directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Campanya contra OPF

Duran no el vol de contrapès a Madrid · Serà secretari general de CDC · La pugna amb Francesc Homs per la successió d’Artur Mas, incipient però present · D’entre els més sobiranistes de Convergència

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Oriol Pujol i Ferrussola (OPF) no ho té fàcil. Els dos cognoms que l'acompanyen des del 20 de desembre de 1966, que potser van ser-li útils en el passat, ja són utilitzats pels seus detractors per intentar restar-li els mèrits que hagi pogut llaurar des de la Secretaria general adjunta de CDC i des de la plaça de portaveu parlamentari que pilota des de finals de 2007, en plena etapa de govern tripartit. Duran Lleida no el vol de contrapès a Madrid com a número dos del grup parlamentari que haurà de liderar la negociació del pacte fiscal amb el PP de Mariano Rajoy, entre altres coses, pel seu perfil netament sobiranista. La Secretaria general de Convergència Democràtica l’ostentarà amb tota probabilitat després del proper congrés de la formació que pot avançar-se a aquesta tardor per la imminència de les eleccions espanyoles. La plaça de Secretari general el situarà a la primera fila de la graella de sortida d’una línia de successió d’Artur Mas que, tot i que encara llunyana, ja comença a albirar-se en l’horitzó i en els moviments del dia a dia al Govern i en el repartiment de responsabilitats orgàniques del 16è congrés de Convergència.
oriol pujol, ciu, convergència, cdc
Comparteix
   


Etiquetes
OPF va arribar a les primeres responsabilitats a la Generalitat poc abans dels 30 anys. En el darrer executiu de Pujol -pare- va ostentar la Secretaria d’Indústria, Comerç i Turisme. La seva aposta per Artur Mas com a successor del seu pare va ser sense fissures amb el conjunt del pinyol. Però el desgast de les dues legislatures d’Artur Mas a l’oposició i un primer mandat d’una gestió econòmica complexa, auguren un màxim de dues legislatures de Mas a la Presidència de la Generalitat sempre que els catalans li mantinguin la confiança a les urnes.

A dia d’avui pocs estan tan ben situats com ell en la línia successòria i més amb la perspectiva de convertir-se en l’amo de Convergència a partir del proper congrés de CDC en què Artur Mas farà un pas al costat cap a la presidència del partit i perquè ostentant el poder a la Generalitat són molts els qui releguen a una importància secundària el paper del partit. Al Govern i la presidència de la Generalitat el seu principal aliat és Germà Gordó, autèntic home fort de Palau que monitoritza tota l’acció de govern des de la secretaria de presidència.

Clixé de jove amb moto, patilles i esbojarrat
Ja ve de lluny que a OPF se l’intenta seguir caricaturitzant amb el clixé de jove esbojarrat amb patilles i sortides de to constants, tal com se’l retrata al Polònia de TV3. L’intent de fer-lo passar per un dirigent indocumentat s’ha vist incrementat per alguna esbroncada pública -cordial però punyent- d’Artur Mas en una sessió de control a l’Executiu i per magnificar alguna de les seves declaracions com quan va insinuar que la caixa de la Generalitat era tan buida que tindria dificultats per pagar les nòmines dels funcionaris. Una afirmació que, per cert, ningú va negar amb una rotunditat categòrica.

Madrid 2012?
A això s’hi suma la incomoditat que li genera a Duran Lleida que OPF pugui ser l’home de CDC a Madrid en una legislatura que es preveu transcendental amb la negociació del pacte fiscal. Aquest mateix diumenge Duran Lleida deixava clara la seva preferència perquè Convergència mantingui un perfil de gestor gris i de baix perfil polític com Pere Macias com a màxim exponent del partit gran de la federació al Congrés dels Diputats.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
22 de juliol de 2011, 16.52 h

#3 Ara em diràs que el tripartit d'esquerres era un govern català total, quan el PSC-PSOE votava diferent a Barcelona que a Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
22 de juliol de 2011, 16.48 h

#1 Entre CiU i PSC-PSOE, em costa de creure que un catalanista triï els germans d'en Bono, en Rodríguez Ibarra i en Guerra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Rachkam fletxa Banyoles
22 de juliol de 2011, 00.42 h

TOTALMENT d'acord amb en Francesc de Sant Pol.
Quin poble més mesell si creu que en Oriol Pujol és independentista!!!
Però si tots ells son una colla de botiflers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
20 de juliol de 2011, 09.21 h

#11 També s'ha de dir que a en Duran li interessa tenir en Pere Macias de núm. 2 perquè és menys mediàtic i tocapebrots que l'Oriol. Amb l'Oriol a Madrid, CDC podria fer ombra a UDC a la capital del regne.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Pantinet fletxa Les Escaldes
20 de juliol de 2011, 00.20 h

L'Oriol Pujol ferrusola es independentista, I en Durante y Lérida ja fa temps que l'hi te l'ull posat damund. El Jordi Pujol al Durante el marcava de prop però l' Artur Mas es un passarell que quan hi va, el Durante y lérida ja ha fet tres viatges. Als llocs claus hi ha posat gent de UNIÓ. Així con ell ven Catalunya a Madrid i dic ven per que ens està venent, amb l' Oriol no ho podria fer. Ha fet mes mèrits Oriol per la Presidència que en Mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
18 de juliol de 2011, 18.57 h

Els problemes entre CDC i UDC vindran si Espanya no accepta el concert econòmic descafeinat que li proposaran. Llavors, CDC haurà de fer un pas més, però UDC, si continua amb Duran al capdavant, no voldrà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9 Roger Malló Vilaplana
Roger Malló Vilaplana fletxa [object Object]
18 de juliol de 2011, 12.05 h

Jo no vull n'Oriol Pujol Ferrussola fent de segon d'en Durante el Lerdo (Duran Lleida). Jo vull que el franjatí faci directament de palanganero del patriota OPF.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
18 de juliol de 2011, 11.44 h

PSC i CiU=botiflers
Ho sento pero algu ho havia de dir


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Andrea Benet fletxa Gràcia
18 de juliol de 2011, 11.35 h

#5 Coincideixo, és un patriota. Molt més que el seu pare. De fet és més com sa mare. Jo el veig en 8 anys al capdavant de CiU. Tan de bo!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
18 de juliol de 2011, 11.28 h

Duran pel seu personalisme, el seu afany de protagonisme i, cal dir-ho clarament, els seus interessos personals, és un llast per a CiU, un factor que resta a Unió i, sobretot, una càrrega inasumible per al país. Cal que algú li digui que plegui com més aviat millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.