directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Joan Reñé, elegit president de la Diputació de Lleida

La votació s’ha decidit amb 14 vots a favor i 11 en blanc

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Fondarella i fins ara president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Joan Reñé (CiU), ha estat escollit aquest dilluns president de la Diputació de Lleida, amb 14 vots a favor (CiU i Convergència Aranesa) i 11 vots en blanc (PSC, ERC i PP). Segons els portaveus de la oposició, aquesta abstenció és un "símbol de confiança" en el nou govern, segons AraPonent. La Diputació de Lleida torna doncs, durant els pròxims quatre anys, a mans de CiU, després de quatre anys governada per Jaume Gilabert (ERC), gràcies a un pacte entre socialistes i republicans. Reñé anuncià en el discurs de presa de possessió que reduirà un 20% el nombre de càrrecs de confiança i un 5% el sou de càrrecs electes i personal eventual.
Joan Reñé,president,Diputació de Lleida,Jaume Gilabert
Joan Reñé, nou president de la diputació, investeix Jaume Gilabert, ex-president de l'òrgan, com a diputat.

Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu del PP, Salvador Puy, va explicar que el seu partit va votar en blanc com a "símbol de confiança" en el nou govern. Puy afirmà que són conscients que els recursos són limitats i l'endeutament és alt i que per això, cal establir prioritats. El PP va oferir la seva disponibilitat, i el mateix li va demanar al nou president, a contribuir en la defensa de tots els municipis de la demarcació. "Ens comprometem a fer del diàleg la nostra arma i esperem que hi hagi una relació cordial entre tots els grups", va afegir.

El portaveu d'ERC, Jaume Gilabert, per la seva banda, va desitjar "molta sort" a Reñé i va reconèixer que serà un president "sensible amb el territori gràcies a la seva experiència com a alcalde de Fondarella i president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell". Gilabert també va demanar a Reñé que defensi fins al final la unitat museística del Museu de Lleida i que ofereixi màxim suport a la candidatura Barcelona i Pirineus pels Jocs Olímpics d'Hivern.

Pel que fa al PSC, el seu portaveu, Miquel Aguilar, va celebrar que el nou president de la Diputació sigui un "home de poble" i a més a qui "l'experiència l'avala". Aguilar va desitjar tot l'encert a Reñé per evitar el descrèdit de la classe política entre la població. Pel que fa a les vegueries, Aguilar considerà que "posar en quarantena les diputacions posaria en perill els recursos dels Ajuntaments" i va demanar "llarga vida a les diputacions, a la democràcia, a la llibertat, al respecte i a la tolerància" per aconseguir una qualitat de vida justa per a tots.

La portaveu de CiU, Rosa Pujol, va destacar que Reñé és una persona "constant, treballadora, propera i de caràcter dialogant que de ben segur li servirà per arribar a pactes i consensos amb la resta de partits representats a la Diputació".

En el seu discurs d’investidura, Reñé va afirmar que el més important, en aquest nou municipalisme és aconseguir un finançament local just perquè els ajuntaments puguin seguir prestant el servei que necessiten els ciutadans. Aquesta nova etapa portarà imprès el segell d'afinar la gestió per tal de poder ser el màxim de servicials a partir de la priorització. "L'estalvi, l'austeritat i eficiència seran els nostres principis fonamentals", va dir.

Reñé, a més, va avançar que es reduirà del 5% del sou tant en càrrecs electes i en personal eventual i que es reduiran també els càrrecs de confiança de la Diputació com a mínim un 20% , "sense que això suposi cap problema per la realització eficaç de les tasques". Aquesta reducció del 20% es traduirà en passar de 16 persones a 13, tot i que segurament la retallada serà major perquè "ens quedarem amb 11 o 12", va remarcar.

El nou president de la Diputació apostarà també perquè els acords siguin unànimes i alerta que no s'ha d'homogeneïtzar les accions ja que cada territori té unes necessitats. Reñé també anuncià que farà una aposta compromesa per aplicar tots els recursos necessaris per fer possible que se surti com més aviat possible d'aquesta crisi.
 



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.