directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Reportatge cultura doble fletxa

El Mercat de les Flors es bolca en la promoció i la pedagogia de la dansa

Inicia la nova temporada amb el pressupost congelat però amb forces renovades

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Mercat de les Flors és alguna cosa més que un espai dedicat a l'exhibició d'espectacles de dansa. A banda d'aquesta funció i, coincidint amb el centenari dels Ballets Russos o la celebració dels trenta anys de nova dansa a Catalunya, el teatre es bolca un cop més en l'objectiu d'establir una memòria històrica de la dansa. Una voluntat que parteix del diàleg amb el present i que es realitza a través d'una xarxa de conferències, programes educatius a les escoles, publicacions, sessions de debat al voltant del món de la dansa, i, per suposat, l'exhibició d'espectacles tant d'estrelles consolidades com de valors emergent. Tot encaminat a incentivar l'implantació de la dansa a Catalunya.
mercat deles flors dansa escola
Comparteix
   

El Mercat de les Flors inicia la nova temporada amb el pressupost congelat, reduït un 20% des de l'any passat, però amb l'ambició de continuar oferint una xarxa de programes i espectacles que promocionin la dansa però també i sobre tot la reflexió i el coneixement de la mateixa. Aquesta voluntat programàtica i pedagògica sobre l'historia de la dansa es reflexa fins i tot en la compartimentació dels espectacles que ofereix.

En aquest sentit, la programació s'estructura en tres grans línies. La primera es refereix als corògrafs imprescindibles, i destaquen la Susanne Linke amb 'Schritte Verfolgen', del 15 al 17 d'octubre, l'espectacle coproduït pel Mercat, 'In the spirit of Diaghilev', del 12 al 15 de novembre, la companyia del desaparegut Merce Cunningham, amb l'espectacle Event, del 17 al 22 de novembre, i la companyia de William Forsythe que vindrà per primer cop al teatre els dies 16, 17, 18 d'Abril. La temporada la obrirà Sol Picó amb la reposició d''El llac de les mosques' de l'1 al 4 d'octubre.

La segona engloba el que Francesc Casadesús, director del Mercat de les Flors, ha definit com 'els que passen el relleu'. Artistes que han revisat coreografies ja existents com són, Carlyn Carlson amb 'Blue Lady, del 10 al 12 d'octubre, la companyia Cobbosmika, del 27 d'octubre a l'1 de novembre o la Companyia Contemporània de Cuba que, del 25 al 28 de Març, oferirà Casi Casa amb coreografia de Mats Ek.

Pel que fa al futur la tercera línea de programació es refereix a les 'noves energies'. D'aquest apartat destaquen la companyia Barò d'Evel del fill de Tortell Poltrona, Blai Mateu, que del 28 novembre al 3 desembre oferirà un espectacle que barreja circ i dansa, la companyia Les Slovaks, la Toujours Après Minuit que fa una proposta que es mou entre la dansa, el teatre i l'humor o la Compagnie Käfig que, del 22 al 25 d'Abril, oferirà una revisió del Hip-Hop.

La temporada d'enguany també aposta per la gent de casa oferint una desena d'espectacles nacionals entre els que destaca, a banda del de Sol Picò, una oferta nova i original de Jordi Cortès, V.I.T.R.I.O.L. del 15 al 17 de gener, que se centra en la dansa amb gent que té alguna discapacitat física.

Voluntat pedagògica

Però la tasca del Mercat de Les Flors sobre el món de la dansa no finalitza amb la programació d'espectacles sinó que aposta per les possibilitats pedagògiques d'aquest estil artístic. És per això que compta amb programes dedicats essencialment a les escoles. Pels infants de primària el Mercat proposa el Dan Dansa que a més d'oferir espectacles per infants de 0 a 12 anys, proposa activitats didàctiques, gràcies a una maleta amb recursos per les escoles, per treballar la dansa a l'aula. El projecte ofereix també cursos de formació per a mestres per tal que puguin realitzar tallers de dansa a la classe.

Pels infants una mica més grans, els de secundària, la cooperativa Drac Màgic elabora un programa de cinema i dansa que a través de la projecció i l'anàlisi de pel·lícules relacionades amb la dansa, pretén apropar els joves a aquests dos llenguatges artístics. Enguany, es projectaran 'The cost of Living', 'Billy Elliot', o 'West Side Story'.

L'oferta instructiva del Mercat de les Flors es completa amb set conferències dedicades a l'historia de la dansa, comisariades per Roberto Fratini, i les sessions 'Mitja hora abans' que, coordinades per Toni Jodar, tindran lloc abans de la funció amb la voluntat d'introduir l'espectador en els espectacles programats.

Cal destacar també l'homenatge, sota el nom de 'Jo cuino i ell renta els plats', al desaparegut Merce Cunningham i el seu company artístic John Cage que, a banda de portar la seva companyia a Barcelona, consistirà en diferents activitats com exposicions, concerts i tallers de dansa per a nens i nenes.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.