directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

TMB assumeix el transport públic a l'àrea metropolitana de Perpinyà

L'objectiu és aconseguir 14 milions de viatgers el 2017

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El grup format per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i Vectalia, propietària de l'actual operadora Corporation Française de Transport (CFT), ha resultat l'adjudicatari del concurs per assumir durant vuit anys l'operació del transport urbà a l'àrea metropolitana de Perpinyà-Mediterrani, integrada per 36 municipis del departament francès dels Pirineus Orientals que sumen uns 300.000 habitants. L'objectiu és potenciar el transport públic perquè el nombre de viatgers anuals passi dels 8,5 milions del 2010 a 14 milions el 2017 i 16 milions el 2019. Inicialment, a partir del gener de 2012, s'operaran 30 línies d'autobusos. La flota a gestionar la integren 229 autobusos.

Comparteix
   

El concurs l'han promogut l'òrgan que administra l'àrea metropolitana de Perpinyà (Perpignan-Mediterranée Communauté d'Aglomération, PMCA) i la Delegació de Servei Públic de Transport Urbà, i consisteix en la gestió i l'operació del servei de transport urbà i dels serveis complementaris d'ecomobilitat en l'àrea d'influència de la capital del Rosselló.

A aquest concurs s'hi havien presentat també la RATP, empresa que gestiona el transport públic de París, i el grup Veolia-Transdev, a banda del format per Vectalia (important grup empresarial de transport públic amb presència en xarxes com les d'Alacant, València, Albacete, Càceres, Amiens, etc.) i TMB, principal operador de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Segons la resolució donada a conèixer avui, el grup format per Vectalia, propietària de l'actual operadora CFT (Corporation Française de Transport), amb el 80%, i TMB, amb el 20% de la societat, han estat els adjudicataris, amb una oferta que pretén potenciar la utilització del transport públic perquè el nombre de viatgers anuals passi dels 8,5 milions del 2010 a 14 milions el 2017 i 16 milions el 2019.

Inicialment, a partir del gener de 2012, s'operaran 30 línies d'autobusos. La flota a gestionar la integren 229 autobusos, 112 al servei urbà i 117 per a l'interurbà. La previsió inicial és prestar servei a la ciutat de Perpinyà i 35 municipis mes de la seva conurbació, deixant oberta la possibilitat d'ampliació en el futur.

Noves línies d'altes prestacions
L'oferta se centra a implementar una nova xarxa amb horitzó 2015, que atengui tant la mobilitat urbana com la interurbana de tota l'aglomeració, incloent la creació de noves línies de bus d'altes prestacions, així com l'explotació de línies de bus de serveis escolars.

L'oferta inclou també la incorporació de serveis complementaris d'ecomobilitat, bicicletes, 'carsharing', 'carpooling', plans de desplaçaments d'empreses i una important aposta per la difusió del conjunt de serveis a través de campanyes de comunicació i màrqueting, sistemes d'informació a l'usuari, sistema de títols de transport, etc.

La contribució econòmica de l'Aglomeració per a l'oferta base l'any 2012, primer any complet de l'entrada en vigor del nou contracte, és d'uns 20 milions d'euros.

L'aportació de TMB
L'aportació de TMB en el grup adjudicatari és fonamentalment la seva experiència, com a operador d'una gran xarxa intermodal, coneixement que es transferirà a la societat operadora CFT.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Robert fletxa Castelldefels
14 de juliol de 2011, 21.35 h

#2 Gràcies Roger pel teu comentari.¡ Una abraçada company, i salutacions !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
14 de juliol de 2011, 21.35 h

És ben cert.
La TMB aprofitarà que ja té tots els serveis rotulats i tota la megafonia en català o bé únicament usarà la langue de Molière?
Jo crec que per economia únicament usarà aquesta darrera i ja veurem com el temps em donarà la raó.
Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Roger Masip fletxa Perpinyà (Catalunya Nord) - Saint-Martin (Carib)
14 de juliol de 2011, 16.26 h

"l'àrea metropolitana de Perpinyà-Mediterrani, integrada per 36 municipis del departament francès dels Pirineus Orientals". Penso que desde Barcelona molta gent han oblidat que Perpinyà es la capital de la Catalunya del Nord...! Tractar nos de "francès" es una vergonya i una manca de respecte. Sem Catalans, igual que qualsevol ciutadà del Principat de Catalunya. Qu'aixo quedi clar !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Josep-Maria Canyelles
14 de juliol de 2011, 14.27 h

Proposaran la introducció de la llengua catalana? Aquí també es veu la responsabilitat social.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.