directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 14:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Argentona es desmarca i triarà per lliure la data de la seva consulta

Creuen que, en ser els segons o tercers, tindran igualment 'un gran ressò'

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Mentre tothom estudia quina és la millor estratègia per dur a terme les consultes als diferents municipis, Argentona es desmarca i assegura que no l'organitzarà de forma coordinada amb la resta de poblacions, tot i que encara no han decidit la data. 'Serà impossible repetir el que va passar a Arenys, però si som el segon o tercer poble que ho fa, tindrem un gran ressò', ha comentat Oriol Bassa, portaveu de l'organització. Per preparar la consulta ja s'han reunit aquest dijous amb els veïns interessats i es reuniran dijous vinent amb la comissió organitzadora del referèndum d'Arenys perquè els assessorin.
arenys, paperetes, consulta, urna, vila
Comparteix
   

Argentona farà una consulta independentista com la d'Arenys de Munt. I ho farà aviat. La intenció dels organitzadors, que s'han reunit per primera vegada aquest dijous, és desmarcar-se de la 'macroconsulta' que es prepara des de la plataforma Decidim.cat.

El que encara no està decidit, però, és la data. Aquest serà un dels punts de l'ordre del dia de les pròximes trobades, que es preveuen fer els dos pròxims dijous. El que de moment també han descartat és el 6 de desembre, dia de la constitució espanyola, perquè el fet que sigui un pont no afavoriria la participació. Una altra data que s'ha posat sobre la taula amb ànim de provocar és el 20 de novembre.

Col·lapsar la justícia

Els independentistes argentonins volen imitar al màxim la consulta d'Arenys de Munt, millorant tot allò que sigui possible. Una de les coses que es podria repetir és el fet de demanar un espai municipal per realitzar la consulta, com el Saló de Pedra, amb l'objectiu de 'col·lapsar la justícia'. A diferència d'Arenys de Munt, però, la intenció és que a Argentona hi hagi més d'un 'col·legi electoral'.

Segons ha detallat Bassa, l'orografia i la distribució dels nuclis urbans d'Argentona és molt diferent a la d'Arenys de Munt, ja que Argentona té dos nuclis urbans –el centre històric i el veïnat del Cros– i cinc urbanitzacions. 'S'haurien de distribuir més urnes pel territori', ha reconegut, amb l'objectiu d'afavorir la participació.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
JP fletxa Argentona
18 de setembre de 2009, 13.38 h

El que diu aquesta noticia no és veritat. La data de la consulta d'Argentona no s'ha decidit i tampoc s'ha decidit si es farà coordinadament o en solitari. Que els argentonins tinguin aquestes ansies de protagonisme és molt discutible.

Suposo que heu tret la noticia d'El Punt, que van marxar abans que s'acabés l'assemblea i ja van fer els seus titulars deixant argentona com un poble egocentric, narcisista i amb aires de superioritat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa Argentona
18 de setembre de 2009, 12.13 h

Digueu-me aviat la data escollida, que haig d'agafar un vol per venir a votar!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 de setembre de 2009, 10.15 h

Estas consultas lo que conseguiran es dividir más a los pueblos y ciudades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.