directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Badia i Obiols es desmarquen del PSOE i s'abstenen en la votació que reelegeix Barroso com a president de la CE

Tremosa s'alinea amb Vidal-Quadras i Fisas i vota favorablement el candidat popular · Junqueras i Romeva s'hi oposen

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El eurodiputats del PSC, Maria Badia i Raimon Obiols, s'han desmarcat finalment del PSOE i s'han negat a votar a favor de la reelecció del conservador portuguès José Manuel Durão Barroso com a president de la Comissió Europea (CE). 'Creiem que és una decisió coherent i ja n'hem parlat amb el PSOE, el PSC va fer una campanya agressiva contra la dreta, jo mateixa em vaig comprometre a no votar Barroso i n'estic convençuda', ha revelat Badia en declaracions a l'ACN. El Parlament Europeu ha confirmat l'exprimer ministre portuguès amb 382 vots a favor (entre les quals, les dels populars Alejo Vidal-Quadras i Santiago Fisas, i el convergent Ramon Tremosa), 219 en contra (entre les quals, les dels Verds Raül Romeva i Oriol Junqueras) i 117 abstencions.
barroso, estrasburg, comissió europea
Comparteix
   

José Luis Rodríguez Zapatero havia ordenat als eurodiputats socialistes espanyols que votessin a favor del conservador portuguès, però el PSC s'ha alineat amb els socialistes europeus, que han apostat majoritàriament per l'abstenció. 'Inicialment volíem votar en contra de Barroso, però els resultats electorals són els que són, el PP ha guanyat les europees i és normal que el candidat sigui conservador', ha admès Badia. 'Jo formo part de la majoria socialista a la que no li agrada Barroso', havia proclamat Badia durant la campanya electoral.

La cap de llista del PSC ha lamentat que els eurodiputats del PSOE hagin votat a favor i ha defensat que l'abstenció 'uneix i dóna més força' als socialistes europeus i serveix per pressionar Barroso perquè nomeni 'més comissaris progressistes' i 'compleixi els seus compromisos'. 'Donar-li el no directament hauria significat que Barroso ja no comptaria amb nosaltres i no faria esforços', ha argumentat Badia.

L'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, havia justificat el seu a Barroso com un exercici de ‘pragmatisme i realisme’ perquè ‘en la situació de crisi econòmica actual necessitem que la Comissió Europea funcioni i no s’entendria que dilatéssim una qüestió formal com aquesta i allarguéssim la situació d’inestabilitat, i encara més davant del referèndum irlandès’. I és que 'si ara rebutgem Barroso podríem destrempar als irlandesos partidaris del sí i estimular els adversaris', alerta, tement que s'obri 'una crisi política de llarg abast a la UE que s'afegeixi a la crisi econòmica i financera'.

Els eurodiputats d'ERC i d'ICV, Oriol Junqueras i Raül Romeva, han votat en contra del portuguès perquè la seva reelecció implica 'un gest de continuïtat que afavoreix els interessos del Partit Popular Europeu i dels governs dels estats, però que és poc sensible amb la voluntat de molts grups de l'Eurocambra', en paraules de Junqueras.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
JM fletxa Badalona
17 de setembre de 2009, 10.27 h

el PSC s'absté perquè la seva opció no compromet al PSOE, ja que el resultat no dependrà dels seus vots. Això té poc mèrit i no cal fer tant soroll per a no res. I si tant clar ho tenien per què no hi votaven en contra?

Lo d'en Tramosa ja és més greu. Aquell que en el seu dia era un aferrissat independentista vota aquells que defensen els estats més monolítics. Que prenguin nota els votanst de CiU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ex-votant de CiU fletxa L'Estornut de Baix
16 de setembre de 2009, 18.47 h

La Badia i l'Obiols s'han abstingut... però és que en Tremosa ha votat a favor! I els d'Unió li van concedir una medalla a en Pottering (l'ex-president del Parlament europeu), després de que hagués menystingut la llengua catalana! Quina colla!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Pijoan fletxa Les Olugues
16 de setembre de 2009, 17.41 h

Només que el TITULAR podria ser. BADIA i OBIOLS, fan "teatro del bueno" i brinden amb cava per la reelecció de BARROSO.



Gràcies senyor ORIOL JUNQUERAS, per la seva dignitat davant aquesta colla de galifardeus unionistes del PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
16 de setembre de 2009, 17.32 h

Teatre i res mes que teatre. Tant la Badia com l'Obiols sabien perfectament que els seus vots no feien cap falta.

El Tremosa SI que s'ha alineat amb el PP i el PSOE , però segurament només per fer feliç al ex-votant de l'estornut , he he he he ...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Tomppa fletxa Sabadell
16 de setembre de 2009, 13.22 h

Es fàcil a votar en contra quan ja saps resultats, en tot cas, ells van fer campanya amb grup que va votar sí i com això han dit mentires. I en tot cas, si havia faltat 1-2 vots a votar en favor, ells ho havia fet també 100% segur i com això, no serveix per gaire cosa aquesta gest, són dintre un grup 'mafiosa' on pensament propi no es permet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.