directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Mena: 'Més de la meitat dels aturats no tindran mai feina'

Alerta del risc que Cacaolat desaparegui si es trasllada l'expedient de l'empresa a Madrid

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El conseller d'Empresa i Educació, Francesc Xavier Mena, ha pronosticat que més de la meitat dels aturats no tornaran a tenir feina. En una entrevista al diari 'Ara', Mena explica que es tracta de persones que no tenen predisposició a treballar o que no tenen competències i que, per tant, se'ls haurà de formar. En aquest sentit, ha comentat que el model del Govern és l'alemany i que ja s'ha començat a treballar en aquesta direcció. Es tracta, apunta, a integrar els serveis d'FP i que les empreses triïn els continguts en funció del que necessitin, la combinació de formació a l'aula i al taller i evitar que els alumnes aprenguin un ofici que els engresqui. El conseller d'Empresa i Educació, Francesc Xavier Mena, ha pronosticat que més de la meitat dels aturats no tornaran a tenir feina. En una entrevista al diari 'Ara', Mena explica que es tracta de persones que no tenen predisposició a treballar o que no tenen competències i que, per tant, se'ls haurà de formar. En aquest sentit, ha comentat que el model del Govern és l'alemany i que ja s'ha començat a treballar en aquesta direcció. Es tracta, apunta, a integrar els serveis d'FP i que les empreses triïn els continguts en funció del que necessitin, la combinació de formació a l'aula i al taller i evitar que els alumnes aprenguin un ofici que els engresqui.

Comparteix
   


Etiquetes
Mena s'ha mostrat favorable a lligar salaris i productivitat i ha assegurat que lligar-se només a l'IPC 'és de bojos', un sistema que 'ha de pactar cada empresa amb els treballadors'.

Sobre el futur de Cacaolat, Mena ha advertit del risc de desaparició de la companyia si l'expedient de l'empresa a Madrid. Els administradors concursals de Clesa, propietària del 95% de Cacaolat, així ho han demanat. 'Si això es fa, Cacaolat desapareix', ha alertat, ja que els deutes de Clesa els acabaria pagant l'empresa catalana, que ara per ara és 'una empresa viable'.

Mena també s'ha referit a les previsions turístiques, que apunten a un augment dels visitants per la crisi del Magrib, i ha animat el sector a intentar mantenir la fidelitat del turista amb un bon servei. Per exemple, ha explicat, si l'any passat van venir 65 xàrters des de Rússia, aquest estiu en seran més de 100. Es tracta d'un mercat en ascens i amb un alt poder adquisitiu, ha afegit el conseller.

Pel que fa la participació del Govern a Spanair, Mena ha deixat entreveure que la Generalitat es quedaria amb una presència testimonial o sortiria de la companyia si hi ha un soci important que entre a l'aerolínia. El conseller ha assegurat que 'no passaria res' si aquest soci arriba al setembre o a l'octubre, tot i que estava previst per a abans de l'estiu. Ha ressaltat la important de l'entrada de capital per poder fer vols de llarg recorregut i no només es limiti a 'alimentar-ne' d'altres.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
12 de juliol de 2011, 09.43 h

I doncs, senyor mena... qué hi pensa fer al respecte?. Perque aquesta gent, ha de menjar cada dia i té ganes de treballar i té coneixements. Si deixant anar aquests pronóstics creu que en té prou, malament anem, eh?. NI els aturats ni el País anirem andavant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
euro fletxa QUAN EL POBLE RECLAMA LA INDEPENDÈNCIA, ON SON EL PRESIDENT I EL GOVERN ??? AMAGATS ???
11 de juliol de 2011, 20.46 h

Que llest que es aquest "conceller", perqué tothom sap que la mitat dels aturats, ja hi eren abans de començar la "crisi".
La veritat es qué, l'atur a ecspaña i a catalunya es endèmic i no hi ha qui ho arregli aixó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
pep fletxa Girona
11 de juliol de 2011, 20.13 h

Doncs ja està clar que han de fer aquests milers d'aturats menyspreats i insultats per la classe burgesa neofranquista -disfressats amb la barretina-: a lluitar per la nostra dignitat. Visca la República!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de juliol de 2011, 12.13 h

Els aturats de mes de 55 anys, el meu cas(57), que les empreses han fotut al carrer senzillament perquè teniam un sou digne i que el nostre lloc ha estat ocupat per empreses subcontratades o per personal amb poca qualificació ni experiencia, amb salaris de misèria i amb la aprovació de l'Administració i dels sindicats, després aquestes mateixes empreses i per suposat l'Administració es queixen de falta de productivitat.
Dons be aquets aturats entre els quals m'incloc, les empreses que fa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.