directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

La popular xarxa social Twitter, més a prop de ser en català

La traducció anirà a càrrec dels usuaris

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El periodista Albert Cuesta ha anunciat, a través del seu blog, que la traducció de la interfície del Twitter al català està en marxa. Racó Català explica que el conseller delegat de Twitter, Dick Costolo, va comunicar al periodista que el català s'afegia a la llista d'idiomes previstos al nou Centre de Traducció, des del qual els usuaris dels nous idiomes aporten les traduccions de la interfície. Des d'aleshores Twitter ha estrenat la traducció al rus i al turc, tot i que amb alguns problemes que han hagut de corregir nombrosos defectes del Centre. Ara però amb la tercera llengua, el portugués, el procés està anant molt més depressa, i quan estigui enllestit s'encetarà el procés de traducció als altres idiomes en cartera, segons ha confirmat de nou Costolo a Cuesta. Ben aviat doncs, tal com recorda Cuesta al seu blog, es podrà encetar el procés de traducció al català, mitjançant la col·laboració dels propis usuaris catalanoparlants que hauran de traduir les pàgines d'ajuda, les aplicacions per a mòbils i moltes altres opcions de la interfície. Com comenta el periodista, és bo recordar a Twitter el nostre interès després d'haver demostrat que són receptius a aquesta mena de peticions i reclamacions. De fet la campanya per demanar la traducció encara continua oberta i el periodista recomana també "piular-ho" pel propi Twitter. Per a tothom que ho vulgui fer l'etiqueta o "hashtag" que es recomana és #twitterencatala.
twitter
Comparteix
   


Etiquetes




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.