directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Blanco es compromet amb Recoder a impulsar el tram Castelló-Castellbisbal del Corredor Mediterrani al setembre

El conseller es mostra 'moderadament optimista' i espera que les promeses es 'concretin'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El ministre espanyol de Foment, José Blanco, ha anunciat aquest dilluns al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i els seus homòlegs valencià, murcià i andalús la seva intenció de licitar diversos trams del Corredor del Mediterrani al mes de setembre. Entre les infraestructures escollides hi ha el tram Castelló-Tarragona-Castellbisbal que és vital per al Port de Tarragona i que segons Blanco s'impulsaria mitjançant una col·laboració público-privada. Recoder s'ha mostrat 'moderadament optimista' després de la reunió que ha tingut lloc a la seu del Ministeri de Foment. El conseller espera que les promeses del ministre i nou portaveu del govern espanyol 'es concretin'.
tren mercaderies
Comparteix
   


Etiquetes
Ha estat una hora i mitja de reunió  en què Blanco ha expressat als quatre consellers la voluntat de l'executiu espanyol d'impulsar el Corredor del Mediterrani, una infraestructura que connecta territoris que generen el 40% del PIB espanyol. En sortir de la trobada Recoder ha celebrat que el govern espanyol aposti pel Corredor després que al 2003 va preferir optar per la línia Algeciras-Madrid quan Europa va declarar els seus projectes prioritaris.

'Ara som moderadament optimistes en aquest sentit i veiem que els arguments del govern coincideixen amb els nostres', ha dit Recoder, però 'cal que al mes de setembre es produeixi la declaració d'aquests corredors prioritaris i que el Corredor Mediterrani hi sigui'. Segons el conseller també és vital que el govern espanyol liciti trams del Corredor al setembre perquè el finançament de la UE només afecta una cinquena part del cost total.

'El ministre ens ha dit que de cara al setembre està en condicions de començar a treure projectes que estan en aquest Corredor. Nosaltres continuarem treballant perquè sigui una realitat i fent tota la pressió política que calgui fer i acompanyant el govern de l'Estat en les passes que doni en favor de Catalunya, València, Múrcia i aquest conjunt de territori', ha sentenciat.

Tram Castelló-Castellbisbal
Segons el conseller, Blanco 'no ha parlat de diners' però sí de la voluntat de l'executiu espanyol de tirar endavant els projectes mitjançant una col·laboració público-privada el tram entre València i Castelló i el tram des de Castelló a Tarragona fins al nus de Castellbisbal que és on s'uneix a la circumval·lació de Barcelona. Es tracta, ha dit, d'un tram molt important per a Catalunya 'perquè permet unir el Port de Tarragona amb ample europeu fins la frontera francesa'.

Malgrat tot, ha assegurat que la seva satisfacció és 'prudent' perquè cal veure com s'aniran concretant aquests compromisos. El conseller ha recordat que la Generalitat defensa el corredor no només per a Catalunya, sin ó des d'Algeciras perquè això li dóna 'autèntic valor'. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1 Josep-Lluís González
12 de juliol de 2011, 09.32 h

...Una altre "aixecada de camisa" o "presa de pèl". Tot mentides.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.