directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 04:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

Jordi Navarro (CUP-Girona): 'L'esquerra independentista no ha estat prou explícita en mostrar el seu suport al procés d'Arenys'

Demana que el conjunt de la formació faci un 'reset'

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Qui va ser cap de llista de la CUP de Girona a les eleccions municipals del 2007, Jordi Navarro, obre un debat en el si de l'esquerra independentista sobre la posició que la CUP ha d'adoptar envers els referèndums d'autodeterminació que previsiblament se celebraran arreu del país en els propers dies. Critica que 'el conjunt de l'esquerra independentista i la CUP en particular no ha estat prou explícita en mostrar el seu suport logístic, polític i humà al procés i em queda un regust de que no ens hi hem esmerçat prou', alhora que lamenta que la formació no tingui cap direcció nacional estable, després de la dimissió en bloc de l'anterior secretariat.
jordi navarro, cup, girona
Comparteix
   

Navarro exposa, des del seu blog, que ahir es va escriure 'una nova pàgina de la història d'aquest país. A Arenys de Munt han encès una espurna que es pot convertir en una flama imparable que pot cremar arreu dels Països Catalans'. Felicita l'actitud demostrada pels companys de la CUP d'Arenys, que van dur al ple municipal la iniciativa del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA), però es qüestiona si la resta de l'esquerra independentista també ho hagués fet.

'Tinc la sensació que la naturalesa del referèndum celebrat a Arenys de Munt no engresca al conjunt de l'Esquerra Independentista i això s'ha traduït en una certa indiferència cap al procés. En efecte, el fet que la consulta es situï en un àmbit estrictament principatí i que la pròpia pregunta faci al·lusió a la Unió Europea no ha atret especialment a alguns militants de l'EI, que consideren que el procés no és ni revolucionari ni rupturista', afirma. I retreu als seus companys una certa miopia: 'És evident que tot revolucionari que aspiri a transformar la realitat ha de palpar la realitat i modular-ne les lectures, malgrat que no comparteixo al 100% el sentit de la consulta plantejada a Arenys hi dono tot el meu suport, perquè això suposarà un avanç claríssim. (...) Avancem lentament però estem aconseguint fites, no totes de cop, però més val això que res'.

Finalment, Navarro també demana més implicació a la CUP i al conjunt de l'esquerra independentista en aquest procés: 'Crec que el moment històric que estem vivint no deixa lloc a vel·leitats ni a purismes paralitzadors. La història truca a la porta i si badem se'ns tancarà un altre cop'.

Interinatge del secretariat

Navarro lamenta també que la CUP nacional només compti amb un secretariat interí amb poca capacitat per a fixar fites nacionals: 'Ja fa molt de temps que la CUP va decidir convertir-se en una organització nacional i d'abast referencial però estan passant els mesos i això no s'està produint i amb la situació de paràlisi donada per l'afer del secretariat ens estem trobant que en l'actual moment històric que vivim no estem a l'alçada'.

Contra la 'lluita de capelletes d'una minoria'

El militant de la CUP de Mataró Juli Cuéllar -responsable de presentar a l'assemblea de Girona la ponència favorable a què la CUP fes el salt nacional- també considera que 'l'esquerra independentista, a través de la CUP, té l'oportunitat de dibuixar un nou escenari polític', però alerta que 'la radicalitat estèril i la lluita de capelletes d'una minoria no ens ha de fer perdre el nord: la 'unitat popular' enfront de l'Estat opressor i el feixisme només és possible des de la base i articulant una resposta de masses com la que hem viscut a Arenys de Munt'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
15 de setembre de 2009, 10.52 h

Los politicos listos viven de los tontos y los tontos de su trabajo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Carles fletxa Arenys
15 de setembre de 2009, 10.09 h

Doncs pel que vaig veure, els de seguretat tots eren de la CUP o de Maulets, i hi havia unes 80 persones!. A seguretat no hi havia cap persona ni de CiU, ni d'ERC, ni de Reagrupament ni res...

Mentres uns van evitar que hi haguéssin hòsties (la CUP), la resta de partits es limitaven a xupar càmera i posar-se una medalleta.

Jordi, recorda que si no fós pel regidor de la CUP d'Arenys, aquest referèndum no s'hagués fet mai!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Matilde fletxa Mollerussa
14 de setembre de 2009, 20.40 h

Ja discutirem qui protagonitza què un cop tinguem la majoria per la independència. Ara, cadascú des del seu sector, s'ha de treballar perquè en el referèndum de veritat hi hagi la majoria que posi SI. Uns des de la dreta (R.cat/Cdc) altres des de l'esquerra (Erc/Ic) i d'altres des de l'extraparlamentarisme (Cup's i cia)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Pere fletxa BCN
14 de setembre de 2009, 16.33 h

David, cansa tant afany de protagonisme. Però començant per tu, collons


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
14 de setembre de 2009, 16.23 h

Esto es matar pulgas a cañonazos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Amunt arenys fletxa Arenys de Munt
14 de setembre de 2009, 15.22 h

Sóc veí d'Arenys de Munt i he viscut tot el procés de la consulta bastant de prop. L'èxit s'ha d'atribuir sobre tot a la UNITAT de la Comissió Organitzadora de la Consulta (COC)formada per militans de CiU, ERC, CUP i AM2000 i molta més gent que no són de cap partit. Si ja comencem a crear problemes per a veure qui es "visualitza" més per treure'n rendibilitat politica anem malament. Els partits haurien de donar suport logistic i aportar esforços i suport per una causa comuna i soperior... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
David fletxa Barcelona
14 de setembre de 2009, 14.24 h

Company, mentre l'esquerra independentista feia la feïna, garantint la integritat de les persones que van assistir a Arenys de Munt,facilitant-los informació...a d'altres només se'ls veia exhibint les seves banderetes.

No oblidem que qui ha presentat la moció és la Cup,i qui s'apunta al carro com un ferro roent es per táctisme polític.Però això ja ha començat i la gent es posicionarà al costat de qui dona credibilitat,seriositat i fermesa en les coses que diu i fa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.