directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

ICV està en contra de les consultes mentre els seus companys de coalició les promouen

El conseller de Participació creu que 'el nivell d'autogovern s'ha de desplegar amb l'Estatut'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president d'ICV i conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha reiterat aquest dimecres que els ecosocialistes no estan d'acord amb les consultes independentistes, tot i que l'Entesa pel Progrés Municipal (EPM) amb els quals formen coalició en són impulsors. De fet, l'alcalde d'Arenys de Munt pertany a l'EPM; l'exconseller de Medi Ambient, Salvador Milà, va ser l'advocat defensor de l'Ajuntament, i una de les cares visibles del moviment de càrrecs electes pel dret a l'autodeterminació Decidim.cat és Jordi Fàbrega, president de l'EPM i un alt càrrec d'ICV al Govern. Tot i això, Saura ha reafirmat que ICV hi està en contra i que 'el nivell d'autogovern s'ha de desplegar amb l'Estatut'. Creu que 'és l'única via possible' i la resta 'és provocar frustració'. 
joan saura icv
Comparteix
   

Aquests mateixos arguments són els que ha utilitzat ICV a Igualada per justificar el seu vot negatiu a una moció presentada per ERC a favor del dret a l'autodeterminació i la consulta d'Arenys de Munt. Tant a Arenys de Munt com a Argentona els regidors independents coaligats amb ICV hi han favor.

Quant a la seixantena de municipis que volen fer consultes similars a la d'Arenys de Munt, Saura ha recordat que 'els ajuntaments no les poden fer les consultes sinó que les han de fer les associacions' i ha situat aquest tipus de consultes fora de la llei de consultes que avui inicia el tràmit al Parlament. A més, ha carregat contra CiU per considerar que s'hi ha sumat per 'oportunisme'.

La defensa de Salvador Milà


Salvador Milà va defensar com a advocat de l'Ajuntament d'Arenys de Munt que altres ajuntaments han aprovat mocions i donat suport a consultes que sobrepassen les seves competències, com el cas de la consulta del 0.7%, i que l'Estat no hi ha actuat en contra destacant el caràcter polític del recurs de l'Estat espanyol. Així, Milà va apel·lar a la llibertat d'expressió dels ciutadans per defensar l'acord de suport de l'Ajuntament a la consulta popular sobre la independència de Catalunya. Milà va defensar la legalitat de la cessió de la sala municipal per a celebrar la consulta que finalment va ser declarat il·legal per la jutgessa.

El president de l'EPM, un dels impulsors

També ha jugat un paper clarament contrari a la posició d'ICV el president de l'Entesa pel Progrés Municipal (EPM), formació que representa a ICV en alguns municipis. Fàbrega és una de les cares visibles del moviment de càrrecs electes en favor del dret a l'autodeterminació Decidim.cat que promourà consultes com la d'Arenys a diferents municipis. A més de ser president de l'EMP i alcalde de Sant Pere de Torelló, Fàbrega és delegat del Govern a la Catalunya Central com a representant d'ICV i va ser una de les persones que van intervenir en el míting unitari a favor del a Arenys de Munt.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Quim fletxa PPCC.
16 de setembre de 2009, 18.43 h

Quan se n´adoraran els catalans i catalanes que votar qualsevol opció política que no sigui independentista és llençar el vot o pitjor encara, votar contra nosaltres mateixos?; Quants mini estatutets passats pel ribot, quants milions d´euros espoliats,quantes lleis contra la llengua,quants boicots, quants insults,peatges etc. etc. necessitem encara per reaccionar?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
16 de setembre de 2009, 18.23 h

"L'efecte Arenys" O l'Alcalde que digué -PROU- al tardo-colonial Estat castellà

http://www.youtube.com/watch?v=D4NhvFkRet4


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
joan fletxa canet
16 de setembre de 2009, 18.13 h

Què ho dubtàveu? El pijoprogessisme és profundament espanyol, encara tenen el cervell farcit de dogmes estúpids: el nacionalismo es burgués, los obreros no tenemos patria, internacionalismo proletario i qualsevol pallassada ideològica de l´esquerra cavernària. Ja va bé que tothom es destape i isca de l´armari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
16 de setembre de 2009, 16.38 h

El futur de Catalunya no depèn d’Arenys de Munt, del que pensi alguna gent, ni del que hi pugui fer una entitat privada, ni tan sols de l’ajuntament. És una modesta gota en un oceà. Per això la desproporció de la reacció espanyola ens hauria de fer pensar que, ben mirat, ni ells són tan forts com volen aparentar, ni nosaltres tan febles. Tan insegurs estan de la seva capacitat per mantenir la integritat territorial, per la via de la convicció i l’atractiu que pot representar Espany... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 de setembre de 2009, 14.53 h

Com sempre, aquests, a favor de qui els sembla que els amanyagarà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.