directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias, primer president de l'Àrea Metropolitana

Amb els vots de PSC, CiU, ICV i ERC i l'abstenció del PP

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'alcalde de Barcelona Xavier Trias (CiU) ha esdevingut el primer president de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, després de la constitució d'aquest ens creat per llei la passada legislatura, gràcies als vots del PSC, CiU, ICV i d'ERC, que el governaran. Junts han sumat 76 vots, enfront dels 11 representants del PP que s'han abstingut. Ningú ha votat contra Trias. Núria Parlón ha recordat en nom dels socialistes que Trias és president gràcies als vots del PSC. 'S'obre un període de cohabitació', ha dit. De fet, el barceloní governarà colze amb colze amb Antoni Balmón. L'alcalde de Cornellà ha destacat que la nova AMB no neix 'com un contrapoder', sinó com 'una bona eina' per a facilitar 'el diàleg'.
portabella, balmón, trias, tejedor, àrea metropolitana
Comparteix
   


Etiquetes
L'administració amb el tercer pressupost consolidat més gran de Catalunya, després del de la Generalitat i el de l'Ajuntament de Barcelona, amb més de 3.000 milions d'euros, que engloba 36 municipis, especialment del Barcelonès i el Baix Llobregat però també el Maresme i els Vallesos, i uns 3 milions de persones, ja funciona des d'aquest dijous.

Aquest matí s'ha constituït l'Àrea Metropolitana de Barcelona, 24 anys després de la supressió de l'ens que la va precedir, un any després de l'aprovació de la Llei que la regula al final de la passada legislatura i en la recta final del tripartit, l'agost del 2010, i dos mesos després de les eleccions municipals en les quals el PSC va ser derrotat a la capital catalana. Substitueix i uneix la Mancomunitat de Municipis, l'Entitat del Medi Ambient i l'Entitat del Transport Metropolità, i assumeix a més competències en altres àmbits.

L'alcalde de Barcelona Xavier Trias ha estat proposat unànimement, de forma 'institucional', pels 36 alcaldes dels municipis que la conformen, la meitat dels quals, 18, són del PSC, una quarta part, nou, de CiU, tres d'ICV-EUiA, dos del PP, un d'ERC i tres independents.

El PSC té, doncs, la majoria al Consell Metropolità que regeix l'AMB i CiU l'alcaldia de Barcelona. Ambdós grups han rubricat un acord que també inclou ICV-EUiA i ERC i deixa el PP sol a l'oposició perquè, tot seguit, el consell escollís Trias com a president i el socialista Antoni Balmón, el successor de Montilla a l'alcaldia de Cornellà, com a vicepresident executiu de l'ens.

El tàndem es completarà amb quatre vicepresidents més del PSC, que seran Antoni Poveda, l'alcalde de Sant Joan Despí, Núria Marín, de l'Hospitalet, i els regidors de Barcelona Assumpta Escarp i Joan Trullén, dos de CiU, que seran els regidors barcelonins Antoni Vives i Sònia Recasens, un d'ICV, l'alcalde pratenc Lluís Tejedor, i un d'ERC, Jordi Portabella.

CiU assumirà l'àrea de desenvolupament econòmic, que dirigirà Recasens, i el PSC la resta: Escarp dirigirà l'àrea de Medi Ambient, Poveda, que ja s'encarregava abans de l'Entitat Metropolitana del Transport i se sol desplaçar en bici al seu municipi, la de Transports, Trullén la de planificació estratègica i Balmón dirigirà el dia a dia de la institució, com ja feia abans a la Mancomunitat de Municipis. 



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.