directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

La pluja de consultes ja té data: 6 de desembre, aniversari de la constitució espanyola

Els municipis interessats celebraran el referèndum conjuntament

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El següent pas cap a la independència han de ser consultes simultànies a diversos municipis catalans. Ho confirmen els diversos responsables polítics desplaçats diumenge a Arenys de Munt, que consideren que realitzar consultes en comptagotes podria destrempar el moviment autodeterminista local desfermat al Maresme. Tant Gabriel Pena, alcalde de Seròs, com Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló, s'han expressat en aquesta línia, i fins i tot han apuntat el 6 de desembre, aniversari de la Constitució espanyola, com un data simbòlicament potent per continuar amb les consultes independentistes. Fàbrega ha reconegut al directe!cat que el 6 de desembre és una de les dates que des del corrent independentista sobiranista Decidim.cat es tenen en consideració, mentre que l'alcalde de Seròs ha reconegut que 'abans de Nadal' hi ha alguna data 'interessant'.
consulta independència
Comparteix
   

En la seva compareixença aquest diumenge a Arenys de Munt, Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló per l'Entesa, ha confirmat, com ja va avançar a directe!cat, que des del corrent sobiranista Decidim.cat impulsaran una data de consens per tal que tots aquells municipis que vulguin tirar endavant consultes per la independència ho facin coordinadament.

El corrent sobiranista municipal, que agrupa un miler de càrrecs electes de tots els colors polítics, es reunirà el proper 15 d'octubre i és allí on s'aprovarà la data definitiva per tal de celebrar consultes paral·leles arreu del Principat. En aquest sentit, des del directe!cat volem aclarir que el 15 d'octubre es decidirà la data de la consulta conjunta, i en cap cas es celebrarà la consulta aquest dia, com apunten alguns mitjans i agències desinformats.

Preguntat per una hipotètica macroconsulta el 6 de desembre, Fàbrega ha somrigut i ha reconegut que és una de les dates que sonen per la consulta conjunta, tot i que caldria estudiar-ho ja que enguany cau en diumenge i molts catalans faran pont.

Gabriel Pena: cal fer consultes conjuntament abans que la iniciativa 'perdi volada'


També des d'Arenys de Munt, l'alcalde de Seròs, el primer batlle del Principat que va anunciar que faria una consulta com la maresmenca, ha fet una crida a tots els ajuntaments que tinguin intenció de fer consultes d'autodeterminació com la d'Arenys a fer-les conjuntament abans que acabi el 2009, per evitar que la iniciativa encetada aquest diumenge 'perdi volada'. En declaracions a la premsa, Pena ha instat als alcaldes catalans a impulsar consultes i a facilitar suport logístic a les entitats que ho promoguin malgrat la prohibició de la justícia espanyola.

Respecte a l'hipotètica celebració conjunta de consultes el 6 de desembre, Pena ha reconegut que abans de Nadal hi ha alguna data 'interessant' per unificar les consultes de tots aquells ajuntaments que vulguin celebrar-ne.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
21 de setembre de 2009, 12.41 h

L'article em sembla correcte. És informació. Senyor burguesia política, tu sí que ets de "bajo perfil", desgraciat! vés-te'n a ecspanya, canalla feixista!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
14 de setembre de 2009, 16.34 h

Menos politiqueo de bajo perfil y más efectividad en la economia, que es un desastre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
14 de setembre de 2009, 13.03 h

El votant mitjà de CiU, es el mateix que aplaudia al Franco, Es el mateix que si es capgires la "truita" cap l'altre costat, seria el primer a donar suport a un cop d'estat o no fen res per impedir.ho.



El votant mitjà de CiU, es calcat al del PSC. El de CiU es el votant sociològic del "franquisme" a Catalunya i el del PSC es el votant sociològic del post-falangisme espanyol-català, a Catalunya.



Anirien agafats de la ma a la concentració.manifestació, amb els fala... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JM fletxa L'Estornut
14 de setembre de 2009, 12.54 h

Ex votant ets um mentider, un canalla i un malparit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi-80 fletxa València
14 de setembre de 2009, 12.23 h

Si no administrem bé aquest èxit pot acabar desunflant-se com va passar amb les seleccions catalanes. Cal que els independentistes que treballem en silenci i amb constància no tinguem eufòria. Cal seguir enfortint l'independentisme sociològic, més enllà de tota la gentada que només es mou quan les coses ja venen donades (com a la consulta d'Arenys), i seguir enfortint l'independentisme polític, en el nostre cas el principal partit nacional, Esquerra. Poc a poc i sense eufòries.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
14 de setembre de 2009, 10.29 h

I mentres tant, ERC a la mateixa trinxera que els seus sòcis estratègics del PSOE de NE, que en definitiva és la mateixa que la de Falange.



Bé, ells han triat, ara que cada pal aguanti la seua espelma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 de setembre de 2009, 06.23 h

Obligacions familiars em tenen aquí a Águilas retingut. L'entrevista al Doctor Carretero en Catalunya Informació és un compendi de síntesi política, desconeguda en l'Espanya de Maria i de Frascuelo.

És d'una desbordant claredat la seva exposició del que hauria de ser la política, i unes respostes que no usen els que han fet de la mateixa una "professió".

La Llei Electoral que no té Catalunya, és degut al fet que l'ambició de poder exclusiu que pateixen els polítics ac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.