directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 08:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Barroso fa un últim intent d'esgarrapar vots socialistes per assegurar-se la reelecció

Si no hi ha sorpreses, el Parlament Europeu ratificarà al conservador portuguès com a president de la Comissió Europea

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conservador portuguès José Manuel Durao Barroso ha intentat assegurar-se aquest dimarts la seva reelecció com a president de la Comissió Europea prometent ‘una Europa forta’ que lideri el camí de la recuperació econòmica i financera. Barroso s’ha compromès a lluitar contra el dúmping social, revisar la setmana de les 65 hores laborals i eliminar la diferència salarial entre sexes. Ha anunciat també canvis en l’estructura de la CE, com la creació d’un comissari europeu de Drets Fonamentals i Llibertats Civils, un d’Interior i Immigració i un de Lluita contra el canvi climàtic.
durao barroso
Comparteix
   

Barroso ha presentat el seu programa polític als eurodiputats reunits en el ple a Estrasburg amb l’objectiu d’esgarrapar algun vot per a la sessió d’aquest dimecres en què el Parlament Europeu ratificarà al conservador portuguès com a president de la Comissió Europea per a un segon mandat de cinc anys. Sabent que els populars del seu grup li donarien suport i que els diputats verds i de l’esquerra radical no ho farien, Barroso ha dirigit el seu discurs als indecisos: liberals i socialistes, que s’han reunit després de la sessió plenària per consensuar un vot.

L’exprimer ministre portuguès ha assegurat que ‘com a president de la Comissió, el meu partit és Europa’ i ha anunciat canvis organitzatius en el seu executiu. En aquest sentit, Barroso ha proposat crear un comissari de Justícia, Drets Fonamentals i Llibertats Civils ‘com a reflex que la UE és una comunitat de drets i valors’, així com un comissari d’Interior i Immigració que ‘promogui la integració dels migrants legals’ i un de Lluita contra el canvi climàtic.

‘En un context no només de crisi financera, econòmica i social sinó també de crisi de valors, necessitem una Europa forta liderada per una Comissió forta’, ha declarat Barroso a Estrasburg, insistint que ‘mentre implementem el nostre pla de recuperació, hem de mantenir la mirada en el futur i enfortir el mercat social’. Per fer-ho, Barroso es compromet, si és escollit, a lluitar contra el ‘dumping’ social, revisar la directiva del temps de treball, i dur a terme iniciatives per eliminar la diferència salarial entre sexes.

A més, l’actual president de la CE s’ha compromès a invertir en un creixement sostenible, recordant que no podem tornar al model previ de creixement, i ha afegit que ‘si bé el sector financer mostra signes de recuperació, la crisi no s’ha acabat per aquells que han perdut els seus llocs de treball’, amb qui s’ha compromès a obtenir nivells elevats d’ocupació i cohesió social.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Eleccions i desgovern al nostre servei

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.