directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 04:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla titlla indirectament la consulta d'Arenys d'acte radical

Recorda a Madrid que la lleialtat entre governs és 'el millor antídot contra el tremendisme dels extrems'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Sense citar-la directament, el president de la Generalitat, José Montillaha relacionat la consulta amb l'Estatut tot recordant que el compliment estricte del text que es troba en vigor resta arguments dels radicals. 'Estic convençut que el millor antídot contra el tremendisme dels extrems i la resposta al que necessita la societat la trobarem en la lleialtat mútua i en la sòlida voluntat dels governs d'aplicar i de complir les lleis amb convicció, començant pel propi Estatut', ha sentenciat. L'advertiment del president Montilla es produeix tan sols un dia després de la consulta d'Arenys, durament criticada a Madrid tan pel govern espanyol i el PSOE, que recorden que es tracta d'una consulta 'sense valor' però que frega la il·legalitat, com pel PP, que demana a Zapatero que es manifesti clarament en contra.
montilla madrid alonso ministre
Comparteix
   

El president de la Generalitat, José Montilla, ha advertit aquest dilluns des de Madrid que la lleialtat entre els governs i el compliment estricte de l’Estatut, és ‘el millor antídot’ contra el ‘tremendisme dels extrems’. En l’acte institucional de la Didada a la capital de l’Estat, Montilla ha afirmat que de la mateixa manera que l'Estatut es va acordar seguint tots els procediments legals, Catalunya respectarà el marc jurídic establert sigui quin sigui el desenllaç del recurs al TC, però alhora no renunciarà a la defensa de l’autogovern que contempla el text. Montilla també ha recordat que la prioritat del seu executiu és lluitar contra la crisi i que caldran sacrificis i reformes estructurals.

I és que segons Montilla, de la mateixa manera que a l'hora de fer l'Estatut les institucions catalanes van seguir amb un respecte 'escrupolós' el marc constitucional i 'ho seguiran fent' mentre ell sigui president, Catalunya 'no renunciarà, sinó tot el contrari, a la defensa de l'autogovern que contempla l'actual Estatut', és a dir, a l'aplicació de la llei vigent.

Montilla ha fet aquestes manifestacions a la recepció institucional a Madrid en motiu de la Diada, que ha tingut lloc a la Residencia de Estudiantes i, entre d'altres, hi ha assistit el ministre de Treball, Celestino Corbacho, la vicepresidenta del Congrés, Teresa Cunillera, i el portaveu del PSOE al Congrés, Jose Antonio Alonso.

El president de la Generalitat també ha recordat que la crisi és el primer repte del seu executiu, que fixa com a prioritat superar les dificultats actuals, evitar fissures socials i assentar les bases del canvi de model productiu. Per a fer-ho possible, ha recordat, caldrà 'un esforç concertat d'administracions, organitzacions empresarials i sindicals i del conjunt de la societat', que passa per fer 'sacrificis i reformes de caràcter estructural que necessàriament caldrà abordar'.

Segons Montilla, els executius seran capaços de donar resposta a les necessitats de la societat amb una ordenació de les prioritats de l'agenda política i 'deixant a un costat el debat artificial i a vegades tant de dramatisme falaç, i actuant i demanant la deguda lleialtat institucional'.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
15 de setembre de 2009, 18.54 h

Radical : tot aquell que no pensa com jo.Ser espanyolista es ser moderat, ser catalanista i independentista és ser radical ! Del Sr. Montilla en tenia un concepte millor. Aquests dies ho està fent molt malament. Els falten arguments i per això hem de sentir tantes absurditats, com per exemple apel.lar a la democràcia per negar el dret de la consulta d'Arenys (Portaveu del PSOE). O bé De la Vega dient que tot zero.A Catalunya no ténen l'argument de la violència i estan com perplexos i conf... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 de setembre de 2009, 14.17 h

Radicalment demòcrata. Es clar que si', tota la vida. Encara que hagués guanyat el no. Heus aqui'el cinisme dels "possessors de la veritat sobre què és la democràcia", PP i PSOE, en el cas que ens ocupa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Valencià fletxa Benidorm
15 de setembre de 2009, 11.32 h

Els esclavistes eren els legals, i els negres emancipalistes eren radicals.



Les dones no podien votar, era normal i les que demanaven sufragi universal eren radicals.



Els franquistes eren la llei, i els democrates eren radicals.



Els espanyolistes son la norma, i els independentistes radicals.



Per sort, tenim la història i la justícia del nostre costat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de setembre de 2009, 11.02 h

Ieps "desde el anoia" desperta, company ;), que els nacionalistes epanyols que viviu a Catalunya, patiu igual que els catalans el saqueig i els maltractaments de l'estat dels espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
15 de setembre de 2009, 10.44 h

Los politicos listos viven de los tontos y los tontos de su trabajo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
15 de setembre de 2009, 09.54 h

Acte radical és estar al costat de Falange com vosaltres.



Fins ara ERC deia que erau "catalanistes"...a veure quina justificació ens donaran a partir d'ara per haver-vos lliurat Catalunya sencera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.