directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El projecte de nova autoria catalana del T6 arriba a una mitjana del 87% d'ocupació

Marc Angelet, Marilia Samper i Jordi Oriol estrenaran el 2012, Nao Albet i Marcel Borràs, Jordi Faura i Helena Tornero, ho faran el 2013

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'última edició del projecte T6 del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha aconseguit que en les dues darrere temporades d'estrenes d'obres de nova autoria catalana registrin de mitjana, un 87'23% d'ocupació a la Sala Tallers. Títols com 'Gang Bang' o 'Una història catalana' han superat de llarg el 90%. Són xifres objectives que pel director del TNC Sergi Belbel, demostren que s'ha consolidat una iniciativa arriscada, que té fins i tot un públic fidel. El T6 té de moment assegurada una nova edició, que es completa amb dues temporades on seran Marc Angelet, Marilia Samper, Nao Albet i Marcel Borràs, Jordi Faura i Helena Tornero, els encarregats de demostrar quin és el camí de la dramatúrgia catalana.
tnc
Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta t6, tnc
El projecte T6 està plenament consolidat segons ha explicat el director del Teatre Nacional de Catalunya, Sergi Belbel. Considera satisfactòries les xifres objectives que marca que l'ocupació dels sis darrers espectacles, és de mitjana, de més del 87%. En les sis obres estrenades les dues últimes temporades, el T6 s'ha anat consolidant, i 'Gang Bang' i 'Una història catalana' ha arribat a ratllar el 100% d'ocupació, amb un 95 i un 97%.

Per Belbel, el més important és que fins i tot hi ha un públic fidel al projecte que intenta seguir totes les estrenes d'autors catalans joves que es fan a la sala Tallers del TNC. D'altra banda, la companyia d'actors del T6 es veu reduïda a 5, però els autors, en funció de les necessitats dels seus textos, podran disposar d'algun actor més que col·laborarà amb la companyia estable.

Sis nous autors, per dos temporades d'estrenes
Marc Angelet, Jordi Oriol i Marilia Samper són els tres autors que estrenaran 'Voyager', 'Eufemismes' i 'L'ombra al meu costat' respectivament a partir del gener del 2012. Són els tres priemrs autors d'aquesta nova edició del T6 que es completen amb el tàndem de Nao Albet i Marcel Borràs, Helena Tornero i Jordi Faura. Sergi Belbel ha assegurat que a diferència de la darrera fornada de T6, són un grup 'bastant heterogeni', amb 'personalitats diferenciades'.

Per Toni Casares, coordinador del T6, l'experiència amb aquests autors els permet defensar que hi ha un canvi d'autoria teatral a Catalunya els darrers temps i que cada vegada és més difícil seleccionar autors joves perquè 'el ventall de propostes és cada vegada més ampli', i sorgeixen més autors contemporanis catalans i joves.

Estrenar una obra a la Sala Tallers, és per Marc Angelet 'tot un repte' i 'un slat de qualitat', mentre que per Jordi Oriol, és una situació òptima que un teatre públic permeti 'cagar-la' per aconseguir que a la llarga, es facin obres d'art.

Incògnita sobre el futur del T6
Sergi Belbel deixarà la direcció del TNC a finals de la temporada 2012-2013, les mateixes dates en què s'acabarà aquesta edició del T6. En 11 anys, el T6 ha estrenat 39 obres de creació teatral i per això, considera que la iniciativa, de Domènec Reixach, pot tenir continuïtat en un futur. Malgrat tot, Belbel no n'ha pogut garantir la reedició del projecte perquè dependrà del futur director de la institució i de l'impuls que li vulgui donar.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.