directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC lamenta que el Govern només 'faci declaracions catastrofistes' i no parli d'objectius

Anna Simó carrega contra Mas-Colell arran de demanar als treballadors que 'treballin el mateix per una mica menys'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha acusat aquest dijous al Govern de parlar constantment de sacrificis sense concretar quins són els seus objectius. Simó ha reaccionat a les declaracions del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, qui ha obert la porta a una baixada del sou real dels treballadors del sector públic. El conseller ha declarat que 'és possible que es demani als treballadors públics que treballin el mateix per una mica menys'. De fet, la dirigent d'ERC ha manifestat que el què se n'espera del Govern en moments de crisi 'és que faci política i fixi estratègia' i ha dit que l'executiu 'no s'ha de limitar a fer declaracions catastrofistes'.
En declaracions als passadissos del Parlament, Simó ha destacat en primer lloc que s'ha de saber si les paraules de Mas-Colell són 'un globus sonda i quan temps es trigarà a matisar-lo' i si ho fa el portaveu del Govern, el president de la Generalitat o el portaveu de CiU.

Simó ha lamentat la terminologia que ha fet servir Mas-Colell i com des del Govern s'actua. Ha recalcat que el conseller ha fet referència a que s'ha de repartir el dolor i ha lamentat les declaracions de membres del Govern com les del mateix Mas-Colell o el conseller Francesc Xavier Mena dient que la meitat dels aturats no trobaran feina mai. Ha recalcat que el conseller d'Economia parla de repartir el dolor però no s'expliquen els objectius ni el per què. 'Si han de treballar 15 minuts més ho han de fer tots els treballadors públics o els que estan d'atenció al públic o quantes jornades pensen generar de nou', ha preguntat, al temps que ha recalcat que 'no es pot dir a algú que s'ha de socialitzar el dolor perquè jo ho dic i toca treballar més, però sense explicar què es pretén guanyar amb això'.

La dirigent d'ERC ha ressaltat que l'altra qüestió és que 'no es fixa un punt i final'. 'Quan s'acabi el túnel quina llum hi ha al final?', ha preguntat Simó. En aquest sentit, ha remarcat que el Govern 'no s'ha de limitar a fer declaracions catastròfiques i de gestors'. De fet, ha manifestat que el què se n'espera del Govern en moments de crisi 'és que faci política i fixi estratègia': 'Que digui que es passaran dos anys molt dolents, però després els treballadors recuperaran el seu poden adquisitiu o aquestes hores i s'hauran aconseguit uns objectius', ha apuntat.

Ha manifestat que si el Govern vol socialitzar el dolor que expliqui quan s'acabarà i 'quines cures hi haurà després i quins objectius busca més enllà de socialitzar el dolor'. Ha demanat al Govern claredat i transparència. Fa declaracions i imposa mesures', ha criticat, al temps que ha insistit en demanar a l'executiu que aclareixi i deixi de donar males notícies per fixar una estratègia a mig i llarg termini.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.