directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 03:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Badia i Obiols encara no saben si votaran Barroso com a president de la CE

La votació és avui a migdia · Tremosa afirma que s'alinearà amb Vidal-Quadras i Fisas i votarà favorablement el candidat popular · Junqueras i Romeva s'hi oposaran

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Després de l'agressiva campanya del PSC atiant la por contra la dreta europea, avui ha arribat el dia en què els dos representants del PSC a l'Eurocambra hauran de demostrar si era una campanya justificada o no. Maria Badia i Raimon Obiols hauran de decidir votar avui a migdia a favor, en contra o s'hauran d'abstenir en la votació que ha d'escollir el conservador portuguès José Manuel Durão Barroso com a president de la Comissió Europea. El Partit Socialista Europeu ha recomanat el vot contrari o l'abstenció, però el PSOE ha dit que hi votarà a favor, en tant que Portugal és un soci estratègic de l'estat espanyol. Alejo Vidal-Quadras, Santiago Fisas i Ramon Tremosa anuncien que li donaran el seu vot.
maria badia, raimon obiols, psc, socialistes, europa
Comparteix
   

L'Eurocambra reelegirà avui a Estrasburg Durão Barroso president de la Comissió Europea per als pròxims cinc anys. Populars, euroescèptics conservadors britànics, txecs i polonesos, i liberals garanteixen al conservador portuguès la majoria simple que necessita, mentre que els socialistes votaran dividits i els Verds en contra.

L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, votarà sí a Barroso com un exercici de ‘pragmatisme i realisme’ perquè ‘en la situació de crisi econòmica actual necessitem que la Comissió Europea funcioni i no s’entendria que dilatéssim una qüestió formal com aquesta i allarguéssim la situació d’inestabilitat, i encara més davant del referèndum irlandès’. I és que 'si ara rebutgem Barroso podríem destrempar als irlandesos partidaris del i estimular els adversaris', alerta, tement que s'obri 'una crisi política de llarg abast a la UE que s'afegeixi a la crisi econòmica i financera'.

Alejo Vidal-Quadras i Santiago Fisas, europarlamentaris del PP, també votaran a favor del candidat conservador. 'Barroso reuneix les condicions d’experiència i competència per exercir el càrrec' i 'els que votin en contra l’únic que aconseguiran és desestabilitzar la UE en moments en què necessitem oferir projectes clars i una gran certesa en el futur del projecte d’integració', ha explicat Vidal-Quadras.

L’eurodiputat d’ERC, Oriol Junqueras, votarà en contra de Barroso perquè la reelecció implica 'un gest de continuïtat que afavoreix els interessos del Partit Popular Europeu i dels governs dels estats, però que és poc sensible amb la voluntat de molts grups de l'Eurocambra'. L'europarlamentari d'ICV, Raül Romeva, pensa el mateix i adverteix que 'Barroso ha fet el que mai no hauria de fer cap president de la Comissió Europea: actuar com a aliat principal dels governs i de la política del Consell'.

Junqueras alerta del 'programa clarament neoliberal i poc sensible amb la diversitat lingüística, nacional i ecològica' que ha presentat Barroso, amb polítiques desenvolupades en l’anterior legislatura com la de l'expulsió massiva d'immigrants irregulars o la directiva de les 65 hores. 'Sota el mantra de la liberalització, l’actual Comissió ha promogut sobretot els interessos de la gran indústria a costa dels interessos de la ciutadania, especialment del benestar social i ecològic', lamenta Romeva.

Indecisió socialista
El líder socialista a l'Eurocambra, Martin Schulz, va anunciar ahir que els 184 eurodiputats socialistes s'abstindran o votaran en contra de Barroso. Però el cap de files del PSOE a Estrasburg, Juan Fernando López Aguilar, va advertir que els seus eurodiputat votaran a favor perquè ho demana José Luis Rodríguez Zapatero. Els eurodiputats del PSC, Maria Badia i Raimon Obiols, asseguren que encara no s'han decidit, tot i que la votació és a la tarda.

Badia ha explicat a l'ACN que els seus posicionaments personals estan lluny dels de Barroso i de les seves 'polítiques de dretes que no van en la línia de les nostres propostes socials', però admet que 'també és veritat que, tenint en compte la crisi econòmica, la Comissió necessita estabilitat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
ARA , ERC fletxa Guissona
16 de setembre de 2009, 12.31 h

NO FOTEM..home, que aquest parell ho tenen clar des de fa anys..!! CLAUDICACIÓ NACIONAL i sempre al servei del PSOE espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Oriol fletxa Barcelona
16 de setembre de 2009, 12.13 h

I el Tremosa? Votarà a l'amfitrió de la foto de les Azores?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa Terrassa
16 de setembre de 2009, 11.57 h

Aquest Tremosa no era aquell que fa temps deien que era sobiranista?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.