directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El nou equip de govern denuncia que l'Ajuntament de Palma deu 596 milions d'euros a bancs i proveïdors

El tinent de batle d'Economia assegura que els comptes limiten el marge de maniobra del govern

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Ajuntament de Palma ha fet públic aquest dijous el resultat de l'auditoria encarregada just després de guanyar les eleccions per saber com estaven els comptes al consistori. El tinent de batle d'Economia i Hisenda, Julio Martínez, ha explicat que l'ajuntament i les empreses públiques que depenen d'ell deuen 441 MEUR als bancs. El deute amb els proveïdors és de 154 MEUR. Martínez ha dit que el deute bancari total s'ha duplicat en una legislatura i el deute amb els proveïdors s'ha quadruplicat. Tot i això, el tinent de batle ha explicat que no 'venen a plorar ni a cercar culpables' sinó a 'solucionar problemes'.

Comparteix
   


Etiquetes
En concret, Martínez ha explicat que el deute de l'ajuntament amb els bancs és de 253 MEUR, una xifra que engloba el préstecs del consistori, les pòlisses de crèdits i el 'confirming'. El tinent de batle d'Economia ha dit que el 2007, en referència a les xifres amb que es trobà l'equip de govern anterior, liderat per la socialista Aina Calvo, el deute del consistori era de 128 MEUR.

Segons les xifres que maneja el nou equip de govern, el deute de l'ajuntament amb els bancs s'ha duplicat. En relació al deute de les empreses públiques dependents de l'ajuntament amb els bancs és actualment de 187 MEUR, 164 MEUR que pertanyen als préstecs a curt termini i els altres 23 MEUR, a llarg termini. Martínez ha remarcat que el 2007, el deute de les empreses amb les entitats bancàries era de 150 MEUR. En resum, el deute total, entre ajuntament i empreses públiques amb els bancs és actualment de 441 MEUR, 162 MEUR més que el 2007.

Pel que fa al deute amb els proveïdors, Martínez ha explicat que aquesta xifra s'ha multiplicat per 4. Ha assenyalat que les factures pendents de pagar ascendeixen a la xifra de 154 MEUR, quan, segons el tinent de batle d'Economia i Hisenda, el 2007 era de 37 MEUR.

Martínez ha indicat que actualment l'ajuntament de Palma té un dèficit pressupostari de prop de 52 MEUR, així com una necessitat de liquiditat pel que resta de 2011 de 131 MEUR.

Tot i les xifres, el tinent de batle d'Economia i Hisenda del consistori ha reiterat en diverses ocasions que el seu equip de govern no està per 'plorar ni per cercar culpables'. Diu que han arribat al poder per 'solucionar els problemes' de la gent i la ciutat. Per aquest motiu, ha dit que tot i que la situació és 'crítica', demanen 'confiança i credibilitat' perquè 'sortiran de la crisi'. Així mateix, ha criticat que la batlessa anterior, Aina Calvo, va preferir 'posar en marxa la bicicleta pública a fer més escoletes' de 0 a 3 anys.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.