directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas-Colell i Salgado passen pàgina a les discrepàncies en una reunió a Madrid

El conseller diu que és hora de 'fer pinya' i 'mirar al futur'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, han mantingut aquest dimecres una reunió al Congrés on també ha intervingut el portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida i on han abordat la situació financera a Catalunya i a l'Estat. Segons Mas-Colell la conversa ha tingut un caràcter 'general' en un context europeu 'complicat' on 'és important fer pinya'. 'Ara ja estem mirant cap al futur' i ' el pas del temps significa que les diferències que hi hagi pogut haver són sobre la interpretació del passat i no sobre el futur', ha dit. Salgado també ha afirmat des dels passadissos de la cambra que no hi ha diferències amb Catalunya. La reunió ha tingut lloc a la zona de govern del Congrés dels Diputats malgrat que inicialment estava prevista que se celebrés sense publicitat al Ministeri d'Economia. L'havien concertat fa setmanes, quan CiU es va abstenir i va permetre d'aquesta manera l'aprovació de la reforma de la negociació col·lectiva, i s'ha produït a dies vista de l'aprovació del projecte de pressupostos per part del govern de la Generalitat.

Comparteix
   


Etiquetes
Abans de la trobada Duran també ha intercanviat opinions amb el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Segons ha explicat ell mateix, tots dos han analitzat la visita del president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy i la situació a Europa. Està previst que Duran es reuneixi també en breu amb el vicepresident Chaves per preparar la bilateral entre els dos governs on es podrien concretar nous traspassos.

En sortir de la reunió el conseller ha afirmat que ha estat una conversa 'de caràcter general' en un context europeu 'complicat' on 'és important fer pinya'. 'Hem discutit una varietat de temes des d'aquesta perspectiva', ha apuntat. Respecte als fons de competitivitat, Mas-Colell ha apuntat que en la reunió s'ha 'mencionat tot i res', però no ha concretat en quins termes s'ha abordat la qüestió.

En tot cas, Mas-Colell ha deixat entendre que el desig dels dos executius és passar pàgina de les topades que han tingut lloc en els últims mesos a causa de la negativa del govern espanyol de transferir el fons de competitivitat i del fet que Catalunya no hagi cenyit el seu pressupost del 2011 a l'objectiu de reducció del dèficit a l'1,3% del PIB, sinó que hagi optat per una retallada del 10% del pressupost que se situa en el 2,6%.

Segons el conseller aquest dimecres 's'ha parlat de les perspectives d'estabilitat pressupostària del 2012 al 2014'. 'Nosaltres estem en una trajectòria clara d'inserir-nos als escenaris d'estabilitat al 2012 i això és un bon punt de sintonia, sobretot donada la perspectiva internacional'.

'Ara mirem al futur'

En aquest marc, ha explicat que no hi ha novetats respecte al compliment de l'objectiu de dèficit per part de Catalunya. 'El Parlament aprovarà el pressupost del 2011, i ara ja estem mirant cap al futur i no hi ha cap diferència pel que fa al 2012, 2013 i 2014, de manera que el pas del temps ja significa que les diferències que hi hagi pogut haver són diferències sobre la interpretació del passat, i no sobre el futur'.

El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, també ha afirmat que les dues parts han aprofitat la trobada per parlar de la situació financera de Catalunya i del conjunt de l'Estat. 'És convenient mantenir aquest diàleg entre la Generalitat i el govern de l'Estat i per tant hem parlat de tot', ha afirmat. Segons Duran ha estat una 'reunió positiva' perquè 'les coses ban raonablement bé com poden anar dins de les dificultats que tots plegats tenim'.

Salgado diu que no hi ha discrepàncies

En declaracions als passadissos del Congrés la vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado, ha explicat que la reunió s'ha celebrat a petició de Mas-Colell i que 'no s'ha parlat de temes concrets' però sí 'de tots els temes de les finances de Catalunya i del pròxim Consell de Política Fiscal i Financera'.

Segons Salgado, no hi ha discrepàncies amb Catalunya respecte al nivell de dèficit i 'no s'ha de resoldre res' perquè 'hi ha els números i l'objectiu'. Malgrat tot ha reiterat que 'la posició del govern espanyol no pot ser altra que insistir que totes les CCAA compleixin l'objectiu de dèficit'.

Consell de Política Fiscal i Financera el 27 de juliol

El pròxim Consell de Política Fiscal i Financera se celebrarà el 27 de juliol. Segons Salgado no està previst que s'hi aprovi el pla financer del Govern malgrat que encara no s'ha tancat l'ordre del dia de la reunió.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Robert fletxa Castelldefels
14 de juliol de 2011, 22.02 h

Ara a l'expoli fiscal li diran " diferències sobre la interpretació del passat ". Definitivament, anem cap a l'abisme amb aquests....ehem....¿dirigents?. Espero i desitjo que el poble desperti i no sigui definitivament anestesiat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Blanca fletxa Barna
14 de juliol de 2011, 07.35 h

El govern dels millors? seran els millors en lliurar-se en braços de l'enemic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
13 de juliol de 2011, 17.20 h

Veient en quines mans està la nostra economia, decideixo prendre contacte amb els de l'associació per una Mort Digna, que m'expliquin una manera còmoda i indolora de suicidar-me.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.