Madrid, José Cuervo.

Fora de Catalunya, la Diada es celebrarà amb actes a Alemanya, França, l’Alguer, Escòcia i els Estats Units, entre d’altres.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
11 de setembre de 2009, 16.33 h

Parece mentira todos éstos que se creen primeros espadas de la politica, radicalizando con su nefasta actitud, el foclore como cada año éstas fiestas suntuosas, que pagamos todos los contribuyentes y a los problemas ecónomicos NADA de NADA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
11 de setembre de 2009, 15.08 h

Si en Maciá aixequés el cap correria a trets pels carrers de Barcelona a tota aquesta patuleia de l'actual ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.