directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 11:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Mor als 99 anys el periodista i escriptor filofranquista Carlos Sentís

Va alinear-se amb el bàndol franquista després del cop d'estat i va dedicar els seus treballs periodístics a servir els interessos del règim

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El periodista Carlos Sentís ha mort a l'edat de 99 anys, segons han confirmat aquests dimarts fonts del diari La Vanguardia. Malgrat treballar per al conseller de Finances del Govern de Lluís Companys, Sentís va alinear-se amb el bàndol franquista després de l'aixecament militar del 18 de juliol de 1936, justament ara fa 75 anys. De fet, Sentís va allistar-se a les tropes colpistes i va celebrar públicament l'entrada de les tropes de Franco a Barcelona. El febrer del 39 Sentís va escriure l'article 'Finis Cataloniae' en què qualificava de gàngsters el president Companys i la Generalitat de Catalunya. Durant el franquisme va defensar la imatge internacional d'Espanya i va ser, entre d'altres, director de l'Agència EFE. Entre els guardons que han reconegut la seva tasca periodística s'hi compta el Fraga Iribarne de Periodisme atorgat l'any 1974.
carlos sentís
Comparteix
   


Etiquetes
Durant els anys 40 va ser corresponsal de guerra de diversos mitjans entre els quals destaquen 'La Vanguardia', diari al qual ha estat vinculat bona part de la seva vida. També ha estat director de l'Agència EFE, del diari 'Tele/eXpress', degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya entre 1986 i 1991 (sense ser escollit per sufragi pels col·legiats) i president del Centre Internacional de Premsa de Barcelona. Va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi el 1986 i amb el Premi Nacional de Cultura per la seva trajectòria el 1998. El 26 de gener de 2009, efemèride dels 70 anys de l'entrada de les tropes de Franco per la Diagonal, el llavors titular espanyol de Treball, el socialista Celestino Corbacho, li va lliurar la distinció del mèrit al treball. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Josep M. Puig fletxa Terrassa
26 de juliol de 2011, 09.54 h

Des de Catalunya hauríem de trencar amb un molt mal costum. Les xarxes socials són un magnífic instrument per dialogar, per acostar formes de pensar. Avui que no parlem ni amb el veí de casa, que probablement no coneixem, sobretot a les grans ciutats, aquest instrument de les xarxes socials és magnífic. Només trobo fatal que la gent opini i no s'identifiqui. Per què? Ens fa vergonya dir qui som? Volem opinar darrera d'una pantalla? Ens avergonyim del que hi diem? Acostumem-nos a donar l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
22 de juliol de 2011, 19.49 h

#22 i #21 . Doncs tot aclarit. I una puntualització : He vist els vots negatius que tenen els vostres comentaris i essent discrepant en algunes de les cosses exposades , us asseguro que no he estat jo qui us a votat ni en positiu ni en negatiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Aina fletxa Barcelona
22 de juliol de 2011, 17.53 h

#20 Crec que si he dit que estic d'acord amb el comentari de Josep M. Puig i també per tot el que jo ja havia dit abans, queda ben patent que no sòc partidària d'atonyinar a ningú. Es que no parlo prou clar i català? Per alguns es veu que no. Què hi farem!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Josep M. Puig fletxa Terrassa
22 de juliol de 2011, 12.51 h

Celebro que puguem parlar d'acostament. És trist però pensar que si no hi ha possibilitats d'acostament, llavors és vàlid l'etiquetament de les persones i de l'insult a continuació. No puc entendre que, havent viscut la guerra i els seus efectes continueu creient vàlid el "pim, pam, pum". Primer convertim l'opinador en ninot i després, tots a carregar-se'l. I total, per què? Simplement perquè no pensa com jo. Quan parleu de morts en la família, no totes les morts són iguals. Morir al... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
22 de juliol de 2011, 12.27 h

#18 El to d'aquest comentari es molt diferent al emprat en el nº. 15 company , i dic company per què jo també vaig viure i per tant patir la postguerra i també tinc morts a la meva família , concretament al front de Terol i defensant , mes que una república espanyola , la República Catalana. ¿Et sona la companyia Macià - Companys???. Estava compsta per militants d'ERC i EC (Estat Català) . Doncs enquadrats en aquesta , i d'altres, van combatre els meus familiars.
Aclarit això , es p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Aina fletxa Barcelona
22 de juliol de 2011, 11.08 h

#18 Completament d'acord amb Josep M. Puig de Terrassa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Josep M. Puig fletxa Terrassa
22 de juliol de 2011, 10.04 h

A l'Ësteve del Vallès Oriental. Tot el que dius confirma el que jo intento d'explicar. Aprofiteu aquestes noves tecnologies per teixir nous compromisos a benefici de la nostra pàtria. Sortiu de comentaris banals, insultants i vexatoris, per parlar de què hauríem de fer en el futur. Documenteu-vos sobre el passat per conèixer-lo de veritat i penseu en el futur. Fixa't si t'equivoques al titllar-me de nostàlgic que m'he passat tota la vida en la clandestinitat, i esperant la mort del dicta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Racham fletxa Banyoles
22 de juliol de 2011, 01.39 h

Un feixista de cap a peus que va estar al front donant recolzament al Caudillo amb uns articles que fan vomitar. Quina llàstima que feixistes com aquest i en Martín Villa, Fraga Iribarne i tants d'altres no hagin estat jutjats al Tribunal de la Haye. Interesants les dades sobre la Creu de Sant Jordi i Premi Nacional de Cultura atorgades a aquest mamarartxo durant el darerr període CiU. També interessant la dada de la distinció atorgada pel Celestino Corbacho. Increible!
Per aquest hem f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
21 de juliol de 2011, 14.02 h

#15 Ostres , hem de suposar que ens enviaries " a los muchachos" per escarmentar-nos a tots aquells que no som de la vostra corda???. Que el PP talli el bacallà pactant amb els cagats de CiU no vol dir que pugueu revifar la OJE , la Falange i els Guerrilleros de Cristo Rey amb total impunitat.
Encara que et costi d'entendre (i la mort biològica de gent com el CarlOs Sentís es una mostra) , els reaccionaris i nostàlgics de l'antic règim ja sou història.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Josep M. Puig fletxa Terrassa
21 de juliol de 2011, 09.59 h

Molts dels comentaris són resultat d'una impotència i d'una insatisfacció personal, més que no pas derivats de la notícia, que és el que caldria comentar. I per descomptat, fruit d'un desconeixement dels fets i de la història, tal com va ser, no tal com voldríem que hagués estat. A molts dels jovenets amb necessitat de rauxa, això no els interessa. El que compte és esbravar-se. I per això els comentaris se signen amb dèficit d'identificació. Alguns comentaris si es fessin públics... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.