directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Troben una bomba de la Guerra Civil a Sant Celoni

L'artefacte va ser llançat el juny del 1938 per l'aviació italiana

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Un camió excavadora va trobar aquest dilluns a Sant Celoni (Vallès Oriental) una bomba de la Guerra Civil espanyola. Els operaris, que estaven fent unes obres als terrenys de La Forestal, van avisar ràpidament els Mossos d'Esquadra, que van acordonar el circuit per seguretat. La unitat d'explosius TEDAX va endur-se la bomba i la va fer explotar de forma controlada aquest dimarts a la tarda. Es tracta d'un dels quatre artefactes que l'aviació italiana va llençar el juny del 1938 en aquest indret. Tres bombes van explotar sense causar víctimes ni danys materials importants i una, la que s'ha trobat ara, sembla que va quedar enterrada al peu d'una paret d'un magatzem.
bomba, guerra civil espanyola, sant celoni
Comparteix
   


Etiquetes
La bomba es va trobar aquest dilluns 18 de juliol, casualment el dia que feia 75 anys de l'aixecament de les tropes franquistes contra la República. Es tracta d'un artefacte italià de 50 quilos que es creu que va caure a Sant Celoni a finals de juny del 1938. Segons testimonis orals, van caure quatre bombes a la mateixa zona, suposadament per intentar tocar un dipòsit de combustible i la via fèrria. 3 bombes van explotar sense causar víctimes ni danys materials importants i aquesta va quedar enterrada al peu d'una paret d'un magatzem.

Es diu que l'amo del magatzem fa uns anys va avisar a la Guàrdia Civil espanyola sobre l'existència de la bomba i aquests li van aconsellar mantenir-la tapada amb terra i no fer res. I així va quedar, sense saber-se'n del tot la localització exacta.

Fa unes setmanes van començar unes obres a la zona i els coneixedors de la història seguien el tema a l'espera de confirmar-ne l'existència. Això va alertar els constructors, que van fer venir uns tècnics de la universitat per localitzar-la. La recerca, però, va ser infructuosa. La bomba, finalment, va ser trobada aquest dilluns de forma casual per una excavadora.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
pere fletxa vilafranca del penedes
9 de juliol de 2013, 08.56 h

No se cuantas bombas varen caure en San Celoni pero encara recordó la que caigue en un de magatsem a la vore de la Caixa de pensions una nit ; tambe recordó la entrada de les tropas franquistes a la matinada ,estabem amagats a la farmacia sota une escala tapats cuan es comensaren a sentirun cridori com una peli de indis, era la vanguardia , eren els moros de franco intentaren obrir la farmacie a cops de culata pero darrere venien elsaltres empenyen i pasaren de llarg recordó la pl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
gironí fletxa girona
22 de juliol de 2011, 11.55 h

#1 (...) catalana, moderna i democràtica. Perdoneu però m'estic fotent de riure. Catalana??? la majoria són una colla de xarnegots, per no parlar dels "españolitos". Moderna??? doncs potser si, ja tenen armes com el kubotan, escopetes de pilotes de puta mare i la famosa pistola dedescrregues`.
Democràtica??? No em feu riure més que em pixo.
Un mosso ex-amic meu em va dir una vegada: Jo puc fer tot el que vull, i tu podràs demostrar el que puguis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
ENRIC fletxa Barcelona
22 de juliol de 2011, 11.27 h

Tothom ho sabia però ningú la va trobar. Ni els "tècnics" de la Universitat amb els aparells que hi ha avui en dia ! ¡Quin país! El de l'excavadora va tornar a neixer!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marc fletxa Can kemako
22 de juliol de 2011, 10.19 h

A qui va donar l'ordre de tapar-la l'haurien d'empaperar a dia d'ara. I quin ensurt pel de l'excavadora!! :P
I l'amo de la Forestal, fent cas i llestos és per llogar-hi cadires.
Sobre el tema de la polícia "catalana i democràtica" millor em callo per no dir-ne una de grossa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Raquel fletxa PPCC
21 de juliol de 2011, 18.02 h

Impressionant la reacció de la guárdia civil: tornar-la a tapar i no remoure gaire el tema!!!! L'estrella que va respondre això el fotia de potes al carrer! Estic amb en Pitarra, aqust és un dels molts exemples del perquè necessitàvem canviar de policia per una de nostra: professional, democràtica i catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 de juliol de 2011, 17.23 h

"Es diu que l'amo del magatzem fa uns anys va avisar a la Guàrdia civil sobre l'existència de la bomba i aquests li van aconsellar mantenir-la tapada amb terra i no fer res. I així va quedar, sense saber-se del tot la localització exacta". Mon Dieu!!! Si una cagada així la fan els Mossos s'arma la de Sant Quintí... I encara hi ha que s'estranya de que volguem una Policia catalana, moderna i democràtica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.