directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 10:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bonet creu que els militants d'ERC no l'avalen perquè tenen por

Carrega contra Junqueras per voler erigir-se com a únic salvador del partit i veu la candidatura de l'eurodiputat com un 'muntatge' de la cúpula

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

L'exsenador de l'Entesa i aspirant a presidir ERC Carles Bonet ha criticat aquest dijous les dificultats per aconseguir els 376 avals que es requereixen per presentar la seva candidatura a la presidència d'ERC junt amb Roser Cavaller. De fet, s'ha mostrat molt crític amb el que ha anomenat la candidatura oficial format pel tàndem Junqueras i Rovira i ha remarcat que no es creu que tinguin 1.000 avals com han anat dient. A través d'un comunicat, Bonet s'ha mostrat molt crític amb Junqueras del qui ha dit que s'ha volgut erigir com a únic salvador d'ERC. 

Comparteix
   


Etiquetes
Bonet ha explicat que està en ple procés de recollida d'avals per presentar-se a la presidència d'ERC i ha indicat que no va ser fins el passat divendres la Sindicatura Electoral del partit els va comunicar que se'n requerien 376. Ha admès que en aquests moments encara no té els avals i ha lamentat les dificultats que està tenint per aconseguir-los.

L'exsenador republicà ha destacat que el Consell Nacional d'ERC del 18 de juny, on es va donar llum verda al Reglament del Congrés, no es va aprovar una esmena que 'demanava la possibilitat que un mateix militant pogués avalar a la vegada la presentació de diverses candidatures'. Ha justificat l'esmena assenyalat que 'en avalar de manera excloent només un precandidat el militant que ho feia donava la imatge pública de quin seria el seu vot el dia de les eleccions, la qual cosa afecta a un dels elements cabdals de la democràcia, que és el secret del vot'. Fins i tot ha remarcat que 'els avaladors de les candidatures no oficials de tots els processos acaben tenint problemes al partit o opten per abandonar-lo. L'aparell els etiqueta', ha afegit. 

Entre les dificultats que ha assenyalat, Bonet ha dit que veu que en el partit hi ha temor i reserva en avalar la seva candidatura. També s'ha preguntat 'com és possible que havent enviat el programa i peticions d'aval a les 300 seccions locals del partit' només n'hagin contestat dues. 'Això en un partit que hi hagués realment llibertat democràtica, no passaria', ha apuntat. 

No es creu que Junqueras hagi aconseguit uns mil avals
Un dia després que la cúpula del partit donés suport a Junqueras, Bonet ha insistit en que la Junqueras-Rovira és l'oficial i veu del tot impossible que una persona que 'no fa ni sis mesos que és militant' hagi aconseguit uns mil avals. 
 
Bonet passa, acte seguit, a carregar contra Junqueras. De fet, ha destacat que ningú té dubtes que sigui bona persona, però ha recalcat que 'si fos un bon demòcrata no hauria permès aquesta falta d'equitat i aquesta pressió persistent i velada que fa l'aparell sobre la militància'. Segons Bonet, 'es parla que a ERC hi ha d'haver foc nou. Efectivament, cal fer foc nou amb les pràctiques més pròpies d'una democràcia orgànica que d'una d'avançada'. 

Critica que la magnificació de la persona de Junqueras 
També ha dit que les paraules de Junqueras quan diu que vol fer un canvi de cultura per defugir els lideratges personalistes 'és incoherent amb la magnificació de la seva persona que des de fa un temps ha anat ordint l'aparell del partit, tot un muntatge per a desencadenar una onada emocional a l'entorn de la seva persona'. Bonet ha criticat que s'hagi volgut erigir, 'sense cap reflexió del que ha passat i sense cap proposta substancial, en salvador únic del partit'.

Bonet ha recomanat a Junqueras que abans de 'proposar processos d'unitat, alguns certament extravagants, com és d'anar conjuntament amb ICV i CiU, el que caldria fer és preguntar-se per què des del 2008 han marxat tants milers de militants'. Ha recordat que van marxar Joan Carretero, Uriel Bertran i Josep- Lluís Carod-Rovira. Tampoc entén hagin quedat marginats l'encara secretari general d'ERC, Joan Ridao, i el diputat Joan Tardà, per 'no parlar de l'ostracisme d'altres personatges' com l'Elisenda Paluzie.

