directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 13:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

Bars i restaurants també van guanyar a Arenys de Munt

Qualifiquen l'impacte econòmic de la consulta de 'bestial' i 'fora de sèrie'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El sector de la restauració d'Arenys de Munt (Maresme) està especialment satisfet amb la celebració de la consulta independentista d'aquest diumenge. La gran afluència de visitants del món independentista ha deixat ingressos extraordinaris a bars i restaurants, que des de primera hora del matí i fins ben entrada la nit van veure's desbordats pels esdeveniments. La majoria dels establiments van haver de dir 'prou' a molts clients que hi anaven a dinar o a buscar algun entrepà. Moltes de les existències d'aquests locals, sobretot pa i begudes, es van exhaurir. Tot i això, els propietaris de bars i restaurants agraeixen la 'comprensió', la 'paciència' i el 'comportament cívic' de tots els visitants.
arenys, consulta, 13-s, gentada
Comparteix
   

Amb qualificatius com 'bestial' o 'fora de sèrie', el propietari del bar del Centre Moral d'Arenys de Munt, Josep Torres, ha definit aquest dilluns l'impacte econòmic que la consulta independentista va deixar als bars i restaurants del municipi. Aquest local va ser un dels principals centres neuràlgics del dia, ja que es tracta del bar de l'entitat que va acollir les votacions.

Torres assegura que el volum de negoci es va multiplicar diumenge 'per tres o per quatre'. Tanta era la gent que hi havia al poble que el responsable d'aquest bar no va poder sortir al carrer 'des de que es va obrir a les vuit, fins que es va tancar a les onze de la nit'. Josep Torres reconeix que habitualment els diumenges ja hi ha molta feina, però que ahir la situació es va desbordar.

El mateix es va passar al restaurant Martori, just davant del lloc de les votacions. La seva responsable, Mònica Martori, comenta que tot i que era previsible una gran afluència de visitants, la 'rierada de gent' els va desbordar. 'Es va notar molta diferència respecte a un diumenge normal, perquè amb la crisi la feina ha baixat i ahir la crisi no es va notar', conclou.

La part baixa de la riera no va ser una excepció i locals com el Cafè Rovira també es van beneficiar de la gent que va portar al poble la consulta independentista. El propietari d'aquest local, Antoni Rovira, assegura que va multiplicar 'per més del doble' els ingressos. 'Això és bo, però no és aconsellable massa sovint perquè acabes estressat', comenten en aquest local.

Un altre dels centres neuràlgics del dia va ser la plaça de Catalunya, on va tenir lloc la manifestació falangista en contra de la consulta. En aquest punt hi ha el restaurant Can Genís, que a diferència de la resta de locals de restauració es va quedar sense clients entre dos quarts de dotze i les dues del migdia. El cordó policial que es va establir per evitar aldarulls va provocar que ningú pogués travessar la plaça.

El propietari d'aquest establiment, Josep Mas, diu que aquesta aturada en la feina 'també va ser bona' perquè sinó 'no ens hauríem sortit'. Mas explica que malgrat aquest baixada en l'activitat, la caixa va treballar 'molt' en comparació amb altres diumenges. 'La realitat ens va superar des del principi', assegura. Josep Mas calcula en un 60% d'augment l'impacte econòmic que va deixar la consulta.

En la majoria de casos, les existències s'acabaven a mida que avançava el dia. 'No en van poder fer entrepans perquè faltaven mans i pa', explica des del Centre Moral, Josep Torres. 'La situació es va desbordar i moltes existències es van acabar', afegeix el propietari de Can Genís, Josep Mas. Mònica Martori, del restaurant Martori, diu que va arribar un moment en el qual ja no es podia atendre a la gent.

Tot i això, tots coincideixen a l'hora d'agrair el comportament de la gent. Josep Torres, del Centre Moral, assegura que 'tothom es va comportar molt bé i la gent va ser molt pacient'. Antoni Rovira, del cafè Rovira, destaca 'el civisme de la gent' i l'ambient 'pacífic' que es va viure al llarg de tot el dia a la riera d'Arenys de Munt.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
14 de setembre de 2009, 21.05 h

Doncs ho celebro i molt! aquest poble s'ho mereix tot després del que ens ha aportat a tots els catalans... MOLTES GRÀCIES ARENYS!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 de setembre de 2009, 20.35 h

Bares y restaurantes son los únicos que ganan.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.