directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

El PP dóna suport a CiU en l'aprovació del cartipàs a Girona

La lluita contra la crisi i la creació d'ocupació són els dos àmbits de "màxima prioritat" de l'acord marc a què han arribat les dues formacions

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CiU aprovarà el cartipàs municipal de Girona en el ple que se celebrarà aquest dimarts amb els tres vots a favor del PP, després que les dues formacions han segellat aquest matí un acord marc que ho farà possible, segons informa AraGirona. Carles Puigdemont governa en minoria amb un total de deu regidors i necessitava almenys tres vots més per poder tirar endavant el cartipàs. La portaveu del PP, Concepció Veray, ha assenyalat que es tracta d'un "marc de referència programàtic" que al llarg dels quatre anys de govern s'haurà d'anar "parlant i negociant" i que en cap cas es pot veure com un "xec en blanc". Entre els àmbits prioritaris figura la creació d'ocupació i la crisi econòmica. 
veray, pp, anàlisi, 22m, eleccions
Concepció Veray, portaveu del PP a Girona.

Comparteix
   


Etiquetes
El document que han signat Carles Ribas, en representació de CiU, i Concepció Veray, del PP, enumera els àmbits d'actuació que el govern de Carles Puigdemont haurà de tenir present durant aquest mandat i que, segons Veray, caldrà parlar i negociar "punt per punt" a mesura que es vagin avançant. Es tracta d'un "full de ruta", segons la portaveu del PP, del que "creiem que ha de fer el govern de la ciutat" i afegeix, "no és un xec en blanc".

L'acord estableix com a "primera i màxima prioritat" treballar en la lluita contra la crisi i la creació d'ocupació, per tal de simplificar i reduir la burocràcia de l'administració o "millorar" la fiscalitat per a empreses i ciutadans. En l'àmbit de les infraestructures s'inclou el compromís de "ser exigents" amb l'Estat i el Govern per tenir un full de ruta i calendari "clars" pel que fa a les infraestructures "més importants" de la ciutat mentre que en matèria de seguretat es parla de treballar per augmentar la plantilla de la policia local per acostar-se al màxim a la ràtio de 2 agents per cada 1.000 habitants o exigir a la Generalitat que es mantingui la comissaria de Mossos d'Esquadra del centre i que se n'obri una altra al barri de Santa Eugènia, entre d'altres aspectes.

La resta d'àmbits del pacte són la mobilitat i el medi ambient, el benestar, la transparència, la participació i l'austeritat, i la política institucional.

Un govern en minoria

En un comunicat conjunt, es diu que aquest acord demostra la voluntat del PP de ser una "oposició responsable i oberta al diàleg" alhora que es reconeix que els programes electorals de les dues formacions tenen "amplis punts de coincidència". Tot i això, no suposa cap canvi pel que fa al govern en minoria, si bé el PP continua interessat en entrar al govern. "L'acord de govern per passar (CiU) a tenir 13 regidors està sobre la taula però a dia d'avui aquest és un tema que Carles Puigdemont ha dit que no el vol", assenyala Veray, que insisteix que CiU es troba en una situació "dèbil i inestable" en tenir només 10 regidors.

La CUP acusa Puigdemont de "girar a la dreta"

El primer grup en pronunciar-se sobre el pacte ha estat la CUP que ho ha valorat com a una "mala notícia" per a la ciutat, en considerar que "dóna ales als plantejaments espanyolistes i xenòfobs" del PP. El seu portaveu Jordi Navarro es refereix al pacte com a un acte d'"irresponsabilitat" per part de l'alcalde i diu que "ha fet un viratge a la dreta que costarà car a la ciutat". Per això, el grup afirma que serà " bel·ligerant" pel que fa a la defensa dels drets socials i nacionals dels gironins. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
12 de juliol de 2011, 18.05 h

El pp es aquell partit de merda ranci, oi??
Doncs que els donin pel cul.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.