directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Bronze per a l'equip de Bombers de la Generalitat en el World Rescue Challenge

La competició s'ha celebrat a Nova Zelanda i consisteix en rescatar víctimes en accidents de trànsit

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'equip dels Bombers de la Generalitat ha aconseguit el tercer lloc en la classificació general de l'XI edició del World Rescue Challenge (WRC), el Concurs Mundial de Rescat de Víctimes en Accident de Trànsit, que s'ha celebrat a Wellington, Nova Zelanda, del 13 al 17 de juliol. Segons informen els Bombers, el primer lloc de la classificació general ha estat per l'equip britànic Royal Berkshire, i el segon lloc, l'ha aconseguit l'equip australià Werribee Fire Brigade. El combinat dels Bombers de la Generalitat, format per sis bombers del parc de Granollers, s'ha classificat també en segon lloc en la categoria de maniobra ràpida.

Comparteix
   


Etiquetes
En la categoria de maniobra ràpida, s'ha d'estabilitzar i d'extreure una víctima, en estat crític, d'un vehicle en un termini màxim de 20 minuts. Els bombers vallesans també han obtingut bona puntuació en les altres dues proves del concurs. Ambdues proves tenen una durada de 30 minuts de durada, i consisteixen, per una banda, en rescatar una persona atrapada entre la ferralla del seu vehicle, fet que complica molt el rescat, i per l'altra, realitzar un rescat controlat en què es valora l'accés, la manipulació del ferit i la seva posterior extracció.

L'equip, que ha viatjat a Nova Zelanda amb el patrocini d'Abertis Autopistas i la Fundació la Caixa, està format pels bombers Lluís Mendo, que exerceix de capità, Iván Acosta, com a sanitari, Iván Julià, Luis Miguel Muñoz, Eduard Martínez i Pol Giró.

El grup de Bombers de la Generalitat participant a Nova Zelanda ja va guanyar el Concurs dels Bombers de la Generalitat en la final catalana celebrada a Puigcerdà l'abril passat després d'haver superat una eliminatòria prèvia. També és el segon de l'Estat, lloc que va aconseguir en el campionat estatal que es va fer el passat mes d'abril a Cullera i que va organitzar l'Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico (APRAT).

En aquesta edició del World Rescue Challenge hi han participat 19 equips d'arreu del món, entre ells el Consorcio de Badajoz i el Consorci de València, primer i tercer classificats respectivament en el concurs estatal fet a Cullera.

A més de l'equip de Granollers, el Cos de Bombers de la Generalitat també ha estat representat a Wellington pel sergent Roger Llinàs, que ha format part de l'staff avaluador del Campionat, com a jutge tècnic juntament amb 11 àrbitres més.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
mario fletxa bcn
18 de juliol de 2011, 11.19 h

#1 Comentari , no rectificació, es pot fer com a suggeriment, però no com a retret.
Una bona notícia per els catalans que sempre estan a tot arreu i amb bona nota, encara hi ha algú que dubti que sent independents viuríem millor?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de juliol de 2011, 09.36 h

-la competició s'ha fet a Nova Zelanda. No 'celebrat'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.