directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 17:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Fins a 25 municipis d'Osona s'organitzen per tirar endavant consultes conjuntament

Els referèndums seran 'molt probablement el 6 de desembre'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El tret de sortida a les consultes independentistes municipals d'aquest diumenge a Arenys de Munt ha provocat una reacció més immediata del que es podria esperar per part de la societat civil. A la comarca d'Osona, els col·lectius i entitats promotors de les consultes independentistes confien en aconseguir que aquestes es facin, com a mínim, en més de la meitat dels seus 51 municipis. En aquest sentit, aquest dimarts ja es celebra a Vic una primera trobada per intercanviar de 'punts de vista' amb l'objectiu d'establir un 'nexe' entre les diverses entitats i col·lectius que volen participar en l'organització de les consultes. Aquest treball coordinat vol, segons Marçal Orri de l'entitat Espai.cat, organitzar consultes amb 'cara i ulls' i garantir-ne una bona difusió i organització amb l'objectiu d'aconseguir que la iniciativa tingui una bona participació. Les entitats reunides treballaran perquè les consultes es celebrin en una mateixa data, 'molt probablement el 6 de desembre'.
arenys, paperetes, consulta, urna, vila
Comparteix
   

Espai.cat és l'entitat que ha començat a 'estirar del carro' i ha promogut la trobada d'aquest dimarts a Vic. Segons Orri ja tenen garantida la participació en la trobada de representants d'entitats com Òmnium Cultural d'Osona, diversos col·lectius de diferents municipis i de representants de partits polítics. Els pobles on està garantit que hi haurà consulta són, entre d'altres, Sant Pere de Torelló, Calldetenes, Sant Julià de Vilatorta. Santa Eulàlia de Riuprimer o Torelló.

Orri deixa clar que la seva entitat no serà qui capitalitzarà les consultes sinó que en cada municipi hi haurà entitats i col·lectius locals que la promouran. Per al portaveu d'aquesta entitat osonenca, en cap municipi de la comarca hi haurà problemes per trobar qui vulgui assumir la tasca de fer una consulta d'aquest tipus. Orri admet que si bé en algunes zones pot existir més complexitat en el cas d'Osona la gestió pot ser 'relativament fàcil'.

Respecte una possible data, Marçal Orri admet que l'objectiu seria treballar perquè totes les consultes es concentressin en una data, 'molt probablement el 6 de desembre', o com a molt 'en dos dies diferents'. La data del 6 de desembre, que ja vam avançar al directe!cat, coincideix amb la festivitat de la Constitució espanyola de manera que aquesta data podria servir com a 'segon dia del nostre alliberament' després de l'experiència d'Arenys de Munt (Maresme) del passat diumenge.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
atlasac fletxa Vila-real
16 de setembre de 2009, 10.14 h

Deurieu de tenir present de que no ens prenguen el pél, si em de VOTAR PER L´INDEPENDENCIA sigui avancs de les eleccions generals si no es aixís aprofitar les eleccions generals per transformarles en REFERENDUM!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de setembre de 2009, 09.36 h

És un error tàctic greu fer conjuntament tots els referèndums. És molt millor fer una gota malaia, un cada cap de setmana, de manera que constantment se senti el rum-rum de la independència que tant mal els fa.



Aquests referèndums s'haurien de repartir en el calendari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de setembre de 2009, 19.06 h

LOS POLITICOS LISTOS VIVEN DE LOS TONTOS Y LOS TONTOS DE SU TRABAJO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.