directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 05:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els crits contra la crisi ofeguen les tradicionals xiulades independentistes

Els tradicionals crits independentistes han quedat tapats per la protesta d'extreballadors de Nissan i Roca afectats per expedients de regulació

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La crisi ha marcat aquest Onze de Setembre l'ofrena a Rafael Casanova (fotogaleria). Els tradicionals crits i xiulets independentistes han quedat tapats per la protesta d'extreballadors de Nissan i Roca afectats per expedients de regulació. Pancartes com ' A Roca no sobra ningú' i 'Nissan extorsiona amb el tancament i la Generalitat paga els acomiadaments' han format part del paisatge de l'ofrena floral. Els discursos dels dirigents polítics també han estat marcats per la crisi però, sobretot, per la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) sobre l'Estatut.
diada, crisi, rafel casanova
Comparteix
   

'On estan, Comissions i UGT?', 'Menys banderes i més feina' o 'Menys atur i més prestacions', són alguns dels crits que s'han sentit des de les nou del matí a la Ronda de Sant Pere, a l'alçada del monument a Rafael Casanova. Uns crits i unes pancartes molt diferents de les habituals. Aquest any, la crisi econòmica s'ha deixat notar a la Diada i ha ofegat els habituals crits independentistes.

Treballadors acomiadats de Nissan i Roca s'han concentrat en aquest punt per fer sentir la seva veu i escridassar el Govern i a les formacions polítiques. Els manifestants han demanat dimissions de membres del Govern i, entre altres qualificatius, han titllat de 'vividors' als polítics. Però una part important de l'escridassada se l'han emportat els sindicats UGT i CCOO.

A més, unes desenes de persones que formen part de l'Assemblea d'Aturats han trencat el cordó de seguretat habilitat pels Mossos d'Esquadra, que han mantingut una actitud tolerant, i s'han situat just davant dels treballadors acomiadats, a qui han mostrat el seu suport.

La crisi, doncs, ha protagonitzat aquest acte, mentre que els dirigents polítics han centrat bona part de les seves valoracions en la incertesa que genera la sentència que ha de dictar el Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut.

Els primers a fer l'ofrena ha estat el PPC, amb una delegació encapçalada per Alícia Sánchez-Camacho. A les nou del matí ha estat el torn del Govern de la Generalitat, amb José Montilla al capdavant, i poc després ha fet l'ofrena la Mesa del Parlament, encapçalada per Ernest Benach. Posteriorment han anat fet l'ofrena la resta de partits i institucions com l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Però a banda de la classe política, també han fet la seva ofrena floral organitzacions empresarials i culturals, el FC Barcelona, el RCD Espanyol, la CCMA, colles castelleres, agrupaments escoltes, i una delegació del Quebec que està de visita a Catalunya.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
12 de setembre de 2009, 10.31 h

A los ultras politicos nacionalistas hay que exijirles que nenos banderas y mas trabajo y que no no engañen mas Rafael de Casanovas no era nacionalista era ESPAÑOLISTA y no murio ni en la fecha ni en el lugar que nos dicen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 de setembre de 2009, 00.45 h

Quina sort aquest del Quebec poder comprar una corona de flors i a Montreal no hi haura cap escandol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
11 de setembre de 2009, 19.41 h

El fisico de Alicia Sanchez Camacho tal como dice la MERCE de Lleida es verdad, FALSO como el de la Belen Estevan y lo malo es que sus discursos tambien adolecen de veracidad.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
11 de setembre de 2009, 19.33 h

Los politicos a lo que realmente tienen que prestar atención y dar soluciones es a la crisis, a los parados, a las pimes facilitándoles crédito, empresas en general.No continuamente celebrando homenajes e historias del PASADO, lo que debe PREOCUPARLES es el PRESENTE y el FUTURO y dejarse de una vez por todas de TONTERIAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Mercè fletxa Lleida
11 de setembre de 2009, 16.39 h

Avui he vist en viu la Sanchez Camacho aquesta i m'ha recordat la Belén Esteban, tan hormonada com anava. Un petardeo espectacular. Potser venia de rostir-se a una terrassa de les rambles.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.