directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

CatalunyaCaixa i Unnim suspenen les proves d'estrès europees tot i que aproven amb les provisions del Banc d'Espanya

La resta d'entitats catalanes implicades en les proves de solvència superen les exigències de l'Autoritat Bancària Europea

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

CatalunyaCaixa (les caixes Catalunya, Tarragona i Manresa) i Unnim (les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu) han suspès la prova d'estrès de l'Autoritat Bancària Europea (EBA en terminologia anglesa) amb una nota del 4,8% i del 4,5%, respectivament. Tot i això, les dues entitats aproven en tots els escenaris de conjuntura econòmica per al 2011 i 2012, amb l'excepció de l'escenari més pervers per al 2012, que preveu un PIB negatiu acumulat de dos anys, on les dues entitats suspenen. En cas de tenir en compte les provisions que el Banc d'Espanya va obligar en exercicis anteriors, les dues entitats aproven amb un 6,3% i amb 6,2%, respectivament. La resta d'entitats catalanes aproven en solvència.
catalunyacaixa
Comparteix
   


Etiquetes
Les proves situaven l'aprovat en un capital bàsic del 5%. La Caixa obté un 6,4% als stress test que es converteix en un 6,8% si es tenen en compte els fons del Banc d'Espanya, mentre que el  Banc de Sabadell obté un 5,7% que passa al 6,2% a la nota que li atorga el Banc d'Espanya i Mare Nostrum (inclou Caixa Penedès) ha obtingut un 6,1% a les proves europees i un 8,3% si es tenen en compte les seves provisions.  Bankia, on hi ha Caixa Laietana obté un 5,4% a les proves europees i un 6,9 si es les provisions es consideren capital principal.

A més de CatalunyaCaixa i Unnim les entitats que no superen els stress test europeus són la CAM (2,8%) i el Grup Caja 3 (4%), a més del Banc Pastor (3,3%). En total l'Estat acumula cinc de les vuit entitats europees que suspenen i no aconsegueixen arribar al mínim del 5% de capital principal que requereixen les proves. Suspenen també dues entitats gregues i una d'austríaca.

Les cinc de l'Estat que han suspès els tests d'stress europeus de l'Autoritat Bancària Europea (EBA) haguessin aprovat si les reserves genèriques (de 550 i 300 milions d'euros en el cas de CatalunyaCaixa i Unnim, respectivament) que els va imposar el propi govern espanyol haguessin pogut ser considerades com a capital principat.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.