directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas vol liderar la reducció del dèficit a l'Estat espanyol

El president de la Generalitat creu que si no s'impulsen més reformes hi haurà eleccions generals a la tardor

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha proposat liderar la reducció del dèficit a l'Estat malgrat l'oposició popular i sense tenir en compte els costos polítics. En una entrevista al 'The Wall Street Journal', el president català es mostra confiat que aquest lideratge en les mesures per lluitar contra el dèficit siguin un exemple per al govern espanyol perquè culminin les reformes al sector financer, encara col·lapsat per l'esclat de la bombolla immobiliària i el sistema de negociació salarial, 'que contribueix a augmentar l'atur fins al 21%'. 'Catalunya és un exemple de com encarar els problemes i aportar solucions, encara que provoquin una forta oposició social', assenyala el president.
artur mas, ciu, cdc, consulta
Comparteix
   


Etiquetes
El rotatiu presenta Mas com el 'poderós president de la regió de Catalunya' i recorda com Espanya està en punt de mira dels mercats a causa de la crisi grega. 'The Wall Street Jorunal' explica que Catalunya és la segona comunitat amb més població i la primera economia de l'Estat 'en un país on les regions controlen més d'una tercera part de la despesa dels serveis públics com la salut i l'educació', assegura el diari. Per Mas, si el govern espanyol no té previst impulsar més reformes amb vista a l'octubre o novembre, 'hi haurà eleccions a la tardor'.

Així mateix, 'The Wall Street Journal' es fa ressò de la proposta del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, que va proposar als empleats públics treballar més hores, 'mentre tiren endavant els controvertits plans' consistents en la reducció de llocs de treballs i retallar en algunes prestacions del sistema de salut públic, explica el diari. També recorda com Catalunya ha reduït el seu pressupost per al 2011 en un 10%, però que no podrà assolir els objectius de dèficit de l'estat espanyol, ja que les previsions són d'un 2,7%, 1,4 punts més que l'estipulat pel govern espanyol.

D'altra banda, Mas es mostra esperançat que a aquest esforç que està fent Catalunya i que li permetrà arribar a l'objectiu de 1,3% de dèficit pot ajudar a 'convèncer' l'Estat per autoritzar-lo a emetre deute a llarg termini i refinançar un deute de 3.000 MEUR. 'Crec que tindrem bones notícies al setembre o a l'octubre', assegura el president català.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
jose fletxa barcelona
12 d'agost de 2011, 12.37 h

No enteneu res i es molt senzill. L'unica pàtria d'aquests senyors es la butxaca i utilitzen el sentiment de la gent per aprofitar-sen. El que em resulta increible es que encara quedi algú que s'ho cregui


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Anna fletxa Sant Cugat
20 de juliol de 2011, 18.39 h

#18 Estimada companya, endevant, tenim molt per fer, pero amb moltes ganes i amb una meta d'allo mes especial "la independencia". Ens toca agrupar-nos i fer la pedagogia que no fan els botiflers seudo catalans (que hi voten si en la intimitat) desde el poder.
Visca Catalunya Lliure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
carme fletxa barcelona
20 de juliol de 2011, 13.15 h

Jo ja col.laboro amb l'assemblea nacional tenim molta feina per fer.Visca Catalunya lliure d'Espanya#17


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Anna fletxa Sant Cugat
19 de juliol de 2011, 16.32 h

#13 I un dia ho sera, i tant que si! Tot i els botiflers que hi ha al poder gracies a uns catalans als que el hi queda gran el nom i que no es mereixen ser-ho, que son la vergonya a les pagines de la historia de Catalunya. Tot i tanta purria a la nostra terra lograrem recuperar la dignitat i l'estat que ens pertany.
Entreu a l'assemblea nacional, col.laborem amb la societat civil que creix i s'estima la terra. Fem força i lluitem junts.
Visca Catalunya lliure||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
19 de juliol de 2011, 14.40 h

Tal com estan deixant el sistema sanitari, heu pensat que passaria en un cas d'emergència? (Hipercor, 11M,...) Tant de bò que no passi mai.
Ja crec que és lamentable anar d'urgències normalment. Ho he patit tres cops darrerament.
Salut


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
carme fletxa barcelona
19 de juliol de 2011, 12.31 h

Molt be Esteve, jo penso com tu, seria molt millor que els nostres politics dediquesin tot esforç per aconseguir la independencia i no tantes tonteries a remolc de l'estat espanyol.Independencia ja.#14


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14 Esteve Miquel
19 de juliol de 2011, 11.47 h

President , no creu que seria molt millor liderar el camí cap a la INDEPENDENCIA del seu PAÍS????. Miri , jo crec que som mes potents , mes grans i amb mes possibilitats de tirar endavant el nostre projecte nacional que altres nacions que han aconseguit alliberar-se de la colonitzaciò a la que les sotmetien estats veïns.
Kosovo , Croàcia, Bòsnia , Ucraïna , Estònia. Letònia o Lituània i Escòcia que avança a passos de gegant cap l'objectiu final , ens senyalen el camí. El demés... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
atlasac fletxa Vila-real
19 de juliol de 2011, 10.42 h

HO PRONOSTICO I
HO AFIRMO
Aquests Polítics us tornaran a pendre-us el pél, en saben MASSA!-----un dia Catalunya va sommiar en ser LLIURE....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
toni fletxa vic
19 de juliol de 2011, 10.17 h

No n'apendran mai ! Encara vol arreglar Espanya ! Nosalstres anar pagant i aquest segueixin parlan només D' espanya . Sr. Mas durant 300 anys no n'hem tret res de bó ,però esclar vostés són millors que tots els que els han precedit i aconseguiran canviar aquest gent.Tant costa estudiar una mica l'història de Catalunya i veure la realitat.Sr Mas Espanya NO vol canviar ja s'agrada com és i vostés l'únic que fan és perdre el temps i els diners de tots .
Suposo que deu ser que ja els va b... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
mario fletxa bcn
19 de juliol de 2011, 10.04 h

A més a més sembla estar COFOI d'ajudar españa com va fer pujol a canvi de RES, no hi ha hagut un canvi a Catalunya, hi ha una predisposició a convertir-la en un "estatet,"que quan sigui l'hora no en quedarà ni els fonaments. ULL catalans, Catalunya s'ensorra de la mà dels millors. M'agradaria EQUIVOCAR-ME però ens deixem que anem fent "manis i mànigues"i "llestos"!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.