directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Millo dóna la benvinguda al PSC a 'les tesis liberals' de CiU i PPC amb la llei òmnibus

Els socialistes defensen el seu acord amb un benefici pel 'debat' i s'atribueixen una reculada del Govern en 'retirar el seu 'decretazo' imposat' que suposava la llei incial

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els pactes que CiU i el Govern de la Generalitat estan tancant aquests darrers dies amb PPC i PSC pel paquet òmnibus han provocat entre els dos grups una picabaralla produïda per la interpretació que es fa d'aquests acords. D'una banda, que els socialistes i els nacionalistes apareguessin dilluns junts per anunciar que el PSC no presentarà esmena a la totalitat i que s'havien tancat alguns acords ha estat vist pels populars com un gir dels socialistes 'cap a les tesis liberals' del PPC. Però des de les files del PSC asseguren que ha estat gràcies a ells que el paquet òmnibus tindrà 'debat' i que han evitat el ''decretazo' imposat' de CiU amb 'un xec en blanc' dels populars.
enric millo, pp
Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha volgut donar la benvinguda al PSC a les 'tesis liberals' de CiU i PPC amb el paquet òmnibus i el preacord que, ha destacat, van assolir populars i convergents. Després de recordar que el primer secretari del PSC, José Montilla, va dir que la llei òmnibus volia 'desmuntar avenços en serveis públics consolidats i era una ofensiva neoliberal i destructora', Millo ha CONSI de positiu que el PSC 'rectifiqui' i hagi 'identificat els seus propis errors de les dues darreres legislatures i amb responsabilitat s'afegeix a l'entesa que van arribar CiU i PPC per tramitar aquests tres projectes de llei'. El dirigent del PPC ha celebrat 'l'atac de sentit comú' del PSC i que 'beneficia els interessos de Catalunya'.

Millo ha declarat que l'objectiu és sortir de la crisi i que 'cal corregir gran part l'obra de Govern dels darrers set anys', amb una política que 'ha destruït llocs de treball i no ha contribuït gens a la creació d'ocupació'.

Així mateix, ha explicat que presentaran esmenes parcials a la normativa i ha destacat que estan treballant amb el Govern per aconseguir tirar endavant mesures i compromisos concrets per reactivar l'economia i crear ocupació. De fet, Millo ha indicat que les lleis òmnibus 'són condicions necessàries però no suficients' per crear ocupació i sortir de la crisi. En algun cas, fins i tot, ha considerat que 's'han quedat una mica curts i s'ha 'd'apostar fort per unes reformes que permetin o serveixin per la recuperació econòmica'. Ha dit que esperen anticipar un acord amb el Govern que 'permeti anar més enllà i acordar mesures concretes que serveixin per ajudar emprenedors i autònoms i crear ocupació. 'Estem treballant en un paquet de mesures per facilitar el finançament d'empreses i autònoms, per donar suport a l'activitat emprenedora i mesures per lluitar contra l'atur i millorar l'ocupabilitat de les persones que no troben feina', ha apuntat.

Pel que fa a l'escenificació de l'acord entre PSC i CiU amb una roda de premsa conjunta entre els dirigents dels grups parlamentaris, Oriol Pujol i Joaquim Nadal, Millo ha dit que el PP de Catalunya no exigeix fotografies i ha assegurat que no els hi ha molestat, sinó tot el contrari: 'Si són fotografies que se sumen al consens preexistent entre CiU i PPC millor que millor perquè s'afegeixen a aquestes tesis'. De fet, ho ha qualificat com un reconeixement de l'ampli consens 'de les tesis liberals'. 'Treballem per aconseguir resultats i les fotografies no són el que més ens interessa', ha dit.

Per la seva part, la diputada del PSC Laia Bonet, ha volgut defensar la posició del seu partit i l'acord al que han arribat amb CiU pel tràmit del paquet òmnibus. I és que al PSC no li ha agradat que aquest pacte hagi estat 'presentat per uns com una expressió de que CiU ha aconseguit els seus objectius', ni que 'altres hagin volgut instal·lar la idea de que el PSC ha renunciat als seus'. 'Ni una, ni l'altra. El que sí tenim és que el PSC ha impedit amb la seva habilitat i voluntat el 'decretazo' que pretenia imposar CiU', ha explicat Bonet, que a més ha ressaltat que 'abans teníem una sola llei, i ara cinc debats i més garanties' i que s'ha passat 'd'un parlament silenciat i emmanillat' a 'un compromís del Govern de retirada d'alguns aspectes'.

El portaveu de SI, Alfons López Tena, ha afirmat d'altra banda que el seu grup no presentarà esmenes a la totalitat a cap de les tres lleis del paquet òmnibus que es portaran demà al Parlament. El diputat ha justificat aquesta actitud per la necessitat que aquestes lleis es debatin. En aquest sentit, el diputat ha assegurat que, tal i com estan redactades les lleis, el seu vot serà negatiu. Tot i així, ha destacat la predisposició del seu grup a l'entesa i ha afirmat que el vot final de la dependrà de les esmenes que siguin acceptades.

Des de Ciutadans, el seu president, Albert Rivera, ha reiterat que el seu grup no presentarà esmenes a la totalitat al paquet òmnibus i ha volgut alertar als grups que sí ho faran que amb la seva actitud 'diuen no a l'agilització de l'administració i diuen que no volen ni parlar-ne'. Tot i això, Rivera ha avançat que 'no ens ho empassarem tto' i per això ha explicat que ja preparen esmenes parcials per les tres lleis. D'entre aquestes propostes que farà Ciutadans, el seu líder ha destacat la que farà per 'suprimir els Consells Comarcals' o facilitar 'la fusió o la mancomunitat d'alguns ajuntaments', i la que proposarà que la Generalitat imiti l'Estat i dediqui una partida pressupostària per oferir 'bestretes als Ajuntaments que no poden pagar a les petites i mitjanes empreses i els autònoms'.

CiU avisa que rebutjaran les esmenes que busquin descafeïnar les lleis
Per la seva part, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha destacat que 'tots són conscients que calen reformes importants' i ha assenyalat que 'el què s'ha acordat és que tots coincideixen que les reformes s'han de fer de forma accelerada'. Turull ha ressaltat que han acordat 'formes a canvi de calendari'. En aquest sentit, ha afirmat que 'cadascú defensarà les seves esmenes a l'articulat'. Ha apuntat que 'totes les esmenes que vulgui descafeïnar els canvis profunds intentaran que no prosperin'.

Turull ha assenyalat que aquest dimecres arrenquen aquests canvis profunds i ha augurat que en 'molts articles es posaran d'acord moltes forces polítiques'. El dirigent de CiU ha dit que el govern espanyol ha aprovat una reforma que canvia un centenar de lleis i ha lamentat que alguns són molts exigents a Catalunya, en referència al PSC, i no ho són tant amb el PSOE.

Sigui com sigui, Turull ha dit que no volia entrar en la 'competició' entre PSC i PPC, sinó en la importància dels acords que s'han aconseguit per les tres lleis òmnibus i la confiança que donaran als ciutadans. De fet, ha assenyalat que es queda en l'ampli acord que hi pot haver sobre les lleis òmnibus.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
20 de juliol de 2011, 09.01 h

El PSC senzillament és un partit de dretes. Qui dimonitzi CiU per ser de dretes que faci el mateix amb el PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.