directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 16:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Amnistia Internacional demana a l'Estat espanyol que acabi amb el règim de detenció amb incomunicació

Creuen que la falta de transparència pot utilitzar-se per ocultar violacions dels drets humans

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Amnistia Internacional ha fet públic un informe en què demana a l'Estat espanyol que acabi amb el règim d'incomunicació que aplica a les detencions relacionades amb el terrorisme. En l'informe Espanya: Sortir de les ombres. És hora de posar fi a la detenció en règim d'incomunicació (pdf) consideren que és 'inadmissible' que actualment a l'Estat espanyol una persona desaparegui durant dies 'empassada per un forat negre' sigui quin sigui el motiu de la seva detenció. A més, recorden que aquesta manca de transparència pot utilitzar-se per a 'ocultar violacions de drets humans' i que l'Estat espanyol manté un dels règims de detenció més estrictes d'Europa.
audiencia nacional espanyola policia gurdia civil
Comparteix
   

Amnistia Internacional demana a les autoritats espanyoles abolir la legislació que fa possible estar incomunicat fins a 15 dies, permetre a tota persona detinguda parlar amb un advocat confidencialment i sense presència d'agents de policia, permetre al detingut comptar amb un advocat de la seva elecció i que estigui present a l'interrogatori, permetre que els detinguts siguin examinats per un metge també de la seva elecció i permetre que pugui comunicar a la seva família la seva detenció i allà on es troba i fer obligatori que en tots els casos hi hagi gravacions d'àudio i vídeo allà on es troben els detinguts, així com investigar de forma exhaustiva i ràpida de les denúncies per tortura i maltractaments formulades pels detinguts.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.