directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Les plataformes sobiranistes també estudien quina és la millor estratègia

Pluja, onades o degoteig de consultes?

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Deumil.cat, la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD), Sobirania i Progrés (SiP) i Catalunya Estat Lliure (CEL) també estudien quina és la millor estratègia per estendre les consultes autodeterministes per la geografia catalana. Aquest vespre es reuneixen amb la presència de la comissió organitzadora de la consulta d'Arenys de Munt amb l'objectiu de valorar si és més convenient fer les consultes en un mateix dia o de manera esgraonada. El portaveu de Deumil.cat, Enric Canela, ha explicat que en la reunió d'aquest vespre es plantejaran accions de suport i com les plataformes poden contribuir a la logística perquè les consultes tinguin el 'màxim èxit'. Decidim.cat i ERC s'han mostrat partidàries de convocar les consultes en diferents onades, mentre que Osona Decideix aposta per una única data, el 13 de desembre.
manifestació, unitària, onze de setembre, diada, volem estat propi, elisenda romeu, elisenda paluzie, enric canela, eric bertran
Comparteix
   

Els 20 municipis d'Osona agrupats a Osona Decideix van pronunciar-se aquest dimecres clarament a favor de coordinar totes les consultes en una mateixa data. Ho consideren 'imprescindible' perquè l'acció tingui un major impacte mediàtic.

ERC i Decidim.cat prefereixen 'diverses onades'

Tot i que s'havia especulat amb la possibilitat de concentrar les consultes en una sola data -el 6 de desembre, per exemple-, ERC i Decidim.cat ara se'n desmarquen. El responsable de política municipal d'ERC, Marc Sanglas assegura que no centren l'estratègia 'en només una data' i descarta que realitzar dues o tres tongades de consultes tingui un impacte mediàtic menor que si es realitzessin totes alhora. 'L'important és que es facin', constata. L'alcalde de Sant Pere de Torelló i membre de Decidim.cat, Jordi Fàbrega, comparteix aquesta opinió i veu millor fer les properes consultes en 'diverses onades' prioritzant que les dates s'adaptin a les necessitats d'organització de cadascun dels municipis per damunt d'una acció global.

La posició de la CUP

Des de les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) la postura oficial respecte a les consultes s'aclarirà aquest dissabte, en una reunió del consell polític de la formació que comptarà amb la participació dels organitzadors de la Consulta d'Arenys de Munt, que exposaran la seva experiència.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Blanca Serra fletxa Barcelona
18 de setembre de 2009, 14.38 h

Aquí s'ha iniciat un procés que ha d'anar in crescendo per tots els Països Catalans i això vol dir graduar molt bé les accions: ara, seguint l'experiència d'Arenys de Munt convé no deixar refredar la qüestió i iniciar una primera onada important que tingués un abast nacional el més extens possible i la serietat i èxit garantits; mentrestant cal elaborar un calendari i una estratègia perquè hi intervinguin poblacions d'importància de tota la nació. A veure si som capaços de donar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
18 de setembre de 2009, 10.51 h

Estas platafomas son tan débiles que tambalean.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 de setembre de 2009, 21.19 h

ERC i els seus satèl·lits ja estan treballant per a treure força mediàtica al moviment, dividint les accions en diferents dates aconsseguiran que es converteixint en anècdotes que per repetitives perdran l'interès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Xavier Benfet fletxa Barcelona
17 de setembre de 2009, 20.24 h

no ho sé, però que el 13 de desembre sigui alguna cosa amb cara i ulls, 200 ajuntaments o 300, o si és vol fer general a tot arreu, aviseu amb temps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.