directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Arrenca el Mercat de Música Viva de Vic amb 90 actuacions per endavant

La majoria d'escenaris són coberts perquè la pluja no condicioni els actes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La 21a edició del Mercat de la Música Viva de Vic (MMVV) ha arrencat aquest dijous pendent de la pluja, que podria aigualir la festa. Els professionals que participen en aquest certamen de la indústria musical han començat a arribar al recinte firal per iniciar els contactes i les activitats professionals. Les d'aquest dijous han estat les primeres les 90 actuacions que fins diumenge s'inclouen en la programació oficial del mercat. El seu director, Lluís Puig, confia que tot i l'amenaça de pluja, la meteorologia no modifiqui molt la programació perquè en els darrers anys han 'augmentat el nombre d'espais coberts' perquè l'habitual temps advers modifiqui poc el programa.

Comparteix
   

La majoria d'escenaris, segons explica el seu director, són coberts fet que permetria majoritariament poder fer les actuacions tot i que el fet de ser en recintes descoberts 'l'aigua no convida al públic a desplaçar-s'hi'. En el cas de l'anunciada pluja, l'aigua afectaria especialment els escenaris de la plaça Major i de la Plaça dels Màrtirs. Altres recintes com el Sucre des de la passada edició estan coberts per una carpa de circ per minimitzar l'efecte de possibles condicions meteorològiques adverses.

El director del MMVV diu però que en cap cas la pluja pot deslluir la celebració d'un esdeveniment pensat pels professionals de la música que aquest any ha crescut en la seva internacionalitat. Per Puig el mercat és més internacional no només perquè s'ha augmentat la programació d'espectacles d'altres països sinó per l'augment de professionals de fora de Catalunya. Fins aquest dimecres hi havia confirmada la presència de professionals de vint països. Segons Puig encara es prematur poder dir quants professionals catalans i forans passaran pel certament perquè continua el període d'acreditació al mateix recinte.

El MMVV va tenir aquest dimecres la seva arrencada amb el sopar inaugural on Manel van rebre el premi Puig-Porret atorgat per la premsa musical i la crítica. En la vetllada també es van entregar els premis ARC que concedeixen els promotors, mànagers i representants del país en diferents categories.

Concerts gratuïts i de pagament

Artistes novells, emergents i consolidats, propostes oficials i actuacions al carrer, concerts gratuïts i de pagament es barrejaran fins diumenge pels escenaris de la ciutat de Vic. Les actuacions de la plaça Major que són les que tradicionalment concentren més públic seran protagonitzades per grups com The Pepper Pots o Doctor Calypso (divendres) o Mazoni i Lax'n-busto (dissabte) o la Vella Dixieland (diumenge). Els escenaris del Sucre, també gratuïts i que concentren el públic més noctàmbul, tindran com a protagonistes a noms com els Zulu 9.30, Aramateix o Fundació Tony Manero (dijous), Cris Juanico, el Tio Carlos o la Kinky Beat (divendres) o Nour i Zea Mays (dissabte).

L'escenari del Cinema Vigatà acollirà actuacions per oïdes fines amb noms com Roger Mas i Marc Parrot (divendres) o Quimi Portet i Raynald Colom (dissabte). Les actuacions més tranquiles també seran a l'escenari del Casino amb noms com Javier Muguruza (divendres) o Dotschy Reinhardt (dissabte).

La plaça dels Màrtirs torna a ser l'escenari destinat a les músiques del món. Entre les actuacions destacades en aquest escenari hi haurà la de Drum Dreams o Qbamba (divendres) o Mercedes Peon i Erika Muñoz (dissabte). La sessió de dissabte incorpora aquest any l'escenari del Centre Cívic Remei-Estadi on s'hi presentaran espectacles musicals familiars com 'Fem sonar les musiquetes' o Carles Belda.

L'escena emergent també serà present al mercat en la vuitena edició d'In-Victro. En total, aquest any s'hi podran veure dinou propostes. Aquest any la crisi obliga a concentrar la infraestructura a l'Institut del Teatre on hi haurà dos escenaris.

Cada any passen pel MMVV unes 100.000 persones. La quantitat és molt ben valorada pels organitzadors tenint en compte que tot i ser un esdeveniment pensat pel gran públic està pensat com a punt de trobada de la industria musical del país.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
19 de setembre de 2009, 10.22 h



-comença el mercat de música. No 'arrenca'

-el mercat ha començat. No 'arrencat'




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.