En aquest context, ha apostat per 'la unió de tota la família republicana, dels que hi ha a dins i dels milers que han marxat els darrers anys'. 'Mentre no siguem capaços de recuperar tot aquest capital malbaratat per la pèssima gestió de l'actual direcció en aquests darrers anys, ERC no es podrà proposar recuperar la credibilitat social i electoral que ha perdut', ha afegit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
Joan fletxa Palamós.
18 de juliol de 2011, 16.33 h

En Bonet pixa fora dels test però a més tant ell com tots els actuals dirigents s'hi han cagat. Aquesta és la trista realitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Cesc fletxa València
16 de juliol de 2011, 22.01 h

Té raó en tot el q diu, no sé perq feu eixos comentaris

És a dir, q esquerra té 7520 militants. Ha arribat a tenir-ne més de 10000. I a la República 70000.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
16 de juliol de 2011, 12.20 h

Bonet, no t'avalen perquè pixes fora de test ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Robert fletxa Castelldefels
15 de juliol de 2011, 22.29 h

Sr. Bonet, no s'ha aturat a pensar que si els militants d'ERC no l'avalen, potser és que no confien en vostè ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
P. Camarasa fletxa Tàrrega
15 de juliol de 2011, 17.20 h

A tot arreu hi ha particularitats. Situacions antidemocràtiques, sensacions d'abús de poder, de bloqueig. Interesos econòmics, més enllà de la voluntat de voler millorar la societat i alliberar el país.
En qualsevol cas, el ciutadà ha copsat negativament aquests fets per excessius. Alçar de nou ERC implica necessariament noves cares, nous lideratges, una bona dosis de democràcia interna (sentit republicà) i sentit de país (apostant indiscutiblement per la seva llibertat, és a dir, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Josep fletxa Lleida
15 de juliol de 2011, 14.25 h

A mi el que em fa ràbia és que el es pensava seria renovació cada cop més sembla una continuació del mateix ( deixant de banda el Sr Bonet que sembla un retorn al passat ) i això em porta a pensar que no canviarà res.
Porto mesos esperant d'esborrar-me veient si hi ha un canvi de direcció però cada cop penso que no n'hi haurà cap. Veure a gent com Anna Simó que defensava el tripartit "a mort" està a la nova cúpula m'hi porta a pensar-ho entre altres coses.
Em sap molt de greu pq t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Jaume Castellet fletxa Barcelona
15 de juliol de 2011, 13.47 h

A mi, que ja fa temps que soc militant d'Esquerra Republicana de Catalunya, concretament 8.718 dies, em dona la sensació que en Bonet, que per altra banda sembla permanentment emprenyat, està preparant-se la sortida del partit. La seva conducta aquests darrers temps, s'assembla molt a la d'aquell que arriba a casa a las quatre de la matinada, molt cabrejat, quejant-se de la feina i del trànsit i a més a més cridant, creient que d'aquesta manera la dona no li donarà la "matraca". Fes-me ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Carpe fletxa Sant Cugat
15 de juliol de 2011, 13.06 h

Mare de Déu! Que poc costa anar a "la cargada" contra un que vol ser candidat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
15 de juliol de 2011, 12.00 h

#9 Tu sí que ets una vergonya, per a Catalunya i per a casa teva, ximplet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
mario fletxa bcn
15 de juliol de 2011, 11.00 h

#7 Perdoneu però ERC ha rebut l'assetjament més brutal i mentider que he sentit mai en la història del nostre dissortat País. Creieu que Esquerra ha volgut derrocar-se ella mateixa? per Déu que no . Jo vaig seguir la seva campanya, que es va fer amb la complicitat de tots els militants i simpatitzants, en tot cas també som nosaltres que ens varen equivocar. No conec cap partit que faci les coses malament i hagi dimitit algú, si fos així CIU ja no hi seria per manca de polítics. Ho sent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.