directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC creu que els informes sobre la sisena hora són 'esbiaixats' i critica que la vinculin a resultats immediats

Daniel Font recorda al Govern que té un mandat del Parlament que l'obliga a aplicar aquesta hora el proper curs

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El PSC ha carregat aquest dijous contra els informes que va encarregar la consellera d'Educació, Irene Rigau, sobre l'aplicació de la sisena hora. El diputat socialista Daniel Font ha considerat que els resultats que ofereixen aquests documents són 'esbiaixats' i amb 'una visió molt reduïda'. El PSC ha criticat, a més, que els informes intenten vincular l'aplicació d'aquesta mesura amb 'resultats immediats', cosa que ha qualificat 'd'absurd'. Font ha aprofitat per recordar al Govern i a Rigau que la seva 'obligació' és aplicar la sisena hora 'a tots els centres de primària' de Catalunya a partir del setembre 'tal i com diu el mandat en ferm del Parlament'.
classe, escola, educació, pupitre, estudiant
Comparteix
   

El diputat del PSC al Parlament ha volgut deixar clar que el seu grup és clarament partidari de mantenir la sisena hora perquè 'impacta directament en la qualitat educativa i permet als directors gestionar el projecte educatiu de manera més amplia i flexible'. I és precisament per considerar que aquesta és la utilitat d'aquesta mesura que el socialista creu que 'relacionar la sisena hora amb un resultat de notes immediat és un absurd'. 'La utilitat no és la idea de reforç sinó una jornada més dilatada per poder desenvolupar una política educativa reeixida i de qualitat. Els resultats no es poden veure si no és amb el temps', ha explicat.

I és que Font ha considerat que els informes són 'esbiaixats i limitats' perquè s'han fet sense 'entendre la funcionalitat de la sisena hora que és treballar per una qualitat de conjunt'. El diputat del PSC ha aprofitat per rebutjar la idea de que 'quan menys hores d'escola hi ha, és millor perquè el nen no es cansa', un 'tòpic' que ha assegurat que 'intenta difondre' el Govern.

Per tot això, Daniel Font ha considerat que els dos informes 'no s'adapten a la demanda feta' i 'atribueixen a la sisena hora unes conseqüències que no són mesurables en els temes que es plantegen'. Aprofitant tot això, el socialista ha volgut recordar a Rigau que 'hi ha una moció aprovada del 30 de juny que obliga al Govern a aplicar la sisena hora a totes les escoles de Primària de Catalunya a partir del setembre'. 'El Govern el que ha de fer és aplicar-ho i no tornar a la discussió', ha sentenciat. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Josep Romeu fletxa Taradell
22 de juliol de 2011, 08.14 h

Per què els polítics sempre juguen a un joc que no té res a veure amb la vida real del país. L'anul·lació de la sisena hora no té res a veure amb motius educatius, sinó simplement econòmics. El desastre ja està fet. Però, ara, sortir amb què s'ha d'aplicar aquesta sisena hora aquest mes de setembre, quan totes les escoles ja ho han reformulat tot per a adaptar-se al nou horari no és pas una bajanada menor que la de CiU traient la sisena hora. Tant als uns com als altres, els import... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.