directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La creació de noves empreses a Catalunya va augmentar un 15% el mes de maig

Girona és la demarcació on creix més la creació d'empreses i Lleida és la que ho fa menys

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El nombre d'empreses creades a Catalunya al maig d'aquest any ha estat de 1.541, prop d'un 15% més que el mateix mes de l'any passat, segons dades de l'Institut d'Estadística espanyol. En relació amb l'abril, l'increment és lleugerament superior, de prop del 16%. Per demarcacions, Girona és on l'augment de creació d'empreses ha estat més significatiu, amb una pujada del 25% respecte l'any anterior. Les demarcacions de Barcelona i Tarragona tenen unes taxes semblants a la mitjana catalana, d'un 14% i 15% respectivament. Lleida és, amb diferència, la demarcació on s'han creat menys empreses: al maig del 2010 se'n van constituir 54 i aquest maig se n'han creat 55, el que significa prop d'un 2% més.
treballador construcció obrer
Comparteix
   

Barcelona segueix sent la demarcació on es creen més empreses. Aquest maig se n'han constituït 1.222, cosa que significa un augment del 14,09% respecte el maig de l'any passat i un 13,35% mes que l'abril d'aquest any. 

A la demarcació de Girona, les noves empreses creades han estat 136, que és un 24,77% més que el mateix període de l'any passat. Girona és la demarcació on l'increment de creació de societats és més significatiu. A les comarques de Tarragona, el nombre de noves empreses és de 128. Això significa un augment del 15,32% respecte les 111 que es van crear al maig del 2010, i un 50,88% més que les d'abril del 2011.

Les comarques de Lleida registren un augment tímid del ritme de creació de societats. Si aquest maig se n'han creat 55, durant el mateix mes de l'any passat van ser 54. Això significa un augment de l'1,85%. Si ho comparem amb el mes anterior, l'abril, la creació de noves empreses baixa un 6,78%. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
13 de juliol de 2011, 23.14 h

No vull ser mal pensat. Segurament la majoria d'aquestes noves EMPRESES pertanyen a persones que han perdut la feina i algú els ha enredat per fer-se EMPRESARIS, o més ben dit AUTÒNOMS, es dir: Pagar autònoms, gastar-se allò que han pogut estalviar (per poder iniciar un nou negoci...), donar guanys als Bancs o Caixes (crec que són els únics que en treuen profit), fer-se la gaita els uns als altres (competencia per veure qui te els preus més baixos)i al cap d'un parell anys... tancar el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Anton fletxa Sabadell
13 de juliol de 2011, 08.24 h

Tenint en compte que Catalunya costa més legalitzar i obrir una empresa que a Burkina Faso amb mitjanes de tres (3) anys de tramitacions de tots els permisos adients, aquestes empreses deuen ser les que van començar els tràmits d'apertura a l'any 2008.
I l'Artur Mas demanant esforços i competitivitat als empresaris. genial!.




Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.