directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 01:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

La Generalitat commemora el Dia de l'Orgull Gai amb la bandera de l'arc de Sant Martí

S'ha creat el Consell Nacional de Gais i Lesbianes de Catalunya, pioner a Europa

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Avui fa 30 anys que, des de la clandestinitat, el Front d'Alliberament Gai de Catalunya va convocar la primera manifestació d'homosexuals a Barcelona. Va aplegar fins a 5.000 manifestats en una època en què l'Estat perseguia els homosexuals i els empresonava. Les coses han canviat molt i, en el llarg camí cap a la normalització del fet homosexual, l'Estat espanyol ha reconegut el dret al matrimoni homosexual aquesta darrera legislatura. Així i tot, el dia de l'orgull gai és una cita obligada de reivindicació i celebració de la identitat. Tant avui com dissabte hi haurà manifestacions arreu d'Europa i el món.
gay bandera arc iris homosexual gai
La bandera gai penja dels Departaments de la Generalitat / ACN

Comparteix
   


Etiquetes
A Catalunya, per primera vegada, la Generalitat s'ha sumat a la commemoració del Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Bisexual i Transsexual desplegant la bandera d'aquest col·lectiu, amb els colors de l'arc de Sant Martí, en diferents departaments i quatre delegacions territorials.

L'acte central s'ha fet al Departament d'Acció Social i Ciutadania, però totes les conselleries que impulsen el Pla interdepartamental per a la no-discriminació de les persones per la seva condició sexual també s'hi han afegit. El responsable d'aquest programa, Xavier Verdaguer, considera que Catalunya és un dels països més avançats pel que fa als de drets de les persones homosexuals però encara té pendent 'fer-los arribar a tot el teixit social'.

Podeu consultar l'agenda d'actes previstos per avui.

Creació del Consell Nacional de Gais i Lesbianes, pioner a Europa

Per la seva banda, va presentar-se el Consell Nacional de Lesbianes, Gais, homes i dones Transsexuals i Bisexuals fa escassament 10 dies. El Consell Nacional d'LGTB és un òrgan consultiu creat pel Departament d'Acció Social i Ciutadania com a òrgan d'interlocució permanent del Govern amb la societat civil. L'objectiu principal d'aquest nou organisme, que és pioner a l'Estat espanyol i a Europa per a la interlocució permanent entre el govern català i la societat civil en aquest àmbit, és donar veu a les associacions de persones lesbianes i gais i d’homes i dones transsexuals i bisexuals que han emergit amb força en els darrers anys a Catalunya.

De fet, aquest nou òrgan consultiu ha de servir per facilitar la deliberació i afavorir les polítiques que en aquest àmbit es consideren convenients. En aquest sentit, una de les primeres tasques que realitzarà el Consell Nacional d'LGTB és l'elaboració i el debat de les bases de la futura Llei contra l'homofòbia, anunciada per la consellera Carme Capdevila com una iniciativa legislativa del Govern d'Entesa al principi d'aquesta legislatura.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
28 de juny de 2007, 16.41 h

Visca la Catalunya Gay i lliure d'espanyols!!!!!!!
Independencia!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.