directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 03:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Els 759 milions d'euros que Espanya deu a Catalunya per infraestructures seran per reduir el dèficit

Assegura que els resultats de la bilateral en temes importants són 'correctes o bons'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dimecres que els 759 milions d'euros en infraestructures pendents del 2008 que l'Estat deu a Catalunya aniran tots destinats a reduir el dèficit. Així ho ha dit en la sessió de control després de l'acord al que es va arribar a la comissió bilateral Estat-Generalitat d'aquest dimarts a Madrid. Ha admès que li hagués agradat poder destinar aquests diners en inversió, però ha reiterat que és obligat que vagin destinats al dèficit. Mas ha assegurat que els resultats dels temes que es van tractar a la trobada 'són diversos', però ha recalcat que en temes importants que es van tractar els resultats són 'correctes o bons'.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha replicat així a una pregunta del portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, qui ha destacat que no es tracta de passar bou gros per bèstia grossa, sinó que a les reunions no es tracta de 'seguir acceptant gat per llebre que és el que es feia fins ara'. Turull ha lamentat que alguns partits ja criticaven el resultat de la mateixa abans que se celebrés.

El president ha assenyalat també que en la reunió es va parlar a fons del traspàs a la Generalitat de tots els edificis de l'àmbit de la Seguretat Social als quals s'hi ha invertit des de Catalunya i segueix sent de l'Estat. 'Això s'havia parlat moltes vegades i fa 25 anys que en sento a parlar i ara es farà', ha dit, valorant de forma correcte aquest pacte.

Així mateix, ha destacat que a la reunió bilateral es van parlar d'altres temes i es van obrir mecanismes perquè es concretin en les pròximes setmanes i mesos. En aquest sentit, no ha volgut 'aixecar les campanes al vol fins que no vegi coses concretes'. Mas ha dit que una d'aquests temes 'és important' i és tot el que té a veure amb polítiques d'ocupació. Ha recordat que es va transferir a Euskadi la responsabilitat de totes les bonificacions dels contractes de treball i estimular l'ocupació. El president ha manifestat que el Govern reclama el mateix. En aquest context, ha assegurat que per a ell 'els temes d'ocupació són més importants que els traspassos'.

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha preguntat a Mas per la participació catalana que ha de participar en el Consell d'Administració del Prat i ha ressaltat que la resposta a sobre la participació determinant és que no n'hi haurà. Ha destacat que el que el ministre de Foment i portaveu del govern espanyol, José Blanco, va plantejar està per sota dels mandats del Parlament i del Congrés i perpetua un model centralista i subsidiari pel Prat. Ha afirmat que la posició determinant serà només per vigilar i res més.

L'acord sobre el Prat, en la 'bona línia'

Mas ha manifestat que s'està en 'la bona línia' en l'acord del Prat, tot i que ha admès que no s'ha aconseguit el que es pretenia en un primer moment'. 'Estem en la bona línia en el sentit de prendre una decisió de privatitzar al 100% el Prat i Barajas', ha dit. El president ha ressaltat que en el moment que es privatitza vol dir que la gestió no la té ni l'Estat, ni la Generalitat, sinó una empresa privada. Mas ha indicat que una vegada acceptat el model a la Generalitat li queda vigilar la concessió i renovar la concessió quan s'acabi. 'Hem de procurar que en l'òrgan que ha de vigilar la concessió les institucions catalanes tinguin majoria i determinant', ha recalcat. 'I aquesta serà el cas', ha afegit.

Simó ha replicat a Mas que 'amagant l'ous no es fa avançar un país i ni participació determinant en decisions estratègiques ni res'. Ha demanat al president un front de país 'perquè el peix al cove no serveix per a res' i ha ofert el suport ?d'ERC. 'Estic disposat a liderar-los, però per això s'ha de voler ser liderat', ha manifestat el president. Mas ha insistit en que una decisió important que pot prendre la Generalitat és que les clàusules de la concessió es compleixin.

Picabaralla entre Mas i Herrera

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, i el president Mas han tornat a protagonitzar un tens cara a cara. A la pregunta del dirigent d'Iniciativa a Mas per les mobilitzacions en diferents àmbits per les retallades, el cap de l'executiu li ha replicat: 'D'això en trec una conclusió que no els hi agradarà i és que ho van fer molt malament i si ho haguessin fet millor no estaríem en aquesta situació'.

Herrera ha manifestat que 'mai tant com ara tants ciutadans s'havien mobilitzat per qüestions bàsiques'. 'Hi ha gent que va votar pel canvi que no els hi agrada la seva manera de governar perquè la CiU d'avui és la més de dretes que hi ha hagut mai i poc a veure té amb el president Pujol', ha apuntat. Ha criticat que les retallades conjunturals acaben sent estructurals.

Mas ha replicat a Herrera que el grup d'ICV-EUiA hauria de reflexionar com a grup 'perquè es queden aïllats de tots els acords'. 'El Parlament és gran i hi ha molts grups i es queden sempre sols', ha etzibat el president. Ha criticat que el paper dels ecosocialistes sembla que sigui el de dir a tot que no i ha recordat, entre les rialles de la banca de CiU, que 'quan estaven al Govern ja estaven en contra del que passava dins del Govern'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
toni fletxa vic
21 de juliol de 2011, 21.01 h

Ai Sr Mas quantes mentides que ha de dir , per convèncer a la seva parròquia que aconsegueix alguna cosa . Privatitzar la gestió és bó per nosaltres ?
Que potser serà una empresa catalana o algú que miri pels nostres interesos els que es quedaran la gestió ? Com el Sr pizarro amb endesa , com la renfe on no podem canviar d'operador ,com telefònica , com tants i tants exemples de les camames que ens explica vosté i els seus antecesors de les coses que han aconseguit . Llavors com es q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
mario fletxa bcn
21 de juliol de 2011, 11.00 h

Aquesta petulància del mas és més del que es voldria que tingués un president, on és la humilitat? Aquest home no ho pot ser mai d'humil perquè en el seu ADN no existeix aquest qualificatiu. Sempre ataca amb la mateixa història de desamor als que formaren l'anterior govern anterior, Catalunya es mereix que hi pugui haver altres alternatives , avui per avui encara no s'ha demostrat que l'antiga CIU,sigui millor , de moment ens estem venent Catalunya a españa a un preu miserable. Espero e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.