directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La Cambra de Comerç de Mallorca veu la internacionalització del 'coneixement turístic' com una via per sortir de la crisi

El president del govern balear s'ha reunit aquest dimarts amb els representants de la Cambra per impulsar mesures econòmiques

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Joan Gual de Torrella, ha proposat aquest dimarts al cap de l'executiu balear, José Ramon Bauzá, vendre a l'exterior el 'coneixement turístic acumulat' per part de les empreses turístiques de les Balears com una mesura per impulsar l'economia illenca. Gual de Torrella ha dit que el coneixement en turisme que tenen les empreses hoteleres de les Balears és 'exportable' i per tant, una opció per sortir de la crisi seria aposta per la internacionalitzar dels serveis a fora. Gual de Torrella parla de desenvolupar els projectes turístics des de tots els aspectes. També dóna suport a l'activació de les pime per a la recuperació econòmica.
El president de la Cambra de Comerç de Mallorca diu que una de les opcions 'estratègiques' a contemplar és la sortida de les empreses a l'exterior. Considera que a les Balears ja existeix un antecedent que avala aquesta estratègia, com l''expansió hotelera' d'ara fa 30 anys. Gual de Torrella ha destacat l''ampli coneixement' de les empreses de les Balears en la posada en marxa i en el desenvolupament de projectes turístics, des de tots els aspectes del negoci.

Ha remarcat la necessitat d'exportar els coneixements de les Balears a països del centre i el sud d'Amèrica. Gual de Torrella ha dit que no es tracta de transportar el 'bé' sinó de transportar el coneixement, una matèria, que diu, no només tracta la indústria turística en concret, sinó també les tecnologies de la comunicació.

El president del govern balear, José Ramon Bauzá, ha coincidit amb Gual de Torrella en la prioritat de reactivar l'economia de les Balears, i en concret, en 'activar' les petites i mitjanes empreses de les Illes. El president de la Cambra de Comerç diu que aquestes són les que realment generen llocs de feina, i en aquest sentit, ha donat ple suport a la normativa en matèria de pimes que prepara el nou executiu balear.

En relació la previsió de creixement de l'economia balear per aquest any que aquest dilluns va fer pública el govern balear i que rebaixa la xifra prevista per l'anterior govern, Gual de Torrella ha dit que l'important, xifres a banda, és que l'economia illenca 'no va a menys'. Diu que el rellevant no és si creixerà un 0,8%, com preveu l'actual govern, o un 1,3%, com preveia l'anterior executiu, sinó que la tendència de l'economia és 'creixent'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.