directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 06:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas creu que les retallades acabaran sent 'anecdòtiques' d'aquí a deu anys

El president crida el PSC i ERC a ser 'responsables' com el PPC l'any que ve

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avançat que el Govern haurà de pagar uns 2.000 milions d'euros el 2012 en concepte d'interessos pel deute contret els darrers anys. Mas ha fet una crida a aquells que 'se senten incòmodes' amb l'acord al que han arribat CiU i PPC pel pressupost de 2011, i els ha convidat a tenir la mateixa 'responsabilitat' que els populars de cares als comptes per l'any vinent. El president creu que només es podran 'curar les ferides fondes' que arrossega Catalunya, com 'l'espiral diabòlica' del pagament d'interessos. Amb tot, Mas ha considerat que els ajustos que aquests dos anys farà el seu Govern 'acabaran sent anecdòtics' quan es faci un balanç d'aquí a deu anys.

Comparteix
   


Etiquetes
Artur Mas ha aprofitat la seva intervenció al Fòrum Europa-Tribuna Catalunya d'aquest dilluns al matí per explicar que els interessos que haurà de pagar la Generalitat a conseqüència del deute que té es dispararà l'any vinent. El president ha detallat que en 2010 es van abonar 950 milions d'euros per aquest concepte, cosa que suposa 'el doble del pressupost d'un departament com el d'Empresa i Ocupació'. El càlcul ja s'incrementa notablement quan es parla del que s'ha de pagar aquest any, que s'eleva als 1.400 milions. Però Mas ha alertat que, tot i 'l'esforç del Govern per frenar aquesta espiral diabòlica' dels interessos pel deute contret, l'any que ve la factura es dispararà fins els 2.000 milions d'euros, sumant el que s'abonarà a bancs, caixes i als particulars que van adquirir bons de la Generalitat. 'O ho aturem, o se'ns menja i s'ho podria carregar tot, fins i tot les polítiques bàsiques de benestar', ha alertat Mas.

En aquest sentit, ha reiterat que posar-li fre a aquest deute forma part de l'esforç que la Generalitat haurà de fer en els dos primers anys del seu mandat. És per això que ha tornat a justificar els ajustos i retallades que els pressupostos reflectiran, i ha qualificat d'exercici 'responsable' el gest del PPC abstenint-se en els comptes per aquest any, permetent així 'deixar fer'.

I aquesta mateixa actitud ha reclamat Mas a aquells 'partits que se senten incòmodes amb l'acord amb el PPC' de cares a l'exercici pressupostari de l'any vinent. En clara referència a PSC i ERC, el president ha dit que 'tenen l'oportunitat de sumar-se al pressupost de 2012' a la 'responsabilitat' demostrada pels populars. En aquest sentit, Mas s'ha compromès a que si aquestes formacions s'abstenen 'la cara per rebre les bufetades ja la posarem el Govern'. 'No demanem ni que se'n facin responsables del pressupost, només que ens deixin fer', ha dit.

I és que per Mas, els ajustos que està fent la Generalitat ara, no resultaran destacats en un balanç a llarg termini. 'Seran anecdòtics d'aquí a deu anys', ha dit, tot remarcant que és 'molt més important' acabar amb el 50% del fracàs escolar o reactivar l'economia.

Cinc lleis òmnibus

Mas ha volgut reconèixer també el pacte al que, de moment, s'ha arribat amb els partits de l'oposició per dividir la llei òmnibus en blocs. En aquest sentit, el president ha avançat que, tot i que només s'han concretat tres paquets legislatius a hores d'ara, 'probablement acabaran sent-ne cinc'. Mas també ha recordat que 'el 50% de les lleis que es modifiquen' pertanyen a èpoques anteriors al tripartit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
pep fletxa Vilanova
11 de juliol de 2011, 22.43 h

Segurament, amb perspectiva, el pas del senyor Mas i els seus amics pel govern català, tot i el que malden perquè no sigui així, també serà anecdòtic. Amb sort, ho recordarem com els darrers estertors esquizofrènics de l'autonomisme, una època suïcida i covarda en què els dirigents no dubtaven a maltractar els catalans fins a l'extrem per tal de no qüestionar res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jaume fletxa CiU (España)
11 de juliol de 2011, 14.57 h

Gent d' ERC ja sabeu el que heu de fer, ho ha dit l' Arturu, s' ha de ser responsable com el PP: És a dir, tot el que aprovi el Parlament de Catalunya ho heu d' impugnar davant el TC, tot el que faci referència al català doncs feu recollida de signatures, manifestacions i ho impugneu al Tribunal Suprem a veure si acaben amb la inmersió ling. Bé nois ja sabeu el que és ser responsable per l' Arturu. No el defraudeu


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ivan fletxa Avinyo
11 de juliol de 2011, 13.32 h

Si jo vivís tan bé com vosté, senyor Mas, també em semblarien anecdòtiques les retallades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.