directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 9 de maig de 2024 04:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

Víctor Alexandre: 'Tot Catalunya us estarà mirant'

Vint-i-dues personalitats del món cultural, polític i econòmic donen el seu suport explícit a la consulta independentista que avui se celebra a Arenys

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Vint-i-dues personalitats del món cultural, polític i econòmic van donar ahir el seu suport explícit a la consulta per a la independència que convertirà avui Arenys de Munt en el punt d'atenció mediàtica i política del país. Unes 300 persones van seguir l'acte unitari que es va celebrar a la sala municipal, on es va voler fer palès el que alguns ja han definit com l'Esperit d'Arenys que ha de marcar el camí cap a la plena sobirania. 'En els llibres d'història del futur, en lletres d'or, figurarà una frase: la independència de Catalunya va començar el 13 de setembre de 2009 a la vila d'Arenys de Munt' digué en el seu discurs Santiago Espot, president executiu de Catalunya Acció.
arenys, consulta, personalitats, suport
Comparteix
   

'Serà a les vostres mans l'esperança de tot un poble' va afegir, destacant que avui 'la capital de Catalunya serà la vila d'Arenys de Munt'. Aquest entusiasme es va anar contagiant en el decurs de les intervencions dels participants i també entre el públic assistent.

'La independència de Catalunya està molt més a prop del que molts independentistes pensen' va assenyalar el periodista i escriptor Víctor Alexandre, qui va afegir que tot i que la consulta té un 'valor testimonial', ha anat guanyat rellevància per les 'reaccions adverses' que ha anat recollint en les darreres setmanes, tant del govern espanyol com d'alguns estaments jurídics. 'Per què envien la Falange per fer la feina bruta?' es va qüestionar davant la convocatòria de concentració que promou Falange Espanyola per avui mateix.

Alexandre va avisar als qui puguin votar a la consulta que 'tot Catalunya us estarà mirant' i que 'el que direu és un toc d'atenció a la classe política catalana. Prou de finançaments indignes, prou de prohibir les seleccions nacionals catalanes i prou de prohibir el dret de decidir' va exclamar 'i sobretot, prou d'estatuts. Els estatuts són per a les empreses i no per a les nacions'.

El periodista i director de Vilaweb, Vicent Partal, va destacar la unitat que s'ha generat a Arenys cap un objectiu comú que és la independència respecte l'estat espanyol. 'Només hi ha una cosa que em dol i que em resulta estranya' va matisar: 'No puc entendre que el president de la Generalitat de Catalunya gasti tant d'esforç i paraules en defensar la Falange el seu dret de manifestar-se i encara és l'hora que el sentir dir una sola paraula a favor dels ciutadans d'Arenys de Munt'.

L'ex-vocal del Consell General del Poder Judicial i president del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena; la presidenta del FOLC i de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Elisenda Romeu, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Porta, van ser algunes de les demés personalitats que van participar en l'acte unitari a favor de la consulta sobiranista arenyenca.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
FRANKDUBÉ fletxa Barcelona
14 de setembre de 2009, 02.33 h

Ja ho va dir fa 20 anys el patriota Carles M. Espinalt dins del Seminari "Serà el 1992 l´any de la Independència de Catalunya?" celebrat al Hotel Balmoral de Barcelona el 1989:

QUAN SIGUEM INDEPENDENTS SORTIRANT ELS PUSILÀNIMS DE SEMPRE DIENT ....! "JO JA HO DEIA!!!!"

Ni aigua!!

FRANK DUBÉ


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 de setembre de 2009, 23.43 h

Un referendum menos del 50% del censo es una charlotada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Santi Vidal fletxa Barcelona
13 de setembre de 2009, 20.02 h

Cap, dels molts que s'han posicionat contra la consulta d'Arenys ( Rangel, de la Vega, Chaves, Montilla, La Falange,...) ha donat el més mínim argument racional, cap opinió amb un punt de lògica. S'han limitat a igualar la Constitució amb els manaments de la llei de Déu ( potser per allò de "Caudillo de España por la grácia de Dios )i aquí s'acaba tot. Dubto que Europa els entengui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
13 de setembre de 2009, 11.43 h

Tot l'article és fantàstic. Però sobretot el què diu Vicent Partal. Com és possible que Montilla no defensi els arenyencs ????. Torno a dir el què he dit en un comentari, en un altre lloc d'aquesta mateixa edició del diari: En Montilla, el Nadal, la Tura, la Geli, etc. i en Carod i en Saura, són indignes servidors de Catalunya. La consulta no és vinculant, però sí que ho són, tots els fet que s'han anat desenvolupant al llarg d'aquest procès. Vergonya hauríen de tenir, si és que e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.