directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras confia que l'Eurocambra contribueixi a 'liquidar la impunitat en què viu el franquisme'

Reivindica un pronunciament oficial per impedir manifestacions falangistes

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras confia que el Parlament Europeu contribueixi a 'liquidar la impunitat en què viu el franquisme'. Després que eurodiputats alemanys i italians dels principals partits hagin reclamat aquest divendres, en declaracions a l'ACN, que la prohibició de la simbologia nazi i feixista s'estengui també a l'estat espanyol i a les manifestacions de la Falange, Junqueras ha reivindicat que l'Eurocambra 'faci algun tipus de pronunciament oficial, informe o recomanació al govern espanyol per impedir aquest tipus de manifestacions' falangistes i evitar que la justícia espanyola segueixi situant-se 'al marge de la normalitat democràtica europea'.
joan ridao oriol junqueras eleccions europees erc esquerra
Comparteix
   

Junqueras ha celebrat que aquest diumenge a Arenys de Munt 'els socialistes, liberals i populars europeus faran costat als que estan a favor de la democràcia, mentre que la Falange, la justícia espanyola i el govern espanyol seran a l'altre costat, amb els que estan en contra que la gent pugui votar i expressar la seva opinió'. 'És impensable que a Europa pugui passar una cosa similar, que un partit feixista i històricament vinculat a un règim totalitari continuï sent legal i es pugui manifestar en contra d'un acte democràtic no té comparació', ha lamentat l'eurodiputat republicà.

Aquesta simbologia 'reivindica un sistema totalitari brutal i inhumà que ha mort milers d'europeus, cal prohibir-la arreu', ha exigit el vicepresident dels populars europeus, Manfred Weber. 'No em puc creure que l'Espanya democràtica d'avui permeti una manifestació així', ha criticat l'eurodiputat ecologista alemany Michael Cramer. 'El problema no és si restringir o no la llibertat a manifestar-se, del que es tracta és de no ofendre la memòria de les persones que se senten profundament ferides si veuen aquests símbols', ha advertit el vicepresident dels liberals europeus, l'italià Niccolò Rinaldi. 'Cal castigar qualsevol europeu que faci servir els símbols relacionats amb el feixisme, malauradament a Alemanya el vam patir especialment, però també va afectar a altres països, així que el combat del totalitarisme ha de ser una herència comuna' dels 27, ha reivindicat el cap de files dels eurodiputats socialistes alemanys, Bernhard Rapkay.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
12 de setembre de 2009, 10.12 h

Si confieu en el socialisme espanyol,el que amenaça amb "que ve la dreta" però vota al fatxa portugués Jose A. Durao Barroso i és sòci estratègic d'ERC, aneu apanyats.



Altres serán els que desenmascararan el feixisme latent de la societat hispanocastellana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
12 de setembre de 2009, 10.00 h

A los politicos ultra nacionalistas hay que exijirles menos banderas y mas trabajo y que no nos engañen más Rafael de Casanovas no era nacionalista era ESPAÑOLISTA, y no murió ni en la fecha ni en el lugar que nos dicen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Santi Vidal fletxa Barcelona
12 de setembre de 2009, 07.38 h

És bo que Europa recordi el seu passat, procuri evitar que es repeteixi i forci a l'estat espanyol a fer el mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
11 de setembre de 2009, 19.56 h

Quina diferencia entre L'Oriol Junqueres i els euro-ganduls com l'Obiols Guardans o l'Apadrinador de organitzacions Feixites-Falangistes d'en Vidal Cuadres...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.