directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

La normalitat de la independència

La prova pilot del procés secessionista català esdevé tot un èxit · Arenys de Munt demostra que el dret a decidir es pot exercir amb la més absoluta normalitat i, fins i tot, en un ambient plenament festiu

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Cap ferit, cap immoble malmès, cap conflicte social. Arenys de Munt va demostrar ahir que el procés d'independència serà molt més senzill dels que molts auguren. Els experiments, amb gasosa, diuen. Doncs l'experiment d'Arenys de Munt va demostrar ser un èxit. Un ambient de plena concòrdia es va apoderar de tota la vila, engalanada especialment per a l'ocasió amb centenars de senyeres i estelades als balcons. En conèixer-se els resultats, l'eufòria va esclatar arreu: 'Proclamem Arenys de Munt primer municipi que ha votat lliurement i democràticament la independència de la nació catalana!', afirmà el portaveu del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA), Francesc Ximenis. Ni més, ni menys. Ni l'advocacia de l'estat, ni el PP, ni el PSOE, ni la Falange van poder-ho aturar.
arenys, consulta, 13-s, victòria, àvia, votació
Comparteix
   

El propi responsable de la sectorial d'Immigració de CDC, Àngel Colom, va afirmar ahir: 'A Arenys s'hi ha viscut un esperit que fa temps que no vivia, d'unitat. Avui he viscut assemblea de Catalunya. Però hi he trobat a faltar gent. On són els socialistes de Catalunya?'.

En aquest sentit, el diputat d'ERC al congrés espanyol, Joan Tardà, va pronosticar anit que si el PSC segueix oposant-se a aquest tipus de consultes, que es preveu que se celebrin arreu del país, 'la història se'ls endurà per davant'.

De fet, l'únic dirigent del PSC que ahir es va pronunciar va ser l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i ho va fer per dir que considerava 'exagerada' l'atenció mediàtica que s'havia generat amb la consulta, oimés tenint en compte que és una consulta que des del seu punt de vista 'no porta enlloc'.

La Falange també va voler fer acte de presència a la jornada. Amb prou feines una seixantena de militants van gosar desplaçar-se fins a Arenys de Munt per a protestar contra un referèndum que consideraven il·legal. L'extravagància que desprenien tots i cada un dels manifestants també va servir per deixar ben clar als sobiranistes temerosos d'un conflicte armat que l'amenaça de la violència unionista es redueix a un esperpent valle-inclaniano.

Malgrat tot, l'òrgan oficial de la Falange, Patria Sindical, assenyalava anit una dada clau: 'El 13-s será un día, pues, importante para los falangistas de punta a punta de España, que, sin duda, marcará un antes y un después'.

També ho pensen desenes de batlles d'arreu del país, que ja tenen previst d'organitzar una consulta similar a l'arenyenca al seu propi municipi -possiblement el 6 de desembre, dia festiu a Espanya en commemoració de l'aprovació de la constitució.

L'abans i el després que assenyala la Falange es comença a entreveure. Amb normalitat. Sense estridències. Com l'àvia gairebé centenària que ahir dipositava a l'urna un a la llibertat. Un a l'esperança. Un a la normalitat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
pasbort fletxa Vila-real
15 de setembre de 2009, 10.50 h

CONSIGNES.-



A les pròximes eleccions deurien de tenir dues coses clares, que els favorables a ecspanya votaran com sempre als Partits Polítics, i els favorables a l´INDEPENDENCIA o faran amb paperetes paregudes a les d´AREYNS de MUNT (si les segones obtenen majoria absoluta, abolició del Decret de Nova Planta i per tant.-l´INDEPENDENCIA=LLIBERTAT)




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
lluís fletxa Solsona
15 de setembre de 2009, 09.14 h

El referèndum d'Arenys ha estat un pas important cap a la llibertat de Catalunya, un pas fet des de la societat civil, i tinguem clar que només des de una societat catalana de base unida i sense por es pot continuar avançant, no ens podem refiar dels partits polítics, de gran part dels mitjans de comunicació...., que es mouen molt per interessos particulars, l'únic que pot fer moure posicions a aquests, es la força que puguem exercí en base a les nostres accions.



Endavant ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marc Sabatés fletxa Roda de Ter REPUBLICA CATALANA //*//
15 de setembre de 2009, 08.59 h

INDEPENDENCIA //*//

VISCA CATALUNYA LLIURE

PRESIDENT JOAN LAPORTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de setembre de 2009, 16.31 h

Con la que está cayendo y dedicandose los politicos a TONTERIAS que no sirven de nada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
14 de setembre de 2009, 10.21 h

ARA JA SABEU EL CAMI

Les mateixes paperetes d´ARENYS de MUNT les guardeu per les properes eleccions per transformar-les en REFERENDUM, si les voleu modificar vosaltres mateixos,la qüestió serà obtindre el 51% (davant del 98 ens en sobren de valent...)la lluita estarà entre BOTIFLERS-i TIRANS INVASORS i els que els plantarem cara!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.