directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 9 de maig de 2024 02:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

Juristes catalans titllen de 'greu precedent' les decisions de la justícia espanyola sobre la consulta

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una trentena d'advocats i advocades sota el nom 'Juristes per la Consulta Popular' han signat un manifest en defensa de la consulta independentista que demà se celebrarà a Arenys de Munt i han qualificat de 'greu precedent' les decisions judicials que, d'una banda, han anul·lat el suport de l'Ajuntament a la consulta i, de l'altra, han autoritzat la manifestació de La Falange. A més, també han reclamat a través d'un manifest que el departament d'Interior i la resta d'autoritats competents en la matèria adoptin les mesures oportunes perquè es garanteixi que la consulta es dugui a terme 'amb absoluta normalitat, respecte i seguretat'.
arenys
Comparteix
   

A través d'un manifest, Juristes per la Consulta Popular ha defensat que la consulta independentista d'Arenys de Munt convocada per una entitat ciutadana està 'perfectament emparada dins la legalitat vigent'. En aquest sentit, ha recordat l'experiència d'altres consultes sobre qüestions que superaven l'àmbit municipal com la integració de l'Estat a la OTAN o l'aportació del 0'7%. En aquests casos, recorda el manifest, no hi va haver ingerències dels tribunals i considera que la resolució judicial sobre Arenys suposa un 'greu precedent com a limitació jurisdiccional de l'exercici de la llibertat d'expressió'.

D'altra banda, aquest grup de juristes han considerat que l'acord del ple municipal que dóna suport a la consulta també 'conforme a l'ordenament' ja que 'només aporta uns mitjans logístics que han d'ajudar a fer efectius els drets fonamentals de llibertat d'expressió i de participació dels ciutadans'.

A més, han carregat contra la decisió de la justícia d'autoritzar la manifestació de la Falange el mateix dia de la consulta considerant que és ' una organització ultra de signe feixista' i que ' no respecte els drets fonamentals més elementals ni amb els valors democràtics'. A més, han assenyalat que la manifestació va ser convocada després de conèixer la celebració de la consulta, per tant, segons aquests juristes, 'amb el clar i il·lícit objectiu de pertorbar, pressionar i incidir en la llibertat de vot dels veïns'.

Finalment, el manifest insta al departament d'Interior i la resta d'autoritats competents en la matèria a adoptar 'les mesures oportunes que garanteixin que la consulta popular d'Arenys de Munt es dugui a terme' amb 'absoluta normalitat, respecte i seguretat'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
13 de setembre de 2009, 23.52 h

UN REFERENDUM CON LA PARTICIPACION MENOR DEL 50% DEL CENSO ES UNA CHARLOTADA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 de setembre de 2009, 10.39 h

Els espanyols, com sempre, ja s'han posat en evidència davant de les institucions comunitàries. No veieu espanyols que encara hauríeu d'estar marginats darrere els Pirineus, de la resta del món. No veieu que sou uns desgraciats ???. No n'heu tingut suficients proves quan a la reunio dels G-20, ni tant sols hi éreu compats ???. Sou dignes seguidors de paraula i obra, del vostra àngel franco I el tirà. I com sempre, aquesta vegada heu tornat ensenyar el vostre cul fastigós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
12 de setembre de 2009, 21.45 h

Jurisprudència? Amb colonials i lladres castellansites? S'els en fu de nostres Drets. Ells encara estan en el pensament de Bannus i el "Vae Victis".

Però demà l'albada la determinació de un poble donara exemple a una nació ogressa i assenyalara el Camí de nostra alliberació. ens portara una clamorosa Victorià contra el colonialisme allà a Arenys.

Demà ...el camí cap a la llibertat s'ens obrira


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